44 درصد زنان و مردان ایرانی چاق هستند/ ایرانی ها بیش از حد معمول غذا می خورند
رئیس سازمان غذا و دارو گفت:30 درصد زنان و 14 درصد مردان چاق هستند و بیش از نیمی از ایرانیان اضافه وزن دارند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه جامعه ، رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به الویت های تغذیه ای در کشور گفت: سه موضوع غذایی در ایران مطرح است، نخست سلامت غذا، دیگری مشکل پرخوری و در نهایت فقر غذایی که عملا کسانی را دربرمی گیرد که کمتر از حد معمول کالری دریافت می کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر کمتر از 5 درصد از افراد جامعه دچار کمبود دریافت کالری هستند که این مسئله در حال پیگیری است، اما معضل اول و دوم در ایران شایع ترین مشکلات تغذیه ای در کشور است، مردم ایران بیشتر از حد معمول غذا مصرف می کنند که همین امر موجب شده تا براساس آمار، بیش از 50 درصد مردم از اضافه وزن رنج ببرند و 14 درصد از مردان و 30 درصد زنان چاق باشند.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: مسئله بعد ایمنی غذا است، الویت ما در وزات بهداشت این است که نخست غذاهای سر سفره مردم از سلامتی لازم برخوردار باشند، مردم ایران دو برابر و نیم استاندارد جهانی نمک مصرف می کنند، مصرف نمک ارتباط مستقیمی با بیماری های قلبی و فشار خون دارد که آسیب کلیوی مهمترین ضرر آن است، مسئله بعدی مصرف قند است که به طور متوسط مردم ایران 25 برابر بیشتر از حد استاندارد جهانی شکر استفاده می کنند که این میزان باید کنترل شود.
دیناروند یادآور شد: مسئله بعدی مصرف چربی است که بیشترین انرژی بدن را تامین می کند، سرانه سالیانه مصرف چربی در ایران 18 تا 20 کیلوگرم است که باید اصلاح شود، در بین روغن های خوراکی، روغنهای جامد مضرترین روغن است.
وی تاکید کرد: الویت وزارت بهداشت کنترل بیمایر های غیرواگیردار است؛ از جمله بیماری های قلبی، ریوی، کلیوی و غیره که 75 درصد از مرگ و میرهای کشور را باعث شده که یکی از عوامل آن بحث تغذیه غلط است.
دیناروند تصریح کرد: بیش از 60 درصد از اغذیه کشور مجهز به برچسب چراغ راهنمایی تغذیه است، این چراغ برای چربی، نمک و شکر درنظر گرفته شده، البته وجود این برچسبها هنوز اطلاع رسانی عمومی نشده تا مردم بتوانند از این برچسبها اطلاعات جامع تری بدست آورند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: این برچسبها نمی توانند به طور کامل راهنمای سلامت تغذیه محصول باشد و تنها در برخی از موارد راهنمای مصرف کننده اند. البته خود هرمهای غذایی قطعا راهنمای بهتری هستند بطور مثال ما از مصرف کننده می خواهیم که کلا مصرف نوشابه را کاهش دهد زیرا برای بدن مفید نیست و رژیمی و غیررژیمی هم ندارد.
وی ادامه داد: پالم دیگر در محصولات لبنی استفاده نمی شود، حذف این روغن از 2 سال پیش آغاز شده در اهداف کلان خود به دنبال خذف کامل چربی های ترانس بالا از محصولات غذایی هستیم.
دیناروند خاطرنشان کرد: ما باید تلاش کنیم تا غذاهایی که با سلامت مردم در تعارض هستند را گران کنیم و حتی از فروشندگانشان مالیاتهای سنگینی بگیریم و در مقابل اغذیه سالم را ارزان کنیم و حتی به واحدهای تولیدی یک چنین محصولاتی یارانه هم بدهیم، البته قانون آن موجود هست اما متاسفانه اجرا نشده است. براساس آما ایرانیان بیشترین میانگین افزایش قد و یا امید به زندگی را دارند که نشان می دهد اوضاع آنگونه هم که به نظر می رسد سیاه نیست.
انتهای پیام/
وی ادامه داد: در حال حاضر کمتر از 5 درصد از افراد جامعه دچار کمبود دریافت کالری هستند که این مسئله در حال پیگیری است، اما معضل اول و دوم در ایران شایع ترین مشکلات تغذیه ای در کشور است، مردم ایران بیشتر از حد معمول غذا مصرف می کنند که همین امر موجب شده تا براساس آمار، بیش از 50 درصد مردم از اضافه وزن رنج ببرند و 14 درصد از مردان و 30 درصد زنان چاق باشند.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: مسئله بعد ایمنی غذا است، الویت ما در وزات بهداشت این است که نخست غذاهای سر سفره مردم از سلامتی لازم برخوردار باشند، مردم ایران دو برابر و نیم استاندارد جهانی نمک مصرف می کنند، مصرف نمک ارتباط مستقیمی با بیماری های قلبی و فشار خون دارد که آسیب کلیوی مهمترین ضرر آن است، مسئله بعدی مصرف قند است که به طور متوسط مردم ایران 25 برابر بیشتر از حد استاندارد جهانی شکر استفاده می کنند که این میزان باید کنترل شود.
دیناروند یادآور شد: مسئله بعدی مصرف چربی است که بیشترین انرژی بدن را تامین می کند، سرانه سالیانه مصرف چربی در ایران 18 تا 20 کیلوگرم است که باید اصلاح شود، در بین روغن های خوراکی، روغنهای جامد مضرترین روغن است.
وی تاکید کرد: الویت وزارت بهداشت کنترل بیمایر های غیرواگیردار است؛ از جمله بیماری های قلبی، ریوی، کلیوی و غیره که 75 درصد از مرگ و میرهای کشور را باعث شده که یکی از عوامل آن بحث تغذیه غلط است.
دیناروند تصریح کرد: بیش از 60 درصد از اغذیه کشور مجهز به برچسب چراغ راهنمایی تغذیه است، این چراغ برای چربی، نمک و شکر درنظر گرفته شده، البته وجود این برچسبها هنوز اطلاع رسانی عمومی نشده تا مردم بتوانند از این برچسبها اطلاعات جامع تری بدست آورند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: این برچسبها نمی توانند به طور کامل راهنمای سلامت تغذیه محصول باشد و تنها در برخی از موارد راهنمای مصرف کننده اند. البته خود هرمهای غذایی قطعا راهنمای بهتری هستند بطور مثال ما از مصرف کننده می خواهیم که کلا مصرف نوشابه را کاهش دهد زیرا برای بدن مفید نیست و رژیمی و غیررژیمی هم ندارد.
وی ادامه داد: پالم دیگر در محصولات لبنی استفاده نمی شود، حذف این روغن از 2 سال پیش آغاز شده در اهداف کلان خود به دنبال خذف کامل چربی های ترانس بالا از محصولات غذایی هستیم.
دیناروند خاطرنشان کرد: ما باید تلاش کنیم تا غذاهایی که با سلامت مردم در تعارض هستند را گران کنیم و حتی از فروشندگانشان مالیاتهای سنگینی بگیریم و در مقابل اغذیه سالم را ارزان کنیم و حتی به واحدهای تولیدی یک چنین محصولاتی یارانه هم بدهیم، البته قانون آن موجود هست اما متاسفانه اجرا نشده است. براساس آما ایرانیان بیشترین میانگین افزایش قد و یا امید به زندگی را دارند که نشان می دهد اوضاع آنگونه هم که به نظر می رسد سیاه نیست.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *