ارزیابی عملکرد دادسراهای استان اصفهان / هدف از نظارت بر دادسراها‌ پیشگیری است نه مچ گیری

21:30 - 05 مرداد 1395
کد خبر: ۲۰۲۴۹۴
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
دادستان کل کشور در 15 روز گذشته با اعزام هیئتی به استان اصفهان وضعیت دادسراهای این استان را مورد نظارت و ارزیابی قرار می‌دهد
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، دادستان کل کشور در 15 روز گذشته با اعزام هیئتی به استان اصفهان وضعیت دادسراهای این استان را مورد نظارت و ارزیابی قرار می‌دهد و در نشستی که پنجشنبه این هفته ( 7 مرداد ماه) در استان اصفهان برگزار خواهد شد، نتایج این بازرسی‌ها با حضور معاون نظارت بر عملکرد دادسراهای دادستان کل کشور و رئیس دادگستری استان اصفهان از سوی هیئت اعزامی ارائه می‌شود.

محمد فیروزی معاون نظارت بر عملکرد دادسراهای دادستان کل کشور به بیان اهداف این نوع نظارت‌ها پرداخت و اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی دادستانی کل کشور نظارت بر حسن اجرای قانون در دادسراهای عمومی و انقلاب و دادسرای نظامی است، بر مبنای این وظیفه، دادستانی کل کشور هیئت‌هایی را به استان‌ها اعزام می‌کند تا از نزدیک عملکرد کمی و کیفی دادسراها را مورد ارزیابی قرار دهند.

وی با بیان اینکه تاکنون یکبار عملکرد همه دادسراهای کل کشور مورد ارزیابی قرار گرفته است، گفت: استان اصفهان بیست و سومین استانی است که برای بار دوم مورد بازیابی قرار می‌گیرد و هدف اصلی نظارت بر حسن اجرای قوانین در راستای ارتقای خود دادسراها است. 

معاون نظارت بر عملکرد دادسراهای دادستان کل کشور با تشبیه دادسرا به یک نهال، تصریح کرد: دادسرا به نهالی شبیه است که اگر درست پرورش پیدا کند قوه قضائیه خود به خود ثمره خوبی را خواهد دید و پیکره درخت به خوبی شکل می‌گیرد .

فیرروزی با بیان اینکه نظارت بر دادسراها  در دو بعد کمی و کیفی انجام می‌شود، ادامه داد: از  بعد کمی رسیدگی‌ها و آمار  پرونده‌های ورودی‌، مختومه‌ و مانده‌ مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
وی در تبیین بعد کیفی این نظارت‌ها نیز گفت: از نظر کیفی کلیه امور مانند ارجاع پرونده، نحوه رسیدگی، نحوه صدور قرار تامین یا قرار نهایی و در واقع انجام تحقیقات مقدماتی که از وظایف خاص قضات تحقیق اعم از دادیار و بازپرس است، سنجیده می‌شود.

معاون دادستان کل کشور ادامه داد: در این نظارت‌ها اگر نواقصی وجود داشته هیئت اعزامی به خود قاضی تذکر می‌دهند، البته محاسن هم یادداشت می‌شود تا افرادی که نیاز به تشویق در سطح استان دارند مورد تشویق قرار گیرند.

وی بیان داشت: پس از اینکه هیئت نظارت همه دادسراهای استان را مورد ارزیابی قرار داد،  نشستی با اعضای این هیئت به منظور جمع بندی نتایج برگزار خواهد شد و در جلسه‌ای با حضور رئیس کل دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب و نظامی استان، روسای دادگستری‌ها و دادستان‌های شهرستان‌های تابعه این نتایج مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

فیروزی به تشریح آثار مثبت نظارت بر دادسراها از سوی دادستانی کل کشور پرداخت و گفت: این نوع نظارت موجب ارتقای علمی و عملی مجموعه دادسرا می‌شود و هدف ما مطلقا مچ گیری نیست، بلکه پیشگیری است. 

وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف دادستانی کل طبق ماده 289 قانون آیین دادرسی کیفری، انتصاب، جابجایی یا تغییر دادستان‌های عمومی و انقلاب و نظامی سراسر کشور است و در این بازرسی‌ها افرادی که توانمندی برای ارتقای سمت دادستانی را دارند مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.
معاون نظارت بر عملکرد دادسراهای دادستان کل کشور در پایان یادآور شد: یک نسخه از گزارش و نتایج بازرسی‌های هیئت نظارت پس از جمع بندی، محضر ریاست محترم قوه قضائیه، دادستان کل کشور ارسال شده و یک نسخه هم به رئیس کل دادگستری جهت پیگیری و رفع ایرادها تا رسیدن به نتیجه نهایی، ارجاع می‌گردد.


انتهای پیام


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *