ثبت حلوا گردویی گلستانی ها در فهرست آثار ملی کشور
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان گفت:حلوا گردویی گلستانی ها با شماره 1158در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه جامعه ،ابراهیم کریمی گفت : حلوای گردویی یا "آغوز حلوا" یکی از حلواهای سنتی استان به خصوص شهرستان های بندرگز و کردکوی به شمار می رود.
وی افزود: مردم استان در شب نشینی ها ،جشن ها (عید نوروز، عید قربان، عید غدیر، شب یلدا و ..) جهت پذیرایی ودر مراسمات عزاداری برای اموات آن را تهیه و طبق رسوم گذشتگان به همراه نان محلی بین وابستگان و همسایه ها تقسیم می کنند.
کریمی در اشاره به مواد مورد استفاده در حلوای گردویی گفت: مواد اولیه این حلوا برنج گرده، مغز گردوی سیاه، کره محلی، شکر و آب می باشد که پس از آماده شدن حلوا ، آن را به قطعات کوچک و گرد تقسیم و این قطعات را کشتا می نامند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان در پایان گفت : حلوا گردویی بندرگز و کردکوی به عنوان میراث معنوی(میراث فرهنگی ناملموس) به شماره 1158 در تاریخ 22 اسفند سال 1394 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
گفتنی است حلوا گردویی یکی از سوغات و عناصری است که موجبات جذب گردشگر را در استان یا شهرستان فراهم می آورد و امروزه این حلوا یکی از عوامل مؤثر بر اقتصاد شهرستان بندرگز محسوب می شود.
انتهای پیام/
وی افزود: مردم استان در شب نشینی ها ،جشن ها (عید نوروز، عید قربان، عید غدیر، شب یلدا و ..) جهت پذیرایی ودر مراسمات عزاداری برای اموات آن را تهیه و طبق رسوم گذشتگان به همراه نان محلی بین وابستگان و همسایه ها تقسیم می کنند.
کریمی در اشاره به مواد مورد استفاده در حلوای گردویی گفت: مواد اولیه این حلوا برنج گرده، مغز گردوی سیاه، کره محلی، شکر و آب می باشد که پس از آماده شدن حلوا ، آن را به قطعات کوچک و گرد تقسیم و این قطعات را کشتا می نامند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان در پایان گفت : حلوا گردویی بندرگز و کردکوی به عنوان میراث معنوی(میراث فرهنگی ناملموس) به شماره 1158 در تاریخ 22 اسفند سال 1394 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
گفتنی است حلوا گردویی یکی از سوغات و عناصری است که موجبات جذب گردشگر را در استان یا شهرستان فراهم می آورد و امروزه این حلوا یکی از عوامل مؤثر بر اقتصاد شهرستان بندرگز محسوب می شود.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *