جایگاه جهانی مسابقات کشتی جام باشگاههای جهان
پس از مذاکرات فدراسیون کشتی ایران، به عنوان مبتکر این رقابتها، با فدراسیون کشتی مجارستان، و انجام توافقات قطعی در این زمینه، مبنی بر برگزاری مشترک رقابتهای باشگاههای کشتی فرنگی جهان در بوداپست، این موضوع در قالب پیشنهادی مشترک از سوی دو فدراسیون مذکور، به اتحادیه جهانی کشتی اعلام شد، و اتحادیه جهانی کشتی نیز ضمن موافقت با میزبانی کشور اروپایی مجارستان، ابراز امیدواری کرد، جام باشگاههای جهان به عنوان یک الگوی جدید در مشارکت فدراسیونهای ملی کشتی، در برگزاری مسابقات بزرگ و پرهزینه بینالمللی کشتی در جهان، ضمن کمک به جذب بنگاههای اقتصادی و توسعه کشتی در دنیا و در نهایت حفظ همیشگی کشتی در المپیک، به تدریج در برگزاری مشترک سایر رقابتهای اصلی کشتی در جهان از سوی فدراسیونهای ملی متقاضی نیز، به عنوان یک الگوی مدیریتی در کشتی دنیا، مورد توجه تمام فدراسیونهای ملی قرار گیرد.
بنابر توافق فدراسیون کشتی ایران با فدراسیون کشتی مجارستان، تمام هزینههای اقامت، ترانسفر داخلی و برگزاری رقابتهای تیمهای باشگاهی متقاضی شرکت در، مسابقات جام باشگاههای کشتی فرنگی جهان، در سال 2016، از سوی فدراسیون کشتی مجارستان تامین خواهد شد و فدراسیون کشتی ایران در تامین هزینه جایزه ارزی مسابقات یادشده با کمک حامیان مالی خود، مشارکت میکند.
به نظر میرسد پذیرش میزبانی جام باشگاههای کشتی فرنگی جهان، از سوی کشوری غیر از ایران، جدا از اهمیت پذیرش جهانی این رقابتها از سوی سایر کشورهای صاحب کشتی در دنیا، فرصت مضاعفی را برای حضور بسیاری از تیمهای اروپایی و آسیایی، که به دلایلی از جمله؛ محدودیتهای امنیتی منطقه خاورمیانه، تنگناهای مالی ناشی از دوری مسیر برای حضور در ایران و یا ملاحظات سیاسی ناشی از قوانین ابلاغی کشور آمریکا برای حضور اتباع سایر کشورها در ایران و... امکان حضور در، دو دوره اولیه رقابتهای جام باشگاههای جهان در سالهای 2015 و 2014 در ایران را نداشتهاند، فراهم میکند. از این رو انتظار میرود حرکت اولیه کشتی ایران در جهان، از رونق کمی و کیفی مضاعفی در مسابقات سال آتی برخوردار باشد.
رقابتهای کشتی آزاد و فرنگی جام باشگاههای جهان از سال 2014 میلادی با ابتکار فدراسیون کشتی ایران راهاندازی شد و تاکنون دو دوره از این مسابقات در هر رشته، به میزبانی کشورمان برگزار شده است.
انتهای پیام/