رای محرومیت کامل "ورزش روسیه" از حضور در ریو 2016 صادر شده است

19:15 - 03 مرداد 1395
کد خبر: ۲۰۱۲۴۵
رسانه های روسیه از تصمیم نهایی کمیته ملی المپیک برای تحریم کامل کاروان ورزشی این کشور از حضور در رقابت های المپیک 2016 برزیل به علت اتهام استفاده گسترده از دوپینگ بین ورزشکاران روسی خبر دادند.
رای محرومیت کامل به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری های روسی اینترفکس، ریانووستی و روزنامه ایزوستیا اعلام کردند: براساس این تصمیم که امروز (یکشنبه) اعلام خواهد شد، تمامی کاروان 387 نفری ورزشکاران روسیه که تیم ملی دو ومیدانی از قبل محروم شده نیز در جمع آنان است، حق حضور در رقابت های ریو 2016 را ندارند.

روسیه پیش تر با اعلام مخالفت در برابر چنین تصمیم های احتمالی، ضمن اعلام اینکه تخلف انفرادی نباید به مجازات جمعی منجر شود، فهرست تمامی ورزشکاران المپیکی و حتی محروم شدگان دو ومیدانی را برای اعزام به المپیک اعلام کرده بود.

رسانه های روسی در این باره به انتشار اخبار و گزارش های روزنامه انگلیسی دیلی میل اشاره کرده اند که در برگیرنده تصمیم نهایی محرومیت ورزشکاران روسیه است.

ماه گذشته در نخستین اقدام علیه ورزش روسیه تیم دو ومیدانی این کشور با اتهام استفاده گسترده از مواد نیروز، به صورت کامل از حضور در مسابقات المپیک ممنوع شد و شکایت های رسمی این کشور و اعتراض ورزشکاران علیه محرومیت ارائه شده به دادگاه داوری بین المللی ورزش در لوزان سوییس نیز رد شد.

کمیته بین المللی المپیک همچنین در روزهای گذشته، افزون بر نپذیرفتن حضور رسمی ویتالی موتکو وزیر ورزش روسیه در رقابت های المپیک، برگزاری رقابت های بین المللی رسمی را نیز در این کشور ممنوع کرد.

سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) که تندترین اتهام ها را علیه مسکو در باره استفاده از داروهای نیروزا مطرح می کند روز دوشنبه خواستار آن شده بود تا همه رشته های ورزشی این کشور تا آینده ای نامعلوم از حضور در رقابت های بین المللی رسمی از جمله المپیک برزیل که 15 مرداد ماه آغاز می شود، محروم شوند.

کریگ ریدی رییس این سازمان با تاکید بر لزوم استعفای موتکو اعلام کرده که با تداوم مسئولیت وی به عنوان وزیر ورزش روسیه، سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ نمی تواند وظایف خود را در این کشور انجام دهد.

کریگ ریدی افزود: گزارش کمیسیون تحقیق در روسیه نشان می دهد تا وقتی برخی مقام های وزارت ورزش از جمله وزیر برکنار نشوند، کار بررسی ضد دوپینگ در این کشور نمی تواند از سر گرفته شود.

از سوی دیگر وادا در گزارش خود تاکید کرده است، تا زمانی که فرهنگ مبارزه با دوپینگ در روسیه تغییر نکند، ورزشکاران این کشور باید از تمامی مسابقه ها از جمله شرکت در المپیک محروم شوند.

بن نیکولز سخنگوی سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ نیز در توئیتر خود نوشت: دیگر در مورد روسیه نباید هیچ چشم پوشی و اغماضی صورت گیرد، زیرا نظام دوپینگ در باره 30 رشته ورزشی این کشور بکار گرفته شده است.

خانم ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز در کنفرانس خبری هفتگی خود با انتقاد از این برخوردها گفت:کارزار برپا شده علیه ورزشکاران روس، جرم علیه ورزش جهانی و ضربه به جنبش و آرمان المپیک است.

وی تاکید کرد که این رویکرد نه تنها علیه روسیه بلکه ضد ورزش جهان است و اقدام مبتکران آن را می توان نوع جدیدی از جرم علیه ورزش خواند.

موتکو نیز چندی پیش با اعلام اینکه اتهام های مطرح علیه ورزشکاران روسی مبنی بر استفاده از مواد نیروزا یک فشار سیاسی است، گفت: در زمان حاضر مساله استفاده از مواد نیروزا برای کشورهای زیادی مطرح است، ولی در باره آنها اقدامی نمی شود.

براساس نتایج تحقیقات وادا که چندی پیش انتشار یافت، روسیه با 148 مورد تایید شده نقض مقررات برای سال 2014 در صدر این فهرست جهانی قرار گرفته است و سپس ایتالیا با 123 و هند با 96 مورد دوپینگ تایید شده در رده های دوم و سوم هستند.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *