نشانه های تشدید تحریم یک سال پس از برجام/ قطعنامه 598 و برجام تفاوتهای زیادی دارند
سردار سنایی راد گفت: در موضوع برجام علی رغم اینکه برخی از مسئولان اعلام کردند ما در شرایطی بودیم که احتمال حمله نظامی به ایران وجود داشت و برجام این تهدید را رفع کرد، امروز می بینیم که نشانه هایی از تشدید تحریم به وجود آمده است.
خبرگزاری میزان -
سردار رسول سنایی راد معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به سالروز اعلام پذیرش قطعنامه 598 از سوی جمهوری اسلامی ایران، با بیان اینکه برای تحلیل نحوه پذیرش قطعنامه 598 باید به شرایط آن دوران برگردیم اظهار کرد: برای اولین بار در تدوین این قطعنامه، سازمان ملل پذیرفت که در قطعنامه متجاوز شناسایی شده و در متن آن اعلام شود؛ قبل از آن در هیچکدام از متون ارائه شده توسط سازمان ملل چنین بندی گنجانده نشده بود و این بند ما را به هدفمان نزدیک کرد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ادامه جنگ را برای تنبیه متجاوز انجام می داد تا تجاوز دیگری صورت نگیرد گفت: ما با این تفکر تا حدود زیادی به اهدافمان رسیده بودیم گرچه اگر بسیج امکانات داخلی به شکل گسترده تری صورت می گرفت، شاید در نتایج تفاوت هایی به وجود می آمد.
معاون سیاسی سپاه تاکید کرد: همانند بسیاری از صاحب نظران معتقد هستم که اگر همراهی بیشتری با راهبرد دفاعی حضرت امام (ره) در داخل صورت می گرفت، نتایج جنگ می توانست متفاوت باشد.
سردار سنایی راد اضافه کرد: یادمان باشد که این صدام و رژیم بعث بود که تجاوز را آغاز کرده بود و ادعا داشت که از قراداد 1975 عبور خواهد کرد؛ حتی رسما برخی از مسئولین حزب بعث از جمله وزیر امور خارجه وقت آن، از سقوط جمهوری اسلامی ایران هم سخن به میان آورده بودند اما در طول جنگ هیچکدام از آن ادعاها و اهداف تحقق نیافت و متجاوز با وجود متحمل شدن تلفات گسترده، مجبور به ترک سرزمین های اشغالی شد.
وی ادامه داد: در طول هشت سال دفاع مقدس علی رغم بازسازی های مکرری که در ارتش بعث صورت می گرفت اما همواره دست برتر با جمهوری اسلامی ایران بود حتی در مراحل پایانی جنگ که منافقین با ورود خودشان به جنگ به نفع صدام انفعال سیاسی نظامی خود را نشان دادند، باز هم دست برتر در حوزه نظامی از آن جمهوری اسلامی ایران بود.
معاون سیاسی سپاه با بیان اینکه در آن مقطع زمانی، ناکام گذاشتن دشمن و خروج از جنگ با یک قطعنامه سیاسی، نوعی پیروزی برای جمهوری اسلامی ایران به حساب می آمد، به مقایسه قطعنامه 598 و برجام توسط برخی از تحلیلگران اشاره کرد و گفت: با وجود آنکه هم قطعنامه 598 و هم برجام، یک نوع حل مسئله از شکل سیاسی محسوب می شوند اما نباید آنها را یکسان دانست زیرا تفاوت های زیادی میان آنها وجود دارد.
سردار سنایی راد با اشاره به اینکه 27 سال پیش قطعنامه ای پذیرفته شد و پای دشمن را از کشور ما قطع کرد گفت: اگرچه از ابتدا مشخص بود که طرف غربی به هیچکدام از تعهدات خود عمل نخواهد کرد اما وقایع رخ داده طی یک سال گذشته، بار دیگر چهره واقعی آمریکا را به ما نشان داد.
وی افزود: طبق نظرسنجی های دولتی، امید به اجرای برجام و انجام تعهدات از سوی آمریکا از زمان شروع برجام تا کنون تفاوت های معناداری پیدا کرده است.
معاون سیاسی سپاه در پایان با بیان اینکه در قطعنامه 598 چهره متجاوز از ابتدا مشخص بود و صدام به عنوان متجاوز شناخته شده بود و پذیرش قطعنامه نوعی خروج از جنگ بود خاطرنشان کرد: در موضوع برجام علی رغم اینکه برخی از مسئولان اعلام کردند ما در شرایطی بودیم که احتمال حمله نظامی به ایران وجود داشت و برجام این تهدید را رفع کرد، امروز می بینیم که نشانه هایی از تشدید تحریم به وجود آمده به گونه ای که منافقین در پاریس نشست برگزار می کنند و آل سعود، نمایندگان کنگره و مجلس سنای آمریکا نیز از آن حمایت می کنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *