تغییر ادبیات پزشکان و هنرمندان پس از درگذشت کیارستمی/ تاثیر منفی رفتارها بر جوانان و نوجوانان
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، متاسفانه گاهی اوقات بعضی از اقشار و طیف های اجتماعی و فرهنگی دست به اقدامات و هنجارهایی می زنند که علاوه بر ایجاد تاسف در جامعه، موجب بد آموزی در میان اقشار مختلف به ویژه نوجوانان و جوانان می شود.
گروه های مرجع رفتاری مانند نخبگان علمی و فرهنگی و چهره های معروف، مورد علاقه و احترام مردم در طول تاریخ اجتماعی به ویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همواره مورد توجه و احترام جامعه بوده و هستند.
متاسفانه پاره ای از رفتارها از سوی نخبگان غیر قابل چشم پوشی و گذشت بوده و جامعه نسبت به رفتارهای این طیف ها حساس است و در مورد آنها سخت گیری های زیادی می کند.
در موضوع درگذشت عباس کیارستمی به عنوان یکی از سرمایه های فرهنگی و هنری، همه افراد متاثر شدند و در این رهگذر بعضی از شبکه های اجتماعی و گروه ها دست به انتشار اخباری زدند که موجب تشدید بعضی از شایعات و اخبار شد. سپس یکی از چهره های هنری به واسطه جو حاکم در مراسم این کارگردان، حرف هایی زد که بوی توهین به برخی از اقشار از آن به مشام می رسید و با الفاضی دور از شان نخبگان هنری، بعضی از افراد را مورد خطاب قرار داد. سپس عده ای در مقام پاسخگویی بر آمدند و در این میان بعضی از گروه های اجتماعی آتش بیار معرکه شدند و این اقدام آنها سبب شد جو پیش از پیش متشنج شود.
این موضوع موجب تاسف است که دو قشر فرهیخته با الفاضی دور از شان یکدیگر را مورد خطاب قرار دهند. هتاکی های دور از جایگاه فرهنگ باعث تاسف همه شد. کشیده شدن این گونه مسائل به سطح جامعه باعث بدبینی و بدآموزی می شود.
ای کاش برخی از هنرمندان در جلسه ای با حضور پزشکان موضوع مرگ کیارستمی را مورد بررسی قرار می دادند و از مجاری حقوقی و قانونی در صورت وجود مشکل این موضوع را پیگیری می کردند اما متاسفانه دو گروه فرهیخته همانند افرادی عاصی شروع به تهاجم کرده و همین موضوع سبب شد شرایط به طور کلی تغییر کند.
حال این پرسش مطرح می شود که نوجوانان و جوانان از این تهاجم چه خواهند آموخت؟ گروه های مرجع رفتاری دارای مسئولیت سنگین در قبال رفتارهای خود هستند و حتی در صورت خشم باید مراقب رفتار خویش باشند.
تنها تفاوت
نخبگان و فرهیختگان با افراد کوچه و بازار آستانه تحمل و مدیریت هیجان های رفتاری
آنها است که ظاهرا در این موضوع مرزهای فرهنگی از میان رفته است.
دکتر مجید ابهری