کمبود نیروی قضایی؛ مهمترین مشکل شهرستان فهرج

18:32 - 23 تير 1395
کد خبر: ۱۹۷۳۳۲
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس دادگاه عمومی شهرستان فهرج گفت: به طور قطع مهمترین مشکل موجود در این شهرستان مربوط به کمبود شدید نیروی قضایی است که کاملاً ملموس و محسوس است،
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ؛ ابوذر داوریان در جلسه ارزیابی برنامه های پیشنهادی حوزه های قضائی شرق استان که با حضور رییس کل دادگستری استان در محل دادگستری بم برگزار گردید افزود: شهرستان فهرج با جمعیت قریب به 60 هزار نفر، پیشانی و ورودی استان کرمان، همجوار با استان سیستان و بلوچستان، وضعیت آب و هوای نامساعد، نبود اشتغال، بیکاری و تقریباً محروم ترین شهرستان استان کرمان، تنها و تنها با یک نفر قاضی، وضعیت مناسبی ندارد و بی شک این وضعیت موجب  بروز مشکلاتی نظیر اطاله دادرسی یا کاهش کیفیت آراء صادره یا نارضایتی شهروندان می شود.

وی اظهارداشت: مهمترین مشکل سخت افزاری در این شهرستان نیز ساختمان فعلی دادگاه است که به هیچ وجه پاسخگوی حجم روز افزون مراجعین نیست و بخش های مهمی نظیر بایگانی شعبه، بایگانی راکد، نمازخانه، انبار، بازداشتگاه و ... دارای مشکل جدی است و امید است پروژه احداث ساختمان جدید دادگستری شهرستان در آینده ای نزدیک شروع به کار نماید، ولی از نظر نرم افزاری چندان مشکل خاصی مشاهده نمی شود.

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته در مجموع دو هزار و 251 پرونده وارد حوزه قضایی فهرج شده و دو هزار و 349 پرونده نیز مختومه شده است که از میزان ورودی، 386 فقره در شعبه اجرای احکام کیفری و 107 فقره در شعبه اجرای احکام مدنی مختومه گردیده است.

وی بیان کرد: بیش از یک هزار و 850 فقره پرونده نیز در شعبه اول رسیدگی شده و منجر به صدور دادنامه گردیده است که نسبت به مدت مشابه سال 1393 کاهش 98 فقره ای پرونده های مانده (موجودی) علی رغم رشد 122 فقره ای پرونده های ورودی را نشان می دهد.

داوریان با موفقیت های حوزه متبوع خود اشاره کرد و ادامه داد: تلاش جهت حذف یا کاهش زمینه ارتکاب جرائم خشن نظیر طرح جمع آوری و کشف سلاح های غیر مجاز موجود در سطح شهرستان  از جمله این اقدامات بوده است، به گونه ای که در سه سال گذشته بیش از 120 فقره سلاح غیر مجاز از نوع جنگی و شکاری کشف یا جمع آوری شده است.

وی تاکید کرد: امروز از لحاظ میزان ارتکاب جرائم خشن نظیر تیراندازی، قتل های مسلحانه، سرقت مسلحانه، آدم ربائی و ... شاهد کاهش چشمگیر در این شهرستان هستیم.

وی به راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم نیز اشاره و بیان کرد: قطعاً بهترین راهکار ، تعامل، همگرائی و هم فکری با سایر دستگاه های اجرائی و مسئول در زمینه کاهش معضلات اجتماعی از جمله بهزیستی، فرهنگ و ارشاد، کمیته امداد، آموزش و پرورش، تبلیغات اسلامی و... است.

این مقام قضایی اظهارداشت: نهادهای یاد شده زمانی که به صورت مرتب و دوره ای در جلسات شورای پیشگیری از وقوع جرم و تحت نظارت ریاست و مدیریت دستگاه قضایی حضور یابند و مصوبات لازم با شناخت و آگاهی و مطالعه قبلی در خصوص معضلات و آسیب ها صورت گیرد و اجرای آنها به صورت جدی پیگیری شود حتی در کوتاه مدت نتایج خود را آشکار خواهد ساخت.

وی گفت: مهمترین نوآوری در حوزه قضایی شهرستان فهرج و نیز در کل استان، ارائه برنامه و هدف گزاری در خصوص اقدامات، تلاش ها و چشم انداز عملکرد دستگاه قضایی بود که منجر به کاهش موجودی محاکم قضایی اعم از دادسرا، دادگاه، اجراهای احکام کیفری و مدنی و ... و نیز افزایش تعداد آراء صادره و رضایت مندی مراجعین شد.

وی ادامه داد: در شهرستان فهرج نیز همان گونه که بیان شد در راستای اجرای برنامه های پیشنهادی و مصوب، شاهد کاهش 15 درصدی موجودی مجموع شعبات بودیم.

رئیس دادگاه عمومی شهرستان فهرج گفت: در حال حاضر با توجه به تعامل نسبتاً مناسب و سازنده تمام دستگاه ها و ادارات دخیل در امر تامین امنیت نظیر دستگاه قضایی، انتظامی، اطلاعاتی، و... شاهد امنیت نسبتاً پایدار و ملموس و محسوس در این شهرستان هستیم به گونه ای که فهرج در دو سال اخیر جزء شهرستان های امن و آرام استان محسوب شده است.

وی تاکید کرد: به طور قطع، تبیین اقدامات انجام شده و تشریح آنها در افکار عمومی شهروندان و همچنین بیان و اعلام نکات پیشگیرانه به شهروندان به ویژه نکات خود مراقبتی، ضریب امنیت و به تبع آن احساس امنیت را ارتقاء خواهد داد و در این زمینه نقش روابط عمومی ها پررنگ به نظر می رسد.

داوریان درباره خدمات انجام شده در حوزه حفظ حقوق بیت المال نیز گفت: در سال 1394 بیش از 10 فقره پرونده تصرف عدوانی اراضی ملی با میزان 80 هکتار از اراضی ملی منجر به صدور دادنامه قطعی شد که در سال 1395 عملیات اجرای احکام و رفع تصرف از اراضی ملی در حال انجام است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *