استعداد برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم مانند يك دانشمند است

12:22 - 23 تير 1395
کد خبر: ۱۹۷۱۲۵
یک محقق و پژوهشگر حوزه کودکان در خصوص کودکان مبتلا به اوتیسم یا در خودماندگی گفت: کودکان اوتیسمی به برنامه های ساختاری و فردی نیاز دارند. همچنین در این کودکان مهارت هایی مانند مهارت کنشی، مهارت کلامی، ارتباطات و مدیریت رفتارها نیز باید افزایش پیدا کند.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از آستان، یوسف اردبیلی، محقق حوزه بیماری های کودکان در خصوص ویژگی های کودکان اوتیسمی گفت: برای کودکانی که به اوتیسم مبتلا هستند درمان های گفتاری از ضروریات است. کار درمانی و درمان فیزیکی نیز باعث می شود تا حدودی ضعف های این کودکان برطرف شود. اغلب این کودکان نیاز دارند تا با یک فردی که تجربه های کافی در زمینه رفتار با کودکان اوتیسمی را فرا گرفته است در تماس باشند تا بتوانند خدمات بهتری دریافت کنند.

وی در ادامه با اشاره به اختلال عصبی و معیارهای مختلف تعریف اوتیسم گفت: اوتیسم در حقیقت یک اختلال عصبی به شمار می رود و انجمن روان کاوی ایالات متحده در سال 2000 میلادی طبقه بندی های مختلفی از اختلالات شایع رشد اوتیسم ارائه داد. قانون تعلیم و تربیت افراد ناتوان سه جنبه اولیه را برای اوتیسم می شناسد که باعث مشکلات جدی در بخش اعظم فعالیت های روزانه آنها به خصوص در تحصیل می شود.

اردبیلی ضمن بیان این نکته مهم که دامنه تعاملات اجتماعی کودکان اوتیسمی محدود است تصریح کرد: این کودکان نه تنها در تعاملات اجتماعی ضعیف هستند بلکه برخی رفتارهای سرزده از سوی آنها به مهارت های ارتباطی شان لطمه وارد می کند. الگوهای مداوم رفتاری مانند لرزیدن، تکان تکان خوردن، فعالیت های غیرکنشی، خط خطی کردن وسایل و ... نیز جزء اصلی خصوصیات رفتاری کودکان اوتیسمی به شمار می رود.

این پژوهشگر در ادامه افزود: اوتیسم جزء 5 اختلال مهم رفتاری به شمار می رود که تحت طبقه اختلالات شایع رشد در قانون تعلیم و تربیت افراد ناتوان آورده شده است. همچنین این اختلال نیز در میان پسران شایع تر است و تقریبا چهار برابر دختران نیز به این اختلال مبتلا می شوند.

به گفته این محقق، طیف ناتوانی اوتیسم در آمریکا بسیار زیاد است و نمونه گیری ها نشان می دهد یک نفر در 110 نفر در آمریکا به اوتیسم مبتلا هستند. خیره نگریستن یک مشکل اساسی است که در طیف اختلالات اوتیسم به چشم می خورد. این کودکان به ندرت توانایی برقراری ارتباط با دیگران را دارند. کودکان اوتیسمی الگوهای رفتاری تکراری و یکنواختی دارند و در بازی و تقلید و تعامل اجتماعی با همسالان خود بسیار متفاوت رفتار می کنند.

این پژوهشگر حوزه کودکان در بیان برخی مشکلات رفتاری کودکان اوتیسمی ادامه داد: کودکان مبتلا به اوتیسم در دنیای منحصر و خاص خود زندگی می کنند و کاملاً به طور ارادی در تعاملات اجتماعی تمایلی به شرکت در جمع ندارند. کودکان اوتیسمی در سنین نوجوانی به جای تقابل و همبستگی با همسالان به اشیا اطراف شان وابستگی نشان می دهند.

وی افزود: کودکان اوتیسمی همچنین حرکات تکراری را بیشتر دوست دارند و از دنیای واقعی خود را دور می کنند. ارتباط کمی با دنیای اطراف برقرار می کنند و در قبال دستورات و الزامات واکنش عکس از خود نشان می دهند، زیرا وجودشان آکنده از انگیزش های درونی است.

اردبیلی با اشاره به موفقیت های کودکان اوتیسمی در زمینه های مختلف بیان کرد: توسعه و رشد کودکان اوتیسمی نیز در برخی موارد چشمگیر است عده ای از این کودکان مهارت های کنشی بسیار بالایی دارند و در مطالعه پیشرفت زیادی از خود بروز می دهند. آنها همچنین استعداد خارق العاده ای در انجام محاسبات ریاضی دارند که همین مهم باعث می شود در حد مهارت یک دانشمند قرار گیرند.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *