رسیدگی به شکایات مردمی در امر ساخت و ساز در شورای انتظامی

23:15 - 21 تير 1395
کد خبر: ۱۹۶۰۹۹
دسته بندی: اقتصاد ، انرژی
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی تلاش‌های سیاست‌گذاران مهندسی ساختمان کشور را در ارائه خدمات مهندسی مطلوب و ابلاغ شیوه‌نامه مهندسی ساختمان تشریح کرد.
به گزارش گروه اقتصاد ، حامد مظاهریان با بیان اهمیت و ضرورت اجرایی شدن نظام‌نامه رفتار حرفه‌ای اخلاقی در مهندسی ساختمان و کمکی که می‌تواند به بهبود وضعیت موجود در نظام ساخت و ساز کشور داشته باشد گفت: رابطه مستقیمی بین رعایت اخلاق و عمق فرهنگ و تمدن در جوامع وجود دارد. کشورهایی که دارای فرهنگ و تمدن غنی هستند رعایت اخلاق در آن جوامع اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. ما در گذشته تاریخی خود فتوت نامه‌ها را داشتیم که آن فتوت نامه‌ها به بحث اخلاق و توجه و رعایت آن در حرفه‌ها می‌پرداخت و در آنها ذکر می‌شد که مثلاً جامعه معماران، هنرمندان، صنعتگران و... در رفتار حرفه‌ای خود چگونه باید عمل کنند که این موارد به عمق تمدن و فرهنگ کشور ارتباط داشته و دارد.
 
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در جهان مدرن، حرفه‌مندان رشته های مختلف سعی کرده‌اند اخلاق عمومی جامعه را تبدیل به مصادیقی در رشته‌های خود کنند. در حال حاضر، شاهد هستیم که رشته‌های متعددی به این سمت گرایش دارند که اخلاق را در رفتار حرفه‌ای تبیین کنند.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه متأسفانه رشته مهندسی تاکنون برنامه مدونی برای اخلاق حرفه‌ای نداشت تاکید کرد: خوشبختانه با تصویب و ابلاغ نظام‌نامه رفتار حرفه‌ای اخلاقی در مهندسی ساختمان توسط وزیر راه و شهرسازی، اکنون یک سند رسمی برای رعایت اخلاق حرفه‌ای در رشته‌های مرتبط با مهندسی ساختمان داریم.
 
مظاهریان گفت: این نظام نامه سه بخش بوده و در برگیرنده تعاریف، مصادیق رفتار حرفه‌ای اخلاقی در مهندسی ساختمان و شیوه احراز نقض نظام نامه است. رفتار عمومی در فصل دوم این نظام نامه ذکر کرده است که چگونه باید یک مهندس در برابر کسی که با آن قرارداد امضا کرده و کارفرما محسوب می‌شود چه اصولی را رعایت کند و به چه جوانبی توجه داشته باشد. همچنین بخش سوم این نظام‌نامه نیز به رفتار مهندس با همکاران دیگر خود می‌پردازد و در آنجا مصادیقی را ذکر می‌کند که باید در روابط سالم بین چند همکار در انجام خدمات مهندسی باید مورد رعایت قرار بگیرد.
 
تاکید نظام نامه بر عدم پروانه فروشی توسط مهندسان
 
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر آنکه مصادیق ذکر شده در نظام‌نامه رفتار حرفه‌ای اخلاقی در مهندسی ساختمان مصادیق قابل توجهی و تاثیرگرفته از وقایع مهندسی در دنیای امروز است در بیان اهداف تدوین و ابلاغ آن گفت: هدف این است تا بحث‌های اخلاقی جنبه عملیاتی به خود بگیرند. اگر در مورد راست‌گویی در اظهارات فنی صحبت می‌کنیم، اگر از اینکه مهندس نباید وعده‌های خلاف اصول بدهد صحبت می‌کنیم یا اگر گفته می‌شود که مهندس نباید پروانه فروشی کند و پروانه خود را در اختیار دیگران بگذارد همه مصادیق عدول از رعایت اخلاق هستند که در نظام نامه رفتار حرفه‌ای اخلاقی در مهندسی ساختمان به صراحت بیان شده و در صورت نقض آن مجازات تعیین شده است.
 
مظاهریان ادامه داد: برای اینکه این اصول بتوانند اجرایی شوند قانون‌گذار توسط هیات دولت جریمه‌هایی را پیش بینی کرده که اگر این اصول رعایت نشود چه مجازات و عواقبی را به دنبال خواهد داشت. همچنین در پایان نظام نامه ذکر شده که رعایت رفتار حرفه‌ای اخلاقی  پیش فرضی است که همه مهندسان آن را رعایت می‌کنند.
 
وی با اشاره به آنکه پیش فرض رعایت اخلاق در صورت نقض باید توسط شکایت مورد رسیدگی قرار گیرد به نظارت همه جانبه بر رعایت اخلاق در نظام مهندسی ساختمان تاکید کرد و گفت: مواردی که موضوع اخلاق حرفه‌ای مهندسی را نقض کند از جمله موارد است که که باید از طریق شکایتی صورت بگیرد و در شورای انتظامی که مطابق قانون تشکیل شده به آن رسیدگی شود.   اگر پس از سیر تشریفات قانونی، نقض ارادی عدم رعایت اخلاق در شورای انتظامی احراز و حکم قطعی شود آن وقت می‌شود به بحث مجازات‌ها در آن پرداخت.
 
شورای انتظامی مرجع رسیدگی کننده به شکایات رسیده در مورد عدم رعایت اخلاق حرفه مهندسی
 
مظاهریان در ادامه سخنان خود بر اینکه مطابق نظام نامه همه مهندسان بری از اتهام هستند مگر آنکه توسط شورای انتظامی تخلف آنها مورد رأی قرار گرفته باشد، تاکید کرد و از اجرایی شدن نظام نامه رفتار حرفه‌ای اخلاقی در مهندسی ساختمان در سراسر استان‌های کشور با ابلاغ وزیر راه و شهرسازی خبر داد.
 
وی همچنین در مورد اینکه مجازات گنجانده شده در قانون منطبق با مجازات‌ها هست و همچنین برای کسانیکه به طور مرتب قانون را رعایت می‌کنند مشوق‌هایی در نظر گرفته شده، گفت: فرض ما این است که تمامی مهندسان رعایت اخلاق را می‌کنند زیرا وظیفه حرفه‌ای مهندسان است. بنابراین به نظر من احتیاجی به تشویق وجود ندارد. بلکه هرگونه عدول از اخلاق است که باید مورد شماتت و مورد اعتراض قرار بگیرد.
 
مظاهریان گفت: نظام نامه نحوه فعلی ارائه خدمات مهندسی تأثیر فراوان گرفته واقعیت‌های جامعه مهندسی را مدنظر قرار داده است. همچنین این نظام نامه، مواردی را که فراوانی نارضایتی و عدم رعایت اخلاق وجود داشته مورد مداقه قرار داده و سعی کرده است تا مصادیق عینی برای تخلفات را مشخص و متناسب با آن مجازات پیش بینی کند.
 
وی همچنین در مورد اجرایی شدن این نظام‌نامه و تأثیری که بر کاهش تخلفات ساخت و ساز خواهد داشت گفت: هدف اصلی کاهش تخلفات ساخت و ساز است. ما در برنامه‌های پیش‌رو، برنامه مفصلی را برای ترویج اصول اخلاقی و نظام نامه حرفه‌ای اخلاق خواهیم داشت. مهندسان باید به موارد آن آشنا شوند و فکر می‌کنیم که از طریق ترویج رعایت اخلاق و اینکه کارفرمایان و مهندسان هر دو گروه حقوق خود را بدانند کمک می‌کند که رفتار منصفانه‌تری در انجام خدمات مهندسی صورت بگیرد و نفع اصلی به مردم برگردد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *