در زمان تشنج كودك چه بايد كرد؟

20:10 - 16 تير 1395
کد خبر: ۱۹۴۵۵۵
اقدامات مختلفی برای کنترل تب و جلوگیری از تشنج یک کودم وجود دارد و می توان به راحتی تب را کنترل کرد.

به گزارش گروه جامعه ، اغلب تشنج‌های ناشی از تب اثرات طولانی‌مدتی برجای نمی‌گذارند. تشنج‌های ساده صدمه‌ای به مغز وارد نمی‌کنند، باعث عقب‌ماندگی ذهنی یا ناتوانی‌های یادگیری نمی‌شوند و بدان معنا نیستند که کودک اختلالات زمینه‌ای جدی‌تری دارد. تشنج‌های ناشی از تب نشان از اپی‌لپسی ندارند، یعنی تمایل به بروز تشنج‌های عودکننده که در اثر سیگنال‌های غیرطبیعی الکتریکی در مغز ایجاد شده باشند.

تشنج‌های ناشی از تب عودکننده

شایع‌ترین عارضه آن است که این نوع تشنج‌ها عود کنند. در صورتی خطر عود آنها بالا است که:

نخستین تشنج کودک در اثر تب کم ایجاد شود.

فاصله زمانی میان آغاز تب و بروز تشنج کوتاه باشد.

یکی از بستگان درجه اول کودک سابقه تب و تشنج را داشته باشد.

سن کودک در زمان نخستین تشنج ناشی از تب، کمتر از 15 ماه باشد.

در زمان تشنج کودک چه باید کرد؟

اگر کودک تشنج ناشی از تب دارد:

کودک را نگاه ندارید، اما وی را روی سطح ایمنی مانند زمین قرار دهید.

کودک را به پهلو بخوابانید، صورت وی را به کنار نگاه داشته و بازوی وی را زیر سرش قرار دهید. به این ترتیب، اگر کودک استفراغ کرده باشد، مواد استفراغی وارد ریه وی نخواهد شد.

اگر در زمان آغاز تشنج، چیزی در دهان کودک قرار دارد، آن را خارج کنید تا از شوک پیشگیری شود. در طول تشنج، چیزی درون دهان کودک قرار ندهید.

اولین قدم پس از بروز تشنج ناشی از تب، یافتن علت ایجاد کننده تب در کودک است.

تب و تشنج‌های ساده

به منظور تعیین علت عفونت، پزشک ممکن است موارد زیر را درخواست کند: تست خونی، تست ادراری، بررسی آب نخاع (تا مشخص شود آیا کودک مبتلا به عفونت سیستم عصبی، مانند مننژیت است یا خیر.

تب و تشنج‌های کمپلکس

برای این نوع از تشنج‌های کمپلکس، پزشک علاوه بر موارد فوق، ممکن است درخواست انجام یک الکتروانسفالوگرام (تستی که فعالیت مغزی را اندازه‌گیری می‌کند) را هم داشته باشد.

اگر تشنج فقط یک سمت بدن کودک را درگیر کرده باشد، پزشک ممکن است درخواست انجام ام. آر. آی را برای بررسی وضعیت مغز کودک داشته باشد.

اغلب تشنج‌های ناشی از تب، به خودی خود ظرف چند دقیقه متوقف می‌شوند. اگر کودک مبتلا به تب و تشنجی است که بیش از 10 دقیقه به طول انجامیده یا دچار عودهای تشنج می‌شود، هرچه سریع‌تر وی را به مرکز درمانی برسانید.

اگر تشنج بیشتر از 15 دقیقه به طول انجامید، پزشک داروهایی را برای توقف آن تجویز می‌کند. اگر تشنج طول کشیده باشد یا همراه با عفونت‌های شدید باشد یا نتوان منبع عفونت را مشخص کرد، شاید نیاز باشد کودک در بیمارستان بستری شود تا بررسی‌های بیشتری انجام شود. اما برای تب و تشنج‌های ساده، بستری در بیمارستان اغلب مورد نیاز نیست.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *