سلب تابعیت از شیخ عیسی قاسم، نمایانگر استیصال حکومت بحرین است
علیرضا میریوسفی گفت: اقداماتی که در پنج سال گذشته توسط دولت بحرین با همراهی نیروهای نظامی عربستان و امارات انجام شده، موفق نبوده و آنها مجبور شده اند به این گونه اقدامات غیر انسانی و خارج از عرف بین المللی دست بزنند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه سیاسی ، علیرضا میر یوسفی با اشاره به سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم توسط حکومت بحرین، در خصوص مجازات سلب تابعیت گفت: سلب تابعیت یکی از روش های منفور حکومت هایی است که معمولا دستی بر سرکوب درخواست های ملی کشور خودشان دارند.
وی به واکنش سازمان ملل به این نوع مجازات اشاره و عنوان کرد: سلب تابعیت یکی از مجازات هایی است که قبلا کشورها می توانستند بعنوان مجازات از آن استفاده کنند ولی بخاطر مشکلاتی که این مجازات دارد، سازمان ملل کشورها را از هرگونه سلب تابعیت منع کرد، چون باعث می شود افرادی بدون تابعیت ایجاد شوند و این اقدامی است که باهیچ معیار یا سنجه ای قابل دفاع و یا قابل پذیرش نیست.
وی ادامه داد: سازمان ملل و دولت های فرامنطقه ای حامی دولت بحرین این اقدام را محکوم کرده اند.
رئیس گروه مطالعات خاورمیانه دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه به اتفاقات بعد از سال 2011 و خواست های مشروعی که اکثریت مردم بحرین در مقابل حکومت بحرین داشتند، گذری زد و گفت: شاهد بودیم که جواب این درخواست ها، نیروهای نظامی از مردم عربستان و امارات بود که در مارس 2011 در جزیره بحرین پیاده شدند، ولی این اقدام نتوانست مردم بحرین را از پیگیری خواست های قانونی و مشروع شان باز دارد.
وی این اقدام حکومت بحرین را نشان دهنده استیصال در مواجهه با مردم بحرین دانست و اظهار داشت: اقداماتی که در پنج سال گذشته توسط دولت بحرین با همراهی نیروهای نظامی عربستان و امارات انجام شده، موفق نبوده و آنها مجبور شده اند به این گونه اقدامات غیر انسانی و خارج از عرف بین المللی دست بزنند.
میر یوسفی اقدامات دولت بحرین را مستقل از اقدامات دولت عربستان ندانست و تصریح کرد: به ویژه در یکسال گذشته دولت عربستان صعودی سعی کرده به مخالفان این دولت، فشار را تحمیل و دیکته کند، بطوری که مشابه آن را در نیجیریه شاهد بودیم و یا اعدام شیخ نمر در عربستان صعودی و اینک سلب تابعیت از روحانی برجسته شیخ عیسی قاسم، یقینا در همین چارچوب تفسیر می شود.
وی یاد آور شد: موضوعی که باید در رابطه با این اقدام در نظر گرفت این است که این اقدام در چارچوب سیاستی است که توسط این دولت ها در قبال بیداری اسلامی و انقلاب های عربی در سال 2011 در پیش گرفته شده است و بعنوان سیاست مشت آهنین یا اعمال خشونت و سرکوب از آن یاد می شود.
وی ادامه داد: در قرن بیست و یکم این سیاست جایی ندارد و به همین خاطر این دولت ها سعی می کنند با فرافه کنی و اقدامات نمایشی و با اتهام زدن به مردم و رهبرانی که صرفا در پی استیفای حقوق مشروع خودشان هستند این اقدامات را تخطئه کنند و توجه افکار عمومی را از اصل این اتفاقات منحرف کنند.
میر یوسفی سلب تابعیت را اقدامی در جهت تجدید فشار بر مردم بحرین و درخواست های مسالمت جویانه آنها طی 5 سال گذشته دانست و افزود: در کنار آن، انحراف افکار عمومی از مشکلاتی است که این کشورها در داخل خود دارند و همین طور اتفاقاتی که در سوریه و عراق می افتد و بخشی از این موضوع، جنبه های تبلیغاتی است که در چارچوب بیانیه ای که وزارت کشور بحرین در مورد شیخ عیسی قاسم صادر کرد و اتهامات بی اساسی به ایشان وارد کرد، متملغ شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *