انسان با اعمال دنیا به بهشت ابدی میرسد / عمر دنیا در برابر حیات ابدی آخرت نزدیک به صفر است
استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: بهشت ابدی اثر همین اعمال چند روزه دنیا است و چنین اعمالی برای آخرت خیلی ارزش دارد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه سیاسی ، آیت الله محمد تقی مصباح یزدی در جلسه درس اخلاق در دفتر مقام معظم رهبری در قم اظهار کرد: امام موسی کاظم(ع) در مورد دنیا فرمودند که دنیا مثل آب شور است که انسان تشنه هر چقدر از آن بخورد، تشنهتر میشود تا اینکه جان خود را از دست بدهد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم ادامه داد: خیلی چیزها است که برای گرفتن آنها باید تور پهن کرد و تله گذاشتن شیوهای راحت برای به دام انداختن بعضی چیزها است. در روایات هم آمده که دنیا هم همچون تلهای است که به دنبال فریب دادن انسان است تا او را در دام خود بیندازد. انسان باید در دنیا به گونهای عمل کند که در دام آن نیفتد.
وی افزود: سنت الهی این است که انسان وارد دنیا شود و مسیر این دنیا را طی کند، اما سرنوشت انسان بستگی به این دارد که انسان در هنگام سکونت در دنیا چگونه رفتار کند و بداند که پس از این دنیا، عالم دیگری هم به نام آخرت وجود دارد.
آیتالله مصباح یزدی با اشاره به حب دنیا گفت: در روایات آمده که دنیا همچون سایه انسان است، زمانی که انسان به دنبال آن میرود، هیچ گاه به آن نخواهد رسید، هر اندازه که انسان به سوی دنیا برود، دنیا از آن فرار میکند. اما اگر انسان بایستد، به سایه خود میرسد. انسان اگر به وظیفه خودش در دنیا عمل کند، در آن صورت روزیاش تامین خواهد شد و دیگر نیازی به حرص خوردن برای دنیا ندارد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم ادامه داد: رسول اکرم(ص) در روایتی انسان در دنیا را به کاروانی در سفر تشبیه کرد، توقف انسان در دنیا به آن اندازهای است که از کاروان عقب بماند. پس زیاد مصلحت نیست که انسان در دنیا توقف کند و زیاد در اینجا باقی بماند. انسان باید برای عقب نماندن از قافله زیاد در دنیا باقی نماند و به اندازه نیاز خودش از دنیا استفاده کند.
وی افزود: دنیا جای ماندن نیست و انسان باید به این مسئله توجه کند، امیرالمومنین(ع) در خصوص دنیا فرمودند که دنیا با شتاب حرکت میکند و برای من از دنیا تنها اندازه یک نمی از ظرف آب باقی میماند. دنیا قابل دل بستن نیست و عمر دنیا در برابر حیات ابدی آخرت چیزی نزدیک به صفر است و زندگی واقعی در آخرت است.
آیتالله مصباحیزدی اظهار کرد: انسان نباید برای دنیا هدف گذاری کند، بلکه هدفش باید آخرت باشد و از دنیا به عنوان وسیلهای برای رسیدن به آخرت استفاده کند. بهشت ابدی اثر همین اعمال چند روزه دنیا است و چنین اعمالی برای آخرت خیلی ارزش دارد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم ادامه دارد: امام موسی کاظم(ع) در مورد دنیا فرمودند که دنیا همچون مار نرم و زیبایی است که باطنی کشنده و زهردار دارد، کسانی که دنیا را شناختند از آن فرار میکنند، اما کسانی که به این شناخت از دنیا نرسیدند، با آن وارد بازی میشوند.
وی افزود: رسول خدا(ص) همچنین در مورد دنیا فرمودند که دنیا همچون یک لباس نخ نخ شده است که از آن لباس تنها یک نخ برای انسان باقی مانده و آن نخ هم به زودی از بین خواهد رفت. البته زودگذر بودن دنیا به این معنی نیست که انسان وظیفهاش را انجام ندهد، بلکه انسان باید به درستی به وظایف خودش در دنیا عمل کند.
آیتالله مصباح یزدی تصریح کرد: این احادیث در بیان این مطلب است که انسان نباید دلبستگی به دنیا داشته باشد، امیرالمومنین(ع) در این خصوص فرمودند که دنیا همچون یک توقفگاه بین راهی است که انسان هنوز در آن جای نگرفته و در آن به خوبی استراحت نکرده و باید از آن برود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *