آل سعود چرا آزادی فلوجه را به عراق تبریک نگفت؟!

13:05 - 05 تير 1395
کد خبر: ۱۸۹۱۶۴
دسته بندی: سیاست
سفر بن سلمان جانشین ولیعهد عربستان به آمریکا و دیدار او با مقامات ایالات متحده به ویژه اوباما یک هدف اصلی داشت و آن فشار بیشتر به ایران است.
به گزارش گروه سیاسی ، سران سعودی از روند تحولاتی که در منطقه غرب آسیا در حال وقوع است راضی نیستند، آنگونه که تصور می کردند، نتوانستند ایران را تضعیف و منزوی کنند به همین خاطر دست به دامان آمریکا شده اند.

آمریکایی ها هر چند پس از توافق هسته ای اندکی کج دار مریز با ایران رفتار می کنند تا برجام پا برجا بماند اما دشمنی آنها با جمهوری اسلامی پابرجاست و قوت هم یافته است.

اما در ظاهر نشان می دهد که نسبت به ایران اندکی نرمش به خرج داده است، آن هم برای خوراک افکار عمومی است تا بگوید نسبت به تعهداتش در قبال برجام پایبند است.

در هر حال سفر بن سلمان بی ارتباط با تحریک و ترغیب هر چه بیشتر مقامات آمریکا برای فشار بر ایران نیست. محور مذاکرات و گفت وگوهای او با مقامات این کشور بر سر ایران، بحران سوریه، جنگ در عراق و یمن و البته بحرین قرار داشته است.

حال آمریکایی ها تا چه اندازه خود را درگیر خواسته های رژیم آل سعود کنند بسته به عقلانیت و منطق آنها دارد.

آمریکایی ها یک سری برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت در منطقه دارند که از رژیم هایی جون آل سعود به عنوان مهره برای رسیدن به اهداف خود بهره می برند.
این اهداف آنقدر برای آمریکا ارزشمند است که نمی تواند به خاطر خواسته یک مهره خود در منطقه از آنها چشم پوشی کند و درگیر مسائل دیگری سازد.

البته در این میان ایالات متحده خرسند خواهد شد که اختلافات ایران و عربستان عمیق تر شود. وجود اختلافات در منطقه  میان کشورهای اسلامی باعث می شود تا آمریکا به اهدافش بپردازد.

مهمترین هدف آمریکا در غرب آسیا و جهان اسلام، مقابله به جمهوری اسلامی ایران است، این مقابله 38 سال است که ادامه دارد و پایانی هم برای آن متصور نیست.

اما سیاست کاخ سفید مستقیم و رو در رو درگیر شدن با ایران نیست چرا که از هزینه ها و عواقب آن مطلع است.

بن سلمان در این سفر ادعا کرد که؛ من امروز در شرایطی بسیار حساس برای منطقه که با مخاطرات بسیار زیادی مواجه است در کشور متحد خود حضور دارم. شرایط منطقه در نتیجه بی‌ثباتی برخی کشورها و مداخله در امور برخی کشورهای دیگر و تروریسم دچار چالش شده است.

این جمله همگان را به یاد عربستان سعودی می اندازد که در اکثر کشورهای منطقه دخالت می کند و دست به ایجاد آشوب و جنگ می زند.

یکی از مسببان اصلی جنگ و خونریزی در سوریه، آل سعود است، در گوشه ای دیگر از غرب آسیا تجاوز نظامی سعودی ها به یمن و کشتار مردم مظلوم آن از دیگر دخالت ها و جنایاتی است که این رژیم مرتکب شده است.

در عراق نیز دخالت های سفیر و دیگر مقامات سعودی در امور عراق، باعث شد تا صدای اعتراض مقامات و مردم این کشور هم بلند شود.

در تازه ترین تحولی که در بحرین ایجاد شد، با فشار سعودی ها تابعیت آیت الله شیخ عیسی قاسم لغو شد.

اما علیرغم همه تبیلغات منفی علیه ایران، افکار عمومی جهان و منطقه به خوبی درک کرده اند که اکنون چه سران و رژیم هایی حامی تروریست ها هستند.

سفر بن سلمان پسر پادشاه عربستان با آن تمجید و تعریفی که او از آمریکا کرد، باز هم نمی تواند این رژیم را از جنایاتی که در کشورهای مسلمان مرتکب شده تبرئه کند.

سران سعودی اکنون از آزاد سازی فلوجه از دست نیروهای داعش در عراق بسیار عصبانی هستند، این خشم و عصبانیت آنها آنجا نمود بیشتری می یابد که علیرغم این پیروزی بزرگ بر تروریست های تکفیری داعش، حتی سفیر عربستان هم به دولت و ملت عراق به خاطر این پیروزی تبیرک نگفت! چه رسد به این که وزیر خارجه یا پادشاه آن اقدام به گفتن تبریک کند.

اما کشورهایی که در حال جنگ با تروریست های تحت حمایت آل سعود و ترکیه هستند، این پیروزی را به دولت و ملت عراق تبریک گفتند.

کارشناسان و تحلیلگران منطقه می گویند با توجه به شکست‌ سیاست‌های عربستان در سوریه و یمن و عراق، هدف نهایی رایزنی‌های بن سلمان در آمریکا، تحریک واشنگتن علیه ایران و سوریه است.

عربستان قصد دارد بر عراق تسلط پیدا کند همانطور که در سوریه و یمن این هدف را دنبال می کند، این رژیم علیرغم همه حمایت ها و کمک هایی که از آمریکا در این ارتباط دریافت کرده و می کند، اما توان آن را ندارد که به اهداف خود برسد.

سعودی ها اکنون در این اندیشه هستند که از سقوط موصل جلوگیری کنند. این شهر پایتخت داعش در عراق است. از یک سو ترکیه از آنها حمایت می کند و از سوی دیگر پیشمرگان، چرا که بارزانی رئیس اقیلم کردستان عراق که ساز جدایی سر می دهد، قصد دارد تا مناطق دیگری از خاک عراق از جمله موصل را به اقیلم کردستان الحاق کند.

در هر حال شرایطی که منطقه در حال تجربه آن است، باعث عصبانیت و خشم همراه با اضمحلال حامیان تروریسم را در پی داشته است. رژیم سعودی در شرایطی قرار دارد که نیازمند کمک های بیشتری از سوی آمریکاست. اوباما به پایان خط رسیده است، اگر سعودی ها چشم به کمک های آمریکا دوخته اند باید چند ماه دیگر هم صبر کنند. البته در  این ماه های باقی مانده ده ها اتفاق می تواند بیفتد که شاید یکی از آنها شکست اهداف پلید عربستان در منطقه باشد.

عربستان نه تنها برای برقراری صلح و امنیت اقدامی نمی کند، بلکه تنش آفرین و تشنج آفرینی او است که وضعیا کنونی را به وجود آورده است. روباط عربستان سعودی و عراق هم هم اکنون متشنج است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *