"امام حسن مجتبی(ع)" به کرامت، حلم و بردباری شهرت داشتند
باقریان با اشاره به مهمترین ویژگی های اخلاقی "امام حسن مجتبی(ع)"در رفتار با مردم و در بحث های عبادیشان با خداوند، از کرامت حلم و بردباری به عنوان شاخص ترین این ویژگی ها سخن گفت.
خبرگزاری میزان -
محمد باقریان کارشناس ارشد علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: امام حسن مجتبی (ع) اولین فرزند از خاندان رسالت و امامت است و پس از امام علی (ع) جایگاه والایی دارد.
وی ادامه داد: امام حسن (ع) برای ما شخصیت بسیار ارزشمندی دارد و با وجود اینکه در بسیاری از موارد از امام حسین (ع) یاد می کنیم، اما باید به این نکته اشاره کنیم که امام حسین نیز مدت 10 سال پیرو امام حسن (ع) بودند البته همه خلایق از ایشان پیروی می کردند.
باقریان تصریح کرد: امام حسن (ع) بسیار به پیامبر شبیه بودند حتی در روایاتی هم آمده است که پیامبر فرموده اند امام حسن در ویژگی ها و خلق و خویشان به من شباهت دارد. زمانی که امام حسن (ع) متولد شدند و ایشان را نزد پیامبر آوردند و درخواست کردند که پیامبر به عنوان هدیه، سخنی را در رابطه با ایشان بیان کنند، پیامبر فرمود: من آقایی ،هیبت و سخاوتم را به ایشان دادم و زمانی که پیامبر چنین ویژگی هایی را می بخشد گویی خداوند چنین ویژگی هایی را اعطا کرده است.
این کارشناس علوم قرآنی با اشاره به برخی از دیگر ویژگی های امام حسن (ع) اظهار کرد: حلم و بردباری امام حسن مجتبی در بسیاری از جریان های تاریخی بر همگان آشکار شد به خصوص در فضاهای پر از تنگنایی که دشمنان برای ایشان ایجاد می کردند و حتی به ایشان نسبت های ناروا می دادند ایشان واکنشی مثبت نشان می داد و همین امر باعث شد تا بسیاری از افراد نسبت به رفتار و منش ایشان جذب شوند.
وی یادآور شد: در رابطه با کرامت وسخاوت امام حسن مجتبی می توان به این نکته اشاره کرد که ایشان به کریم اهل بیت مشهور بودند به این معنا که انفاق های بسیاری در راه خدا انجام می دادند و حتی چندین بار اموال خود را در راه خدا به نیازمندان بخشیدند.
باقریان همچنین با اشاره به ویژگی های امام حسن مجتبی در رابطه با خداوند گفت: بحث های مربوط به عبادت، راز و نیاز و اعمال عبادی امام حسن مجتبی با خداوند بسیار عمیق بود به نحوی ایشان در مدت 47 سال عمر پربرکتشان، چندین بار پیاده به سمت خانه خدا حرکت کردند و علاوه بر آن، در خانواده نیز سعی می کردند رفتاری درست داشته باشند و این موضوع نشانگر ارزش نهادن ایشان به اعمال دینی است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *