کاهش خطر مرگ زودهنگام با خوردن غلات کامل/هفت توصیه برای کاهش بیماریهای کلیوی
در بسته سلامت امروز چند نکته برای جلوگیری از بیماریهای کلیوی و کاهش خطر مرگ بخوانید.
به گزارش گروه فضای مجازی ، در بسته سلامت امروز چند نکته برای جلوگیری از بیماریهای کلیوی و کاهش خطر مرگ بخوانید.
چرا نقرس میگیریم؟
حسن اکبری، متخصص آسیب شناسی سلولی به فارس گفت: برای درک بیماری نقرس باید ابتدا فرآیند متابولیسم پروتئینها را در سلولها بشناسیم.پورین یک مولکول آلی دارای کربن، نیتروژن و هیدروژن است و دارای دو حلقه است. این مولکول جزء اصلی ساختمان DNA و RNA هسته سلولها است.
وی ادامه داد: اسید اوریک نیز یک مولکول آلی است که دارای کربن، نیتروژن، اکسیژن و هیدروژن است که یونها و نمکهایی را میسازد به نام اورات و اسید اوریک. این اسید اوریک نیز یک محصول سوخت و ساز و پورین است.
این محقق طب اسلامی و ایرانی افزود: بالا بودن میزان اسید اوریک در خون میتواند همراه با کریستالیزه شدن آنها در مفاصل بدن شود و ایجاد یک التهاب حاد به نام نقرس کند که معمولاً همراه با اختلالات متابولیک دیگر در سلولها از جمله دیابت همراه شود.
این متخصص آسیب شناسی سلولی گفت: در طب اسلامی و ایرانی درمان نقرس یک درمان ریشهای و اساسی است که در درجه اول در این طب توصیه اکید بر روی مصرف متعادل گوشت است که در روایات حداکثر میزان مصرف گوشت دو تا سه بار در هفته است و حداقل مصرف چهل روز یک بار است، بنا بر این الگو، امکان بروز نقرس به علت پر مصرفی پروتئینها بوجود نمیآید.
وی افزود: نکته دوم نوع گوشت مصرفی است که در طب اسلامی و ایرانی تاکید بر عدم مصرف گوشت گاو است که حاوی بیشترین میزان اسید اوریک است و همچنین به ترک مصرف گوشت مرغ و کم مصرف کردن گوشت ماهی توصیه شده است.
کاهش خطر مرگ زودهنگام با خوردن غلات کامل
مهر نوشت: طبق یافته های محققان دانشگاه هاروارد، افرادی که روزی سه وعده یا بیشتر غلات کامل می خورند، در مقایسه با سایر افراد ۲۰ درصد کمتر در معرض خطر مرگ زودهنگام در طول مدت مطالعه قرار داشتند.
دکتر کی سان، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «هرچقدر مصرف غلات کامل ببشتر باشد، نرخ مرگ و میر، بخصوص مرگ ناشی از بیماری قلبی-عروقی کمتر خواهد بود.»
غلات کامل شامل آرد گندم کامل با سبوس، آرد جودوسر، برنج قهوه ای و آرد ذرت کامل است.
زمانیکه دانه غلات تصفیه می شوند، آسیاب می شوند و در پی این فرایند، سبوس و همچنین فیبر، آهن، و بسیاری از ویتامین های B آن از بین می روند. طبق اعلام وزارت کشاورزی آمریکا، نان سفید، برنج سفید و آرد گندم سفید همگی غلات تصفیه شده هستند.
سان و همکارانش یافته های مربوط به ۱۲ مطالعه منتشرشده را که شامل حدود ۸۰۰ هزار زن و مرد بود مورد بررسی قرار دادند. جمعیت موردمطالعه از کشورهای آمریکا، بریتانیا و اسکاندیناوی بودند. مطالعات از سال ۱۹۷۱ تا ۲۰۱۰ انجام شده بود و در طول مدت مطالعه، حدود ۹۸ هزار مورد مرگ گزارش شده بود.
بررسی ها نشان داد ریسک مرگ زودهنگام ناشی از بیماری قلبی و سکته در بین افرادی که سه وعده یا بیشتر در روز غلات کامل مصرف می کردند (در مجموع ۴۸ گرم) در مقایسه با کسانی که کمتر از این مقدار مصرف می کردند، تا حدود تقریبی ۲۵ درصد کاهش یافته بود. خطر مرگ ناشی از سرطان هم تا حدود ۱۵ درصد کاهش یافته بود.
سان در مورد نتیجه این تحقیقات اینگونه توضیح می دهد: «غلات کامل سرشار از فیبر هستند، از اینرو به تنظیم قند خون کمک کرده و سطح کلسترول خون را بهبود می بخشند، که همین مسئله به کاهش ریسک بیماری قلبی و دیابت کمک می کند. همچنین فیبر موجب می شود فرد به مدت طولانی تری احساس سیری کند، از اینرو کالری کمتری مصرف می کند، وزن سالمش حفظ می شود و در نیجه ریسک بیماری قلبی کاهش می یابد.»
چرا نقرس میگیریم؟
حسن اکبری، متخصص آسیب شناسی سلولی به فارس گفت: برای درک بیماری نقرس باید ابتدا فرآیند متابولیسم پروتئینها را در سلولها بشناسیم.پورین یک مولکول آلی دارای کربن، نیتروژن و هیدروژن است و دارای دو حلقه است. این مولکول جزء اصلی ساختمان DNA و RNA هسته سلولها است.
وی ادامه داد: اسید اوریک نیز یک مولکول آلی است که دارای کربن، نیتروژن، اکسیژن و هیدروژن است که یونها و نمکهایی را میسازد به نام اورات و اسید اوریک. این اسید اوریک نیز یک محصول سوخت و ساز و پورین است.
این محقق طب اسلامی و ایرانی افزود: بالا بودن میزان اسید اوریک در خون میتواند همراه با کریستالیزه شدن آنها در مفاصل بدن شود و ایجاد یک التهاب حاد به نام نقرس کند که معمولاً همراه با اختلالات متابولیک دیگر در سلولها از جمله دیابت همراه شود.
این متخصص آسیب شناسی سلولی گفت: در طب اسلامی و ایرانی درمان نقرس یک درمان ریشهای و اساسی است که در درجه اول در این طب توصیه اکید بر روی مصرف متعادل گوشت است که در روایات حداکثر میزان مصرف گوشت دو تا سه بار در هفته است و حداقل مصرف چهل روز یک بار است، بنا بر این الگو، امکان بروز نقرس به علت پر مصرفی پروتئینها بوجود نمیآید.
وی افزود: نکته دوم نوع گوشت مصرفی است که در طب اسلامی و ایرانی تاکید بر عدم مصرف گوشت گاو است که حاوی بیشترین میزان اسید اوریک است و همچنین به ترک مصرف گوشت مرغ و کم مصرف کردن گوشت ماهی توصیه شده است.
کاهش خطر مرگ زودهنگام با خوردن غلات کامل
مهر نوشت: طبق یافته های محققان دانشگاه هاروارد، افرادی که روزی سه وعده یا بیشتر غلات کامل می خورند، در مقایسه با سایر افراد ۲۰ درصد کمتر در معرض خطر مرگ زودهنگام در طول مدت مطالعه قرار داشتند.
دکتر کی سان، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «هرچقدر مصرف غلات کامل ببشتر باشد، نرخ مرگ و میر، بخصوص مرگ ناشی از بیماری قلبی-عروقی کمتر خواهد بود.»
غلات کامل شامل آرد گندم کامل با سبوس، آرد جودوسر، برنج قهوه ای و آرد ذرت کامل است.
زمانیکه دانه غلات تصفیه می شوند، آسیاب می شوند و در پی این فرایند، سبوس و همچنین فیبر، آهن، و بسیاری از ویتامین های B آن از بین می روند. طبق اعلام وزارت کشاورزی آمریکا، نان سفید، برنج سفید و آرد گندم سفید همگی غلات تصفیه شده هستند.
سان و همکارانش یافته های مربوط به ۱۲ مطالعه منتشرشده را که شامل حدود ۸۰۰ هزار زن و مرد بود مورد بررسی قرار دادند. جمعیت موردمطالعه از کشورهای آمریکا، بریتانیا و اسکاندیناوی بودند. مطالعات از سال ۱۹۷۱ تا ۲۰۱۰ انجام شده بود و در طول مدت مطالعه، حدود ۹۸ هزار مورد مرگ گزارش شده بود.
بررسی ها نشان داد ریسک مرگ زودهنگام ناشی از بیماری قلبی و سکته در بین افرادی که سه وعده یا بیشتر در روز غلات کامل مصرف می کردند (در مجموع ۴۸ گرم) در مقایسه با کسانی که کمتر از این مقدار مصرف می کردند، تا حدود تقریبی ۲۵ درصد کاهش یافته بود. خطر مرگ ناشی از سرطان هم تا حدود ۱۵ درصد کاهش یافته بود.
سان در مورد نتیجه این تحقیقات اینگونه توضیح می دهد: «غلات کامل سرشار از فیبر هستند، از اینرو به تنظیم قند خون کمک کرده و سطح کلسترول خون را بهبود می بخشند، که همین مسئله به کاهش ریسک بیماری قلبی و دیابت کمک می کند. همچنین فیبر موجب می شود فرد به مدت طولانی تری احساس سیری کند، از اینرو کالری کمتری مصرف می کند، وزن سالمش حفظ می شود و در نیجه ریسک بیماری قلبی کاهش می یابد.»
هفت توصیه برای کاهش بیماریهای کلیه
مشرق نوشت: برای کاهش بیماریهای کلیه به انجام اقدامات زیر تاکید می شود:
1) مصرف زیاد آب یعنی شش تا هشت لیوان در روز در تمام افراد به غیر از افرادی که در ریسک آورلود مایع مانند مبتلایان به نارسائی قلب هستد توصیه می شود در مطالعاتی که در چند سال اخیر انجام شده متوجه شده اند که مصرف زیاد آب و افزایش حجم ادرار به علت مهار کردن ترشح هورمون وازوپرسین اثرات محافظتی روی قلب و کلیه دارند که تاکیدی بر مصرف مایعات به خصوص آب در جلوگیری از بیماریهای کلیه می باشد،
2) قطع سیگار بسیار موثر می باشد سیگار باعث کاهش جریان خون در کلیه ها شده و در نتیجه موجب تسریع در ایجاد نارسائی کلیه می گردد.
3) محدودیت در مصرف بی رویه مسکنها نظیر ایبوپروفن نیز بسیار مهم می باشد زیرا مصرف بی رویه مسکنها در تمام جهان شایع بوده و موجب تعداد قابل توجهی بیماریهای کلیه مزمن می گردد.
4) انجام آزمایشات دوره ای لازم برای اندازه گیری عملکرد کلیه در افراد در ریسک بالا نظیر بیماران دیابتی، فشار خون بالا، وجود سابقه نارسائی کلیه در اقوام درجه یک. نارسایی مزمن کلیه قابل توقف و آهسته شدن است پس باید مردم حتماً اگر فاکتورهای خطر را دارند تحت معاینه و آزمایش غربالگری قرار گیرند.
5) کاهش مصرف نمک در رژیم غذائی در جلوگیری از بیماریهای کلیه و یا تشدید و تسریع آنها بسیار مهم است.
6) کاهش مصرف پروتئین در رژیم غذائی موجب کاهش فشار داخل کلومرولی در بیماران کلیوی به خصوص مبتلایان به بیماری کلیوی در اثر دیابت شده و موجب پیشگیری یا کاهش سیر پیشرونده بیماری کلیه می گردد.
7) اضافه وزن و چاقی بسیاری از اندامها و دستگاههای بدن را تحت تأثیر قرار میدهد و متأسفانه کلیه هم از مضرات آن بینصیب نمیماند. کمترین اثری که چاقی بر کلیه میگذارد این است که سبب افزایش فشار خون میشود و افزایش فشار خون نیز بر کلیه اثر میگذارد. حفظ وزن و پیشگیری از افزایش آن در اینجا اهمیت زیادی پیدا میکند.
تحملناپذیرترین دردهای دنیا را بشناسید
در این نظرسنجی که از سوی سایت سلامت و مشاورههای پزشکی پریوِنشن صورت گرفت، بیماریهای طاقتفرسایی مثل سنگ کلیه شناسایی شدهاند. این فهرست به ترتیب از بیماریهای ملایمتر شروع شده و به دردناکترین بیماریها ختم میشود و شامل موارد زیر است:
درد بعد از جراحی
به گفته مدیر سابق انجمن «داروهای ضد درد آمریکا»، نیمی از افرادی که جراحی قفسه سینه را تجربه میکنند، با دردهای طولانی و شدیدی مواجه میشوند. وی در این زمینه میگوید: «بیمارستانها باید بستری را فراهم کنند تا بیماران با دردهای شدید مواجه نشوند. دردهای شدید باعث بروز مشکلات جدی در بیماران خواهند شد.»
سنگ کلیه
این تودههای شناخته شده به سرعت در انتهای شکم و نواحی کشاله ران ایجاد درد میکنند. در بیشتر موارد دکترها داروهای ضددرد تجویز کرده و نوشیدن مقدار فراوانی از آب را به بیمار توصیه میکنند. در صورت خروج سنگ کلیه از بدن از طریق ادرار، درد بیمار بلافاصله التیام مییابد.
دردهای مزمن در قسمتهای پایین کمر
به گفته یکی از استادان دانشگاه استنفورد، این عارضه بسیار شایع و دردناک است. وی میگوید: «بیشتر افراد در مدت کوتاهی از این بیماری بهبود مییابند، اما مابقی آنان مجبورند این درد شدید را برای مدت طولانی تحمل کنند. گفته میشود اضطراب و شدت درد اولیه در ماندگاری این بیماری دخیل است.
دردهای جانبی عصبی
این عارضه برای افراد مبتلا به دیابت کاملا شناخته شده است. آسیب وارده به اعصاب انگشتان پا و دست باعث بروز این دردها میشود. یکی از متخصصان مرکز پزشکی NYU در این رابطه میگوید: «اغلب به بنده گفته میشود که درد مرتبط با این عارضه شبیه راه رفتن روی تیغ است.» استفاده از دارو و انجام ورزشهای سبک برای به جریان در آوردن خون به این بیماران توصیه میشود.
درد سرطان
از میان دردناکترین بیماریهای سرطانی میتوان به سرطان لوزالمعده، سرطان گوشت (بافت همبند) و تومور مغز اشاره کرد. برای التیام درد در این موارد، استفاده از داروها و استروئیدها توصیه میشود.
بیماریهای عصبی که بعد از درمان شینگلز مجدداً ظاهر میشوند
شینگلز، نوعی از آبلهمرغان است که ١٠درصد افراد مبتلا را دچار دردهای شدیدی میکند. بعد از درمان آبلهمرغان، ویروس آن ممکن است در عدهای از بیماران در کمون باقی بماند. محل تجمع این ویروسها مغز و نخاع است.
درد عصب سه شاخه
بیماریهای عفونی و سرطانها ممکن است باعث ایجاد دردهای شدیدی در عصب سه قلو شوند. این عصب خاص حسهای مختلف را از صورت به مغز انتقال میدهد. به گفته یک متخصص در علوم پزشکی، مبتلایان به این درد احساس میکنند صورتشان در حال سوختن است. درد ناشی از آن که بیشتر در سمت راست صورت رخ میدهد، بسیار شدید بوده و در فواصل زمانی چنددقیقهای تکرار میشود. گفتنی است از داروهای خاصی برای تسکین درد این افراد استفاده میشود.
آماس مثانه بینابینی
تورم مثانه باعث ایجاد چنین دردهای وحشتناکی میشود. در موارد حاد، مبتلایان دچار تکرر ادرار به میزان ۶٠مرتبه در طول روز میشوند. استفاده از داروهای ضدتورمی و تحریک اعصاب در تسکین درد این بیماران چارهساز است.
سندرم درد منطقهای پیچیده
در این عارضه بدین صورت است که دردهای طاقتفرسایی در دستها و پاهای فرد در اثر ضربه یا صدمات نهچندان جدی (مثل پیچخوردگی قوزک پا یا شکستگی دست) حس میشوند. هنوز دلیل اصلی این بیماری که بیشتر در میان زنان شیوع یافته، به طور قطعی مشخص نیست.
سردردهای خوشهای
این بیماری از میگرن بسیار حادتر است. حملات سردردهای خوشهای به طور ناگهانی رخ داده و معمولا در محدوده یکی از چشمها یا یک طرف صورت درد شدیدی را ایجاد میکنند. شاید دلیل انتخاب این بیماری در جایگاه نخست فهرست شدیدترین دردهای جهان، آن بوده است که حملات سردرد به مدت یک هفته یا یک ماه درد شدیدی را به بیمار وارد میکند.
عدهای آن را «سردرد خودکشی» نیز نامیدهاند؛ چراکه عقیده بر آن است افراد مبتلا به این عارضه برای رهایی از دردهای دورهای آن به خودکشی فکر میکنند.
دلیل اصلی بیماری کماکان نامعلوم است و برای تسکین درد افراد مبتلا که بیشتر آقایان هستند، داروهای استروئیدی و بندار شبکه کلسیم پیشنهاد میشود.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *