ضرورت افزایش گشت‌های نظارتی مشترک در راستای پیشگیری از قاچاق/ دستگاه‌های هوشمند در مبادی ورودی و خروجی کالا توسعه یابد

16:00 - 24 خرداد 1395
کد خبر: ۱۸۵۳۸۳
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
حمیدیان با تاکید بر افزایش گشت‌های نظارتی مشترک در راستای پیگیری از قاچاق گفت: استفاده از فناوری‌های نوین همچون اشعه ایکس و گاما، توسعه دستگاه‎های هوشمند در مبادی ورودی و خروجی کالا باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ،«محمدعلی حمیدیان» در نخستین کارگروه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز با اشاره به اهم اقدامات صورت گرفته این کارگروه در سال گذشته، اظهار کرد: اقدامات مهمی در راستای پیشگیری از قاچاق کالا و ارز در استان صورت گرفته و تاثیرات بسزایی در کنترل و کاهش ورود و خروج خارج از تشریفات گمرگی کالا در استان در پی داشته است.
 
معاون اجتماعی رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان در امور پیشگیری از وقوع جرم ادامه داد: اهمیت و ضرورت اتخاذ رویکرد پیشگیری از وقوع جرائم بر کسی پوشیده نیست و با عنایت به این امر مقوله پیشگیری از وقوع جرم در دستور کار قوه قضاییه قرار گرفته است.
 
وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در حوزه قاچاق کالا و ارز افزود: متاسفانه این معضل سهم بسزایی در بیکاری جوانان، تعطیلی بنگاه های اقتصادی، گسترش آسیب های اجتماعی  و کسب سود های هنگفت و غیر متعارف توسط باندهای قاچاق و افراد فرصت طلب دارد.
 
حمیدیان بیان کرد: تجربیات سنوات گذشته به خوبی موید این امر است که در صورت هماهنگی و اقدام عملیاتی و مناسب از سوی نهاد های متولی، میتوان بر معضل قاچاق و باندهای قاچاق غلبه کرد.
 
این مسئول کنترل گسترده مرزهای استان و افزایش گشت های نظارتی مشترک در سال گذشته را عامل کاهش بیش از 70 میلیون لیتر فراورده های سوخت دانست.
 
وی کمبود فرصت های شغلی را در سیستان و بلوچستان،  وجود مرزهای گسترده  و عدم تامین حداقل های معیشت اقتصادی مردم استان را از علل گرایش به قاچاق کالا و ارز در استان عنوان کرد و ادامه داد: مرزهای گسترده با کشورهای مجاور بعضا باعث سوءاستفاده  برخی از افراد و گروه های مافیایی در حوزه قاچاق کالا و ارز می شود و هجمه گسترده و انبوه قاچاق در برخی از اقلام به راحتی می تواند موید این امر باشد که فرایند قاچاق یک فرایند سازمان یافته و تجارت جرم قاچاق کالا یک تجارت هنگفت می باشد.
 
حمیدیان در ادامه به تشریح برنامه های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان در حوزه قاچاق کالا و ارز پرداخت و اظهار داشت:  با توجه به مصوبات ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور در سال جاری 7 مصوبه به عنوان دستور العمل و اهداف کارگروه پیشگیری ازقاچاق کالا استانها ابلاغ و تمامی نهاد های متولی و عضو در این کارگروه  مکلفند  تا  این مصوبات را محقق سازند.
 
وی با اشاره به برگزاری 10جلسه تخصصی این کارگروه در سال گذشته عنوان کرد: این فرایند توام با نتایج مطلوبی در حوزه پیشگیری و مبارزه با قاچاق سوخت، دام و محصولات کشاورزی بوده است.
 
معاون رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: نهاد های حاکمیتی همچون تعزیرات حکومتی،  مرزبانی، صنعت ، معدن  و تجارت و  نیروی انتظامی  می توانند سهم بسزایی را در حوزه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز ایفا کنند امری که تا حد بسیار زیادی در سال گذشته محقق شده است.
 
وی در پایان با اشاره به برنامه های این کارگروه اظهار کرد: ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین  همچون  اشعه ایکس و گاما، توسعه دستگاه های هوشمند در مبادی ورودی و خروجی  کالا باید در دستور کار قرار گرفته و ارتقاء آگاهی های عمومی از طریق نهادهای فرهنگی ، صدا و سیما و دانشگاه ها به عنوان یک ضرورت تحقق اهداف پیشگیری در حوزه ی قاچاق کالا و ارز در سال جاری نیز مدنظر این معاونت است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *