ماه رمضان در ترکیه +تصاویر
شهرداری "آنکارا" هر ساله در 25 نقطه مختلف شهر، بستههای مواد غذایی و شوینده را در ماه رمضان در اختیار 400 هزار خانواده بیبضاعت قرار میدهد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از باشگاه خبرنگاران، ماه رمضان در کشورهای اسلامی آغاز شده و مسلمانان به در پی روزه گرفتن
هستند و در ترکیه هم به دلیل آنکه اکثریت غالب مسلمان هستند ، ماه رمضان
اهمیت ویژه ای دارد.
**ماه رمضان در ترکیه چگونه است؟
ماه رمضان در تركیه شور و شعف خاصی دارد. مسلمانان ترکیه معتقدند حتی اگر در بدترین وضعیت مالی باشند، خداوند این ماه برکت را به سفره هایشان می آورد.
به همین دلیل، آغاز این ماه در تركیه آنقدر شاخص و مورد توجه است که حتی غیرمسلمانان هم با آن آشنا هستند.
مسلمانان در تركیه قبل از شروع ماه رمضان شروع به تزئین خیابانها و مساجد میکنند و آمدن ماه رمضان را به یكدیگر تبریك میگویند.
سحرها، علاوه بر ادعیه مساجد مردم هم همدیگر را برای سحری خوردن بیدار می
کنند. در حقیقت این یک عادت قدیمی است که حتی توسعه وسایل ارتباط جمعی هم
نتوانسته است آن را از بین ببرد.
مساجد ترکیه در ماه رمضان شاهد حضور گسترده مسلمانان برای ادای نماز در مساجد است.
یکی از مراسمی که شور و هیجان خاصی را به روزه داران به خصوص در زمان 'سحر ' می دهد، 'چاوشی خوانی ' به سیاق سنتی آن است.
مساجد ترکیه در این ماه از شور و اشتیاق بیشتری نسبت به ماه های دیگر برخوردار است، به ویژه مساجد بزرگ و معروف که مسلمانان ترکیه از هر کجا سعی می کنند به این مساجد بیایند و نماز را در این اماکن باشکوه به جماعت به جای آورند.
در این ماه برخی از شبکه های تلویزیونی ترکیه نیز با تدارک پخش برنامه های خاص به استقبال این ماه می روند و اقدام به پخش برنامه های احکام و سریال های اسلامی قبل از افطار و هنگام سحر می کنند.
ماه مبارک رمضان در ترکیه با صرف خوراکی های مخصوص همراه است .
زیتون، خرما، دست کم دو نوع پنیر شامل پنیرمعمولی و پنیر موسوم به کاشار از جمله مواد غذایی پرمصرف در این ماه است به طوری که این اقلام را تقریبا در تمامی منازل می توان مشاهده کرد.
مسلمانان ترکیه در این ماه با حضور در بازارها به خرید خوراکیهای خاص برای افطار می پردازند و زنان نیز در منازل خود شیرینی های مخصوص این ماه همچون ' کانفه ' و ' باقلوا ' تهیه می کنند.
در رمضان در ترکیه یک نوع نان مخصوص به نام "پیده رمضان” پخت می شود و ساعاتی قبل از افطار صف های طولانی در مقابل نانوایی هایی که "پیده" را عرضه می کنند می توان مشاهده کرد.
اگر سر سفره افطاری یکی از مسلمانان ترکیه بنشینید، خواهید دید که زیتون، پنیر، خرما، و انواع سوپ و آش پای ثابت این سفره است.
در روزهای ماه رمضان بازار شیرینیها و غذاهای مخصوص ترکیه داغ است و بیشتر از سی و شش نوع شیرینی و پیراشكی روی پیشخوان شیرینی فروشی ها به چشم می خورد.
در این میان باقلوای مخصوص تركیه بیشتر از همه طرفدار دارد.
**اعتقاد عمومی مردم ترکیه چیست؟
یک اعتقاد عمومی در "ترکیه" وجود دارد و آن این است که به هنگام افطار همه روزهداران باید بر سفره افطار حاضر باشند و هیچ روزهداری نباید از این نعمت محروم باشد به همین دلیل در بیشتر شهرهای "ترکیه" اطعام روزهداران رواج دارد.
در روزهای ماه مبارك رمضان مردم چادرها و خیمههایی را در میادین و اماكن عمومی برپا می کنند که در آنها به شهروندان افطاری داده می شود.
به این ترتیب كسانی كه هنگام افطار در منزل نیستند یا در حال رانندگیاند می توانند افطار را مهمان همشهری هایشان باشند.
این سفرههای افطاری را معمولا انجمن های خیریه یا افراد خیر و در برخی موارد شهرداری برپا می کنند که البته بیشتر در دو شهر "آنكارا" و "استانبول" دیده می شوند.
در این روزها كسانی كه به مساجد میآیند یا سر سفرههای افطاری و سحری مینشینند خود را با عطر مخصوصی كه به آن "كلونیا" میگویند؛ معطر میكنند و در تمام مراسم و اعیاد بهویژه اعیاد اسلامی مانند عید قربان و عید فطر این سنت اجرا میشود.
با شروع ماه مبارك رمضان در "استانبول" نمایشگاه بزرگی از كتابهای اسلامی برگزار میشود كه تا پایان ماه رمضان ادامه دارد و در آن كتابهای دینی معرفی و فروخته می شوند.
فعالیتهای این نمایشگاه هر روز بعد از نماز مغرب آغاز میشود و روزانه هزاران نفر از آن دیدن میكنند.
در یك سوی نمایشگاه مكانی برای افطاری یا غذاهای پس از افطاری وجود دارد.
در سالهای اخیر در بسیاری از شهرها و
روستاهای "ترکیه"، برای افطاری دادن به افراد روزهدار، در خیابانها
چادرهایی برای سرویس افطاری برپا میشود و افراد خیر و یا شهرداریها
روزهداران را در این چادرها اطعام کرده و از آنها پذیرایی میکنند.
شهرداری "آنکارا" هر ساله در 25 نقطه مختلف شهر بستههای مواد غذایی و شوینده را همه روزه در ایام ماه مبارک رمضان در اختیار 400 هزار خانوار و خانوادههای بیبضاعت قرار میدهد.
پایان ماه مبارك رمضان و عید سعید فطر در تركیه بسیار مورد توجه است. تا جایی که عید فطر بعد از عید قربان دومین عید رسمی تركیه به شمار می رود و ترک ها به همین مناسبت سه روز تعطیلی رسمی دارند.
عید فطر را در تركیه عید رمضان میگویند و البته این روز به دلیل مصرف زیاد شیرینی و آبنبات به خصوص برای هدیه دادن به كودكان به شكر بایرامی (عید شكر) معروف است.
در عید فطر زیارت اهل قبور، پوشیدن لباسهای نو، دید و بازدید خویشان و دوستان و آشنایان مرسوم است و نماز عید فطر با شكوه تمام در مساجد سراسر این كشور برگزار میشود.
در مجموع ماه مبارک رمضان در ترکیه بسیار شاخص و مورد توجه است و در این زمینه اعتقادات رایجی وجود دارد که از جمله آن می توان به افطاری دادن به ایتام ، کمک به مستمندان، جشن گرفتن عید فطر به مدت سه روز و ... اشاره کرد.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
**ماه رمضان در ترکیه چگونه است؟
ماه رمضان در تركیه شور و شعف خاصی دارد. مسلمانان ترکیه معتقدند حتی اگر در بدترین وضعیت مالی باشند، خداوند این ماه برکت را به سفره هایشان می آورد.
به همین دلیل، آغاز این ماه در تركیه آنقدر شاخص و مورد توجه است که حتی غیرمسلمانان هم با آن آشنا هستند.
مسلمانان در تركیه قبل از شروع ماه رمضان شروع به تزئین خیابانها و مساجد میکنند و آمدن ماه رمضان را به یكدیگر تبریك میگویند.
مساجد ترکیه در ماه رمضان شاهد حضور گسترده مسلمانان برای ادای نماز در مساجد است.
یکی از مراسمی که شور و هیجان خاصی را به روزه داران به خصوص در زمان 'سحر ' می دهد، 'چاوشی خوانی ' به سیاق سنتی آن است.
مساجد ترکیه در این ماه از شور و اشتیاق بیشتری نسبت به ماه های دیگر برخوردار است، به ویژه مساجد بزرگ و معروف که مسلمانان ترکیه از هر کجا سعی می کنند به این مساجد بیایند و نماز را در این اماکن باشکوه به جماعت به جای آورند.
در این ماه برخی از شبکه های تلویزیونی ترکیه نیز با تدارک پخش برنامه های خاص به استقبال این ماه می روند و اقدام به پخش برنامه های احکام و سریال های اسلامی قبل از افطار و هنگام سحر می کنند.
ماه مبارک رمضان در ترکیه با صرف خوراکی های مخصوص همراه است .
زیتون، خرما، دست کم دو نوع پنیر شامل پنیرمعمولی و پنیر موسوم به کاشار از جمله مواد غذایی پرمصرف در این ماه است به طوری که این اقلام را تقریبا در تمامی منازل می توان مشاهده کرد.
مسلمانان ترکیه در این ماه با حضور در بازارها به خرید خوراکیهای خاص برای افطار می پردازند و زنان نیز در منازل خود شیرینی های مخصوص این ماه همچون ' کانفه ' و ' باقلوا ' تهیه می کنند.
در رمضان در ترکیه یک نوع نان مخصوص به نام "پیده رمضان” پخت می شود و ساعاتی قبل از افطار صف های طولانی در مقابل نانوایی هایی که "پیده" را عرضه می کنند می توان مشاهده کرد.
اگر سر سفره افطاری یکی از مسلمانان ترکیه بنشینید، خواهید دید که زیتون، پنیر، خرما، و انواع سوپ و آش پای ثابت این سفره است.
در روزهای ماه رمضان بازار شیرینیها و غذاهای مخصوص ترکیه داغ است و بیشتر از سی و شش نوع شیرینی و پیراشكی روی پیشخوان شیرینی فروشی ها به چشم می خورد.
در این میان باقلوای مخصوص تركیه بیشتر از همه طرفدار دارد.
**اعتقاد عمومی مردم ترکیه چیست؟
یک اعتقاد عمومی در "ترکیه" وجود دارد و آن این است که به هنگام افطار همه روزهداران باید بر سفره افطار حاضر باشند و هیچ روزهداری نباید از این نعمت محروم باشد به همین دلیل در بیشتر شهرهای "ترکیه" اطعام روزهداران رواج دارد.
در روزهای ماه مبارك رمضان مردم چادرها و خیمههایی را در میادین و اماكن عمومی برپا می کنند که در آنها به شهروندان افطاری داده می شود.
به این ترتیب كسانی كه هنگام افطار در منزل نیستند یا در حال رانندگیاند می توانند افطار را مهمان همشهری هایشان باشند.
این سفرههای افطاری را معمولا انجمن های خیریه یا افراد خیر و در برخی موارد شهرداری برپا می کنند که البته بیشتر در دو شهر "آنكارا" و "استانبول" دیده می شوند.
در این روزها كسانی كه به مساجد میآیند یا سر سفرههای افطاری و سحری مینشینند خود را با عطر مخصوصی كه به آن "كلونیا" میگویند؛ معطر میكنند و در تمام مراسم و اعیاد بهویژه اعیاد اسلامی مانند عید قربان و عید فطر این سنت اجرا میشود.
با شروع ماه مبارك رمضان در "استانبول" نمایشگاه بزرگی از كتابهای اسلامی برگزار میشود كه تا پایان ماه رمضان ادامه دارد و در آن كتابهای دینی معرفی و فروخته می شوند.
فعالیتهای این نمایشگاه هر روز بعد از نماز مغرب آغاز میشود و روزانه هزاران نفر از آن دیدن میكنند.
در یك سوی نمایشگاه مكانی برای افطاری یا غذاهای پس از افطاری وجود دارد.
شهرداری "آنکارا" هر ساله در 25 نقطه مختلف شهر بستههای مواد غذایی و شوینده را همه روزه در ایام ماه مبارک رمضان در اختیار 400 هزار خانوار و خانوادههای بیبضاعت قرار میدهد.
پایان ماه مبارك رمضان و عید سعید فطر در تركیه بسیار مورد توجه است. تا جایی که عید فطر بعد از عید قربان دومین عید رسمی تركیه به شمار می رود و ترک ها به همین مناسبت سه روز تعطیلی رسمی دارند.
عید فطر را در تركیه عید رمضان میگویند و البته این روز به دلیل مصرف زیاد شیرینی و آبنبات به خصوص برای هدیه دادن به كودكان به شكر بایرامی (عید شكر) معروف است.
در عید فطر زیارت اهل قبور، پوشیدن لباسهای نو، دید و بازدید خویشان و دوستان و آشنایان مرسوم است و نماز عید فطر با شكوه تمام در مساجد سراسر این كشور برگزار میشود.
در مجموع ماه مبارک رمضان در ترکیه بسیار شاخص و مورد توجه است و در این زمینه اعتقادات رایجی وجود دارد که از جمله آن می توان به افطاری دادن به ایتام ، کمک به مستمندان، جشن گرفتن عید فطر به مدت سه روز و ... اشاره کرد.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *