برگزاری ششمین نشست اخلاقی معاونت فرهنگی دادگستری کردستان
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان کردستان، ششمین نشست از سلسله نشست های اخلاقی معاونت فرهنگی دادگستری در سال 95 با حضور حضرت آیت الله شیخ مهدی انصاری قمی از اساتید حوزه و دانشگاه در سالن اجتماعات دادگستری شهرستان سنندج در جمع همکاران محترم قضایی و اداری دادگاه تجدیدنظر، دادسرا و محاکم عمومی و انقلاب، شوراهای حل اختلاف، اداره آموزش و تحقیقات دادگستری و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم برگزار شد.
در این جلسه حضرت آیت الله شیخ مهدی انصاری قمی ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان و آزروی قبولی طاعات و عبادات همگان از درگاه باری تعالی، درباره فضیلت ماه رمضان فرمودند: بار دیگر ماه مبارك رمضان فرا رسید، ماهى كه سراسر مهر و رحمت و امید و نعمت است.
عید اولیاى الهى و بهار قرآن، گلستان دعا و بوستان مناجات با معبود. ماهى كه شب قدرش ظرف نزول قرآن است. شب نور و بركت، شب عفو و رحمت، شب آزادى و حریت و شب بیدارى و سعادت و اگر چنین ماه و چنین شبى نبود، چگونه انسان غفلت زده و آلوده و در بند هوا و هوسهاى نفسانى را امید به بیدارى و بازگشت به خویش بود؟
وی با اشاره به اخلاق قضایی در اسلام بیان کرد: مهمترین وظیفه دستگاه قضایی اجرای عدالت است، اما انجام این وظیفه تا حد زیادی به اخلاق و آداب مربوط به قضاوت بستگی دارد. اگر عدالت روح قضاوت است، اخلاق و آداب قضا، روح عدالت به شمار می آید. لذا بر پایه تعالیم اسلام میبینیم، قاضی مؤدب به اخلاق و آداب قضا بر خط اعتدال حرکت میکند و در قضاوت نرم و ملایم است، اما ضعفی از خود نشان نمیدهد. از مراجعه پیاپی اصحاب دعوا خسته نمیشود. به ستایش متملقان وقعی نمینهد و تحت نفوذ هیچ کس قرار نمیگیرد، اگر چه از مشورت عالمان متعهد بهره مند میگردد.
در پایان، حضرت آیت الله شیخ مهدی انصاری قمی در جهت ارائه الگوی اخلاقی قضایی با بهرهگیری از اندیشه اسلامی بالاخص سیره و سخنان حضرت علی(ع) تصریح کردند: امام علی(ع) در زمینه اخلاق قضایی نیز صاحب نظر بوده است و به بیان بسیاری از اصول و ارزش های اخلاقی در این زمینه پرداخته و قضات را همواره به این مهم متذکر می شدند.
این استاد اخلاق هیچ حیطه از زندگی حرفه ای شخص را بدون اخلاق نمیپسندند و اهتمام ایشان به این مسأله به حدی است که وجود اخلاقیات در شخص را یکی از مهمترین موارد در گزینش قضات شایسته لحاظ میکردند.