ورزشکاران حرفه ای و آماتور برای روزه گرفتن مجاز هستند/ بهترین زمان برای ورزش در ایام رمضان
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، ورزشکاران نیز همانند سایر اقشار می توانند در ماه مبارک رمضان علاوه بر انجام فعالیت های ورزشی خود، روزه نیز بگیرند اما محدودیت هایی برای این قشر در نظر گرفته شده است.افرادی که به صورت حرفه ای ورزش می کنند، در صورت تایید پزشک می توانند روزه بگیرند اما این عده باید از شدت تمرینات خود بکاهند.
ورزشکاران آماتور
نیز مشکلی برای گرفتن روزه در ماه مبارک رمضان نخواهند داشت اما باید توصیه های ورزشی
را مد نظر خود قرار داده و به آنها عمل کنند.
نوشیدن آب کافی و خوردن نشاسته برای ورزشکاران الزامی است
دکتر رضا شهسواری، متخصص تغذیه در رابطه با نوع تغذیه ورزشکاران در ماه مبارک رمضان می گوید: ورزشکارانی که در ماه مبارک رمضان اقدام به روزه گرفتن می کنند باید در زمان افطار حتما در وعده غذایی خود، نشاسته را لحاظ کنند.
وی می افزاید: به این افراد خوردن مقداری مواد پروتئینی و استفاده زیاد از مایعات نیز توصیه می شود.
این متخصص تغذیه در رابطه با میزان آبی که ورزشکاران در ایام ماه مبارک رمضان باید بنوشند می گوید: یک ورزشکار حرفه ای بعد از یک روز روزه داری باید حد اقل 2 لیتر مایعات معادل 8 لیوان آب بنوشد.
ورزشکارانی که
روزه می گیرند نباید به هیچ وجه وعده سحری را حذف کنند. خوردن وعده سحری برای
افرادی که قرار است در طول روز ورزش کنند به شدت تاکید شده و گفته می شود فرد ورزشکار
باید مقدار کافی غذا در وعده سحری خود جای دهد اما باید به این موضوع نیز توجه شود
که ورزشکاران مجاز نیستند در وعده سحری خود زیاده روی کنند زیرا این اتفاق سبب
وارد شدن فشار زیاد به دستگاه گوارش فرد ورزشکار می شود.
حذف وعده سحری برای ورزشکاران خطرناک است
دکتر عطاالله سنجری، متخصص طب سنتی در رابطه با غذاهایی که ورزشکاران باید در ایام ماه مبارک رمضان مصرف کنند می گوید: ورزشکاران حرفه ای و آماتور در وعده سحری خود، لبنیات، تخم مرغ، حبوبات و گوشت را قرار دهند و در کنار آن از برنج و یا ماکارونی نیز استفاده کنند.
وی می افزاید: یک
ورزشکار اگر می خواهد بدون مشکل روزه بگیرد باید به مقدار کافی سالاد و سبزی خورده
و فیبر را در دستور غذایی خود قرار دهد.
سنجری با تاکید بر اینکه ورزشکاران نباید وعده سحری را حذف کنند می گوید: نخوردن سحری برای ورزشکاران در ایام ماه مبارک رمضان خطرناک بوده و فردی که می خواهد در این ایام روزه بگیرد باید حتما در سحر کالری های مورد نیاز بدن خود را تامین کند.
2 ساعت بعد از افطار، بهترین زمان ورزش
همچنین اشکان رستگار، متخصص پزشكی ورزشی نیز در خصوص بهترین زمان برای ورزش کردن افراد در ماه مبارک رمضان می گوید: بهترین زمان برای ورزش کردن در ایام ماه مبارک رمضان 2 ساعت پس از خوردن وعده افطار است.
وی می افزاید: افرادی که به ورزش حرفه ای مشغول هستند باید تلاش کنند تمرین های خود را به زمان های بعد از افطار موکول کرده و تا حد امکان از ورزش کردن در فاصله دو ساعت مانده به افطار و یک ساعت و نیم پس از خوردن وعده افطار بپرهیزند.
این متخصص پزشکی ورزشی با اشاره به لزوم کاهش تمرینات غیرهوازی در ایام ماه مبارک رمضان می گوید: بهتر است ورزشکاران از تمرین کردن در زیر نور آفتاب پرهیز کرده و فست فودها را نیز از وعده های غذایی خود در ماه مبارک رمضان حذف کنند.
رستگار با بیان اینکه « ورزشکاران در ایام ماه مبارک رمضان از خوردن مکمل های غذایی پرهیز کنند» می گوید: استفاده از مكمل ها، برخی عادات غذایی را برهم می زند به همین خاطر بهتر است ورزشکاران در ماه رمضان از مكمل استفاده نکنند.
در حال حاضر ورزشکاران مسلمان زیادی در سراسر جهان در ایام ماه مبارک رمضان به روزه گرفتن پرداخته و با رعایت اصول تغذیه، حتی در بالاترین سطوح حرفه ای مشغول به ورزش هستند. باید تاکید شود که روزه گرفتن منافاتی با ورزش کردن ندارد و افراد ورزشکار تنها باید در این ماه توجه ویژه ای به تغذیه خود داشته باشند.
انتهای پیام/