نگرش اردوغان به سوریه نگاهی نوعثمانی است/تجزیه اسکندرون در سال 1939 نشان دهنده رویکرد استعماری ترک ها نسبت به سوریه است
حسن هانی زاده گفت: تجزیه دردناک استان اسکندرون سوریه که در سال 1939 به انضمام ترکیه درآمد نشان می دهد که این کشور همواره نسبت به سوریه چشمداشت ارضی داشته است.
خبرگزاری میزان -
انتهای پیام/
حسن هانی زاده کارشناس و تحلیلگر مسائل غرب آسیا در گفت و گو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به سخنان دو روز قبل بشار اسد رئیس جمهور سوریه در جمع اعضای جدید مجلس این کشور در خصوص اینکه "دولت اردوغان دولتی فاشیست است" اظهار کرد: سابقه تاریخی ترکیه چه در دوره عثمانی و چه پس از آن نشان می دهد که ترکیه نگاهی استعماری نسبت به سوریه دارد.
وی افزود: تجزیه دردناک استان اسکندرون سوریه که در سال 1939 به انضمام ترکیه درآمد نشان می دهد که این کشور همواره نسبت به سوریه چشمداشت ارضی داشته است.
هانی زاده ادامه داد: بعد از آغاز بحران سوریه در سال 2011 میلادی، دولت رجب طیب اردوغان در کنار عربستان سعودی و قطر و با مدیریت آمریکا نقشی تخریبی در رخدادهای سوریه ایفا کرد تا در حقیقت با بر هم زدن شطرنج نظامی و سیاسی سوریه، استان ادلب را از سوریه تجزیه کند و آن را به خاک ترکیه ملزم کند.
کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: با توجه به اینکه اساسا نگرش داوداوغلو و رجب طیب اردوغان به سوریه نگاهی نوعثمانی است، لذا دولت ترکیه همه مسیرهای تخریبی را طی 5 سال گذشته اتخاذ کرده تا سوریه از درون به فروپاشی بکشاند.
هانی زاده در پایان یادآور شد: در دوران سلیمان دمیرل رئیس جمهور اسبق ترکیه دو کشور به مرز درگیری نظامی هم رسیدند ولی سوریه به دلیل آنکه کشوری است که هم پیمانان کمی دارد نمی تواند به صورت مستقیم وارد درگیری با ترکیه شود و از آنجا که ترکیه به نیابت از ناتو عمل می کند همواره مزاحمتهایی را برای سوریه به عنوان عضوی از محور مقاومت ایجاد می کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *