کاهش اختصاص ارز مبادلهای به واردات
معاون وزیر صنعت با بیان اینکه ارز مبادلهای اختصاص یافته به واردات از 14.5 میلیارد به 11.5 میلیارد دلار در یک سال گذشته کاهش یافته است، اعلام کرد: برای رونق صادرات غیرنفتی کشور چارهای جز حرکت به سمت واقعی کردن نرخ ارز وجود ندارد و باید در این مسیر حرکت کرد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش ،ولی ا... افخمیراد گفت: در دو سال گذشته ثبات ارز در بازار را داشتیم که این موضوع باعث میشود صادرات برای صادرکنندگان به اندازه فروش محصولات صادراتی در داخل صرفه نداشته باشد و از این رو تمایلی به افزایش صادرات نداشته باشند.
رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: ما امیدواریم با تحقق اقتصاد مقاومتی به سمتی حرکت کنیم که قیمت ارز حاصل از صادرات به سمت واقعی شدن پیش رود و اگر چه تاثیراتی بر اقتصاد ایران خواهد داشت اما باعث رونق گرفتن صادرات غیرنفتی کشور میشود.
وی گفت: نمیتوان انتظار داشت که صادرات غیرنفتی را بتوانیم ارتقاء دهیم اما همزمان نرخ ارز را هم ثابت نگاه داریم.
افخمی راد ادامه داد: اگر تخصیص ارز مبادلهای برای واردات هر چه زودتر حذف شود ما ضررهای کمتری میکنیم چرا که در حال حاضر گویا در حال پرداخت یارانه به تولیدکنندگان خارجی هستیم.
وی گفت: خوشبختانه ارز مبادلهای برای واردات از 14.5 میلیارد دلار به 11 میلیارد و 700 میلیون دلار کاهش یافته است و این روند کاهشی خبر خوبی برای تولید ملی محسوب میشود و ما این سیاست را دنبال میکنیم چرا که موجب رونق واحدهای تولیدی کشور میشود و اقتصاد درونزا و بروننگر شکل واقعی به خود خواهد گرفت.
رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به اظهارات رئیس کل بانک مرکزی برای شناورسازی نرخ ارز از شهریورماه سال جاری اظهار داشت: اگر این اتفاق در اقتصاد ایران به وجود آید ما شاهد حرکتی در اقتصاد کشور خواهیم بود.
وی به سیاستهای حمایتی دولت از صادرات غیرنفتی اشاره کرد و گفت: این بخش توسط معاون اول رئیس جمهوری در دستور کار دولت قرار دارد و در قالب آن مشوقهای صادراتی و جوایز خاص برای صادرکنندگان در نظر گرفته شده و قرار است با اختصاص اعتباری در حدود 2 هزار میلیارد تومان، تسهیلات 16 درصدی در اختیار صادرکنندگان قرار گیرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *