تشکیل یک میلیون و ۸۳ هزار پرونده در دادسرای تهران در دو سال گذشته/ حدود 2 هزار میلیارد تومان در پرونده بابک زنجانی از طریق وکالت جابجا شده است

16:40 - 11 خرداد 1395
کد خبر: ۱۸۰۴۳۵
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
جعفری دولت آبادی گفت: در سال ۹۳ پرونده وارده دادسرای تهران ۵۴۷ هزار فقره و در سال ۹۴ ،535 هزار فقره بوده است که در مجموع یک میلیون و ۸۳ هزار پرونده در دو سال اخیر تشکیل شده است.
دادستانی پیشانی و خط مقدم مقابله با جرایم استبه گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران در جلسه رئیس قوه قضائیه با قضات و کارکنان دادگستری این استان اظهار کرد: دادستانی پیشانی و خط مقدم مقابله با جرایم است.

وی افزود: در سال ۹۳ پرونده وارده دادسرای تهران ۵۴۷ هزار فقره و در سال ۹۴ ،۵۹۴ هزار فقره بوده است که یک میلیون و ۸۳ هزار پرونده در دو سال اخیر تشکیل شده است.

دادستان تهران در تشریح گزارش عملکرد دادسرا و بخشی از مشکلات دادستانی گفت: امروز مبارزه با فساد به ویژه فساد اقتصادی از مطالبات مقام معظم رهبری است و در این جا بنده فقط یک چهره از اقدامات دادستانی را ارائه می‌کنم تا حق زحمات همکاران این دادسرا در گزارشات مشخص شود.

وی گفت: در دادسرای امور اقتصادی، در سال 93 و 94 متهمان تحت قرار 2 نفر، محکومان اقتصادی 113 نفر، کیفرخواست صادره ظرف دو سال  236 فقره، جزای نقدی وصول شده 700 میلیارد تومان، رد مال انجام شده 264 میلیارد تومان بوده است.

دولت آبادی افزود: در 10 پرونده اقتصادی مفتوح و از جمله پرونده‌های رستمی صفا، بیمه توسعه، پتروشیمی، بانک ملی، حسین قشمی، برادارن افراشته، ریخته گران و بابک زنجانی 6 هزار و سیصد و پنجاه میلیارد تومان از طریق وکالت، اموال منتقل شده است.

دادستان تهران با اشاره به پرونده امیرمنصور آریا گفت: توقیف و ساماندهی 10 شرکت فعال با 16 هزار نفر کارگر، جز افتخارات دادسرا بوده است. 200 باب ساختمان توقیف و بعدا فروخته شده است و بیش از 37 میلیارد تومان ناشی از رشوه ضبط شده است و 16 جلسه بزرگ مزایده انجام شده است.

وی ادامه داد: حدود 2 هزار میلیارد تومان در پرونده بابک زنجانی از طریق جابجا شده است و این فقط برگی از افتخارات دادستانی تهران در مبارزه با فساد است.

جعفری دولت آبادی تصریح کرد: امروز 664 قاضی در اختیار داریم که از این تعداد، کمتر از 3 سال سابقه 200 نفر، 3 تا 5 سال سابقه، 24 نفر، 5 تا 10 سال، 75 نفر 10 تا 15 سال سال، 309 نفر و 15 سال به بالا 56 نفر هستند که بیشترین مشکل ما در رنج 10 تا 15 سال است؛ امروز بیشترین مطالبات قضات دادسرا رفتن از دادسرا است.

دادستان عمومی و انقلاب تهران تصریح کرد: ظرف دو سال 93 و 94، 102 هزار فقره کیفرخواست و در سال 94، 92 هزار کیفرخواست صادر شده است که جمع آن 195 هزار فقره بوده است.

دولت آبادی به چند اتهام اول که در دادسرای تهران در سال 94 رسیدگی شده است اشاره کرد و گفت: سرقت، ضرب و جرح، چک بلامحل، کلاهبرداری و توهین به اشخاص پنج اتهام اول بوده است و سرقت، ایراد و صدمات بدنی و غیرعمدی، چک بلامحل، ضرب و جرح عمدی و مواد مخدر آمار 5 اتهام اجرای احکام است.

وی گفت: محکومان در دادستانی تهران، 17 هزار و 600 نفر و متهمان هم 7 هزار و 200 نفر که جمع آن حدود 24 هزار زندانی است که در زندان‌های تهران به سر می‌برند.

دادستان تهران ادامه داد: با وجود همه کمبودها و مشکلات امروز می‌توانیم بگوییم، دادستانی تهران یکی از پرافتخارترین دادسراهای کشور است و هرگز کمبودها ما را از انجام وظیفه باز نداشته است.

جعفری دولت آبادی با ارائه چند پیشنهاد اظهار کرد: هنوز عده‌ای دادسرا را نمی‌پذیرند و به ما وعده تعامل می‌دهند بنابراین نگاه به دادسراها باید تغییر کند. ما در تهران حتی 10 برابر برخی استان‌ها قاضی داریم اما آیا به تناسب آن امکانات داریم، ما به اتکای حمایت‌های رئیس قوه قضائیه تا به امروز دوام آورده‌ایم.

وی در رابطه با ارتقای وضع دادگاه گفت: ظرف شش ماه گذشته چند کار اساسی انجام داده‌ایم به طوریکه تمام وزرایی که می‌توانستند با قوه قضائیه مرتبط شوند از جمله وزیر اقتصاد، وزیر بهداشت، وزیر کشور و وزیر امور خارجه را در جلسات دادستانی دعوت کردیم و ظرف 2 ماه گذشته با 600 قاضی چهره به چهره ملاقات شده و اشراف بسیار خوبی بر وضع دادسرای تهران صورت گرفته است.

دادستان تهران افزود: در زمینه اقدامات نظارتی در حوزه زندان و اجرای احکام کارهای بسیار خوبی شده است و در تمام زندان‌ها دایره نظارت مستقر شده است. همچنین در مورد آموزش نیز اقدامات خوبی صورت گرفته و باید از زحمات حجت الاسلام و المسلمین امینی معاون منابع انسانی قوه قضائیه در این زمینه تشکر کرد.

جعفری دولت آبادی با بیان اینکه در مورد کمبود قضات و کار اداری چند پیشنهاد داریم، گفت: امسال ظرف 15 روز اخیر با رفتن 60 قاضی موافقت شده که این امر فشار را بیشتر می‌کند و باید ورود قاضی از شهرستان به تهران منحصر شود.

وی با بیان اینکه در دو ماه گذشته بیشترین مطالبات قضات در بخش رفاهی بوده است ،گفت: راه نجات قوه قضائیه برای رفع مشکلات پیشگیری از وقوع جرم و کاهش پرونده‌های ورودی است، این در حالیست که تیغ بران قوه قضائیه دادسرا است.






ناشناس
|
-
|
۲۱:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۱
0
0
ﺩﺭﻭﺩ ﺑﺮ ﺟﻌﻔﺮﻱﺩﺭﻭﺩ ﺑﺮ ﺟﻌﻔﺮﻱ
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *