وام های جادویی که خودکفایی نیازمندان را رقم می زند/ اشتغال های خرد سد راه فقر

8:22 - 10 خرداد 1395
کد خبر: ۱۷۹۴۳۹
افرادی که برای دریافت مستمری محدود کمیته امداد امام خمینی (ره) روز شماری می کردند با دریافت وام به توانمندی رسیده و با گفتن یک «یا علی» اکنون از پولی روزگار می گذرانند که حاصل دست رنج خودشان است.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، دور هم جمع شده اند و با غرور و افتخار از میزان درآمدهایشان می گویند.

اینجا جشن خودکفایی مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) است. جایی که افراد نیازمند با صرف فعل خواستن، توانسته اند به درآمد دست پیدا کرده و خود را از چرخه خدمات کمیته امداد امام خمینی (ره) خارج کنند.

هر یک از این خانواده ها اکنون آنقدری درآمد دارند که در کنار هر کدامشان، چند خانواده دیگر هم مشغول به کار شده اند و همه این ها را وام دار وامی می دانند که هر چند اندک اما زندگی شان را از این رو به آن رو کرده است.

غلامحسین جعفر دخت، یکی از همان هایی است که به خودکفایی رسیده است.


وام های جادویی که خودکفایی نیازمندان را رقم می زند/ اشتغال های خرد سد راه فقر

وی که به همراه همسر خود مشغول به فعالیت است در خصوص نحوه فعالیت خود به خبرنگار گروه جامعه می گوید: 10 میلیون تومان از کمیته امداد امام خمینی (ره) وام دریافت کردم و موفق شدم یک کارگاه تنور سازی دایر کنم.

وی می افزاید: در کنار من و همسرم، 4 تن دیگر هم که مددجوی امداد هستند در کنارمان مشغول به کار شده اند و اکنون درآمدمان بسیار خوب است.

جعفر دخت از احداث دومین کارگاه تنور سازی خود خبر می دهد و می گوید: به قدری فروش تنورهایمان زیاد است که دیگر در کارگاه قدیمی که داریم، توان ساخت تمام سفارش هایمان را نداشتیم به همین خاطر هم تصمیم گرفتیم دومین کارگاه تولید تنور را راه اندازی کنیم.

وی از فروش تنورهایش به تاجرهای کشورهای عراق، کویت و عربستان خبر می دهد و می گوید: با برخی از تاجرهای کشورهای همسایه در ارتباط هستم و تنورهای تولیدیمان را به این کشورها نیز صادر می کنم. بیشترین تعداد تنور صادر شده تاکنون به کشورهای عراق، کویت و عربستان ارسال شده اما 2 تنور را نیز به آمریکا و روسیه فرستاده ام که خوشبختانه مورد توجه قرار گرفت.

جعفر دخت با اشاره به شرایط قبلی زندگی خانوادگی اش می گوید: اعتیاد شدید داشتم و دیگر توان کار کردن را هم نداشتم اما زمانی تصمیم گرفتم که اعتیادم را ترک کرده و موفق هم شدم. بعد از آن یک وام اشتغال از کمیته امداد دریافت کردم و همین وام هم شرایط زندگی ما را تغییر داد.

كليه افراد تحت حمايت کمیته امداد امام خمینی (ره) و اشخاص نيازمند غير تحت حمايت كه دارای گواهی مهارت شغلی بوده و بدهی سررسيد شده به بانك ها نداشته باشند، مي‌توانند از تسهيلات خود اشتغالی امداد بهره مند شوند.

چهار شرط برای ارائه وام به مددجویان امداد در نظر گرفته شده است. افراد یا باید گواهی‌ های فنی و حرفه‌ ای در رشته مورد درخواست خود را داشته باشند و یا اگر می خواهند در رشته هایی که مرتبط با کسب و مغازه داری است مشغول به کار شوند، پروانه کسب ارائه دهند. مددجویانی که قصد دریافت وام به منظور ایجاد طرح های دامداری را داشته باشند نیز باید امکانات فضای خودکفایی را داشته و در کنار این ها داشتن کارت پایان خدمت به عنوان شرط چهارم برای آقایان مطرح شده است.

یکی دیگر از افراد شرکت کننده در جشن خودکفایی مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) فردی است که فرزند مددجو بوده و با کمک هزینه تحصیلی که دریافت کرده موفق شده در رشته کشاورزی تحصیل کند. پس از آن نیز به فکر پرورش زنبور عسل افتاده و طرحش موفق نیز بوده است.

وی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه در خصوص میزان درآمدی که اکنون دارد و افرادی که توانسته به واسطه شغلش مشغول به کار کند می گوید: طرح پرورش زنبور عسل به عنوان یکی از طرح های زود بازده مطرح است. این طرح را اردیبهشت سال 94 آغاز کردم و اکنون در کنار من 2 نفر دیگر نیز مشغول به کار شده اند. درآمدی که از این کار به دست می آید نیز برای ما مطلوب است و هرکداممان ماهیانه حدود یک میلیون و 400 هزار تومان درآمد داریم.

این مددجوی خودکفا شده کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به موفقیت هایی که در راستای اشتغال داشته می گوید: خانواده من سالیان زیادی مددجوی کمیته امداد بودند اما من اعتقاد داشتم یک نفر از اعضای خانواده باید کاری برای سایر اعضا کند. به همین خاطر هم درس خواندم و بعد از آن نیز با تکیه بر تحصیلات دانشگاهی ام کاری را برای خودم دست و پا کردم.

کمیته امداد امام خمینی (ره) در کنار وام های اشتغالی که به مددجویان خود پرداخت می کند، آموزش هایی را نیز به افراد ارائه می دهد.

ارائه مشاوره‌ های شغلی لازم در زمينه احراز فرصت ها و موقعيت های شغلی مناسب و همچنین آموزش افراد واجد شرايط خانوار‌های تحت حمايت در رشته‌های فنی و حرفه ‌ای و صنايع دستی با برگزاری كلاس های آموزشی و معرفی آنها به مراكز آموزش فنی و حرفه‌ ای از جمله این اقدامات است.

پس از برگزاری دوره های آموزشی، نظارت های مستمری نیز بر حسن اجرای طرح ها صورت می گیرد.

وام های جادویی که خودکفایی نیازمندان را رقم می زند/ اشتغال های خرد سد راه فقر

یکی از افرادی که پس از تحصیل و آموزش موفق به خودکفایی شده است، جوانی است که تحصیل کرده رشته مهندسی نساجی است. خانواده وی بیش از 15 سال مددجوی امداد بوده و اکنون او به همراه مادرش اقدام به تولید «جوراب» می کنند.

این مددجوی خودکفا شده امداد در رابطه با طرح خود به خبرنگار گروه جامعه می گوید: خانواده من بیش از 15 سال مددجوی امداد بودند. باید شرایط را تغییر می دادیم به همین خاطر نیز پس از مشورت با مددکاران امداد، 20 میلیون تومان وام دریافت کرده و چندین دستگاه جوراب بافی خریداری کردیم. اکنون نیز با این دستگاه ها تولیدات زیادی داریم و درآمدمان نیز کافی است.

وی با اشاره به مشکلاتی که برای ثبت برند در کشور وجود دارد می گوید: برای اینکه بتوانیم یک برند ویژه برای خودمان داشته باشیم باید مراحل زیادی را طی کرده و نیازمند پول بیشتر هستیم اما ما اکنون این پول را در اختیار نداشته و به همین خاطر نمی توانیم برند ویژه خودمان را داشته باشیم.

در کنار مردانی که توانسته اند شرایط زندگی خانواده خود را تغییر دهند، زنانی نیز هستند که پا به پای مردان فعالیت کرده و پس از جدایی از همسر و یا فوت وی، توانسته اند خانواده را نجات دهند.

یکی از این زنان موفق، معصومه پالیزوان است. وی با دریافت 15 میلیون تومان وام توانسته نسبت به تولید لباس های محلی اقدام کند.

در کنار او، زنان زیاد دیگری نیز هستند که با تولید ترشی، قالیبافی و یا حتی پختن نان محلی توانسته اند به خودکفایی برسند و دیگر هر ماه منتظر مستمری ماهیانه شان نباشند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *