رسانه افغانستان: درخشش سینمای ایران در "جشنواره کن" بی سابقه است

23:42 - 05 خرداد 1395
کد خبر: ۱۷۷۹۲۹
یک رسانه افغان با انتشار گزارشی از جشنواره سینمائی کن نوشت: در این جشنواره اقبال بزرگ با سینمای ایران بود و فیلم فروشنده ساخته اصغر فرهادی به دو جایزه بزرگ دست یافت و این درخشش برای سینمای ایران بی سابقه بوده است.
رسانه افغانستان: درخشش سینمای ایران در  به گزارش سرویس بین الملل  روزنامه 8 صبح چهارشنبه افزود که شهاب حسینی جایزه بهترین بازیگر مرد و اصغر فرهادی بهترین جایزه فیلم‌نامه را دریافت کردند‌ و این دو هنرمند، اولین ایرانیانی هستند که ‌به این دو جایزه بزرگ دست یافته اند و «ژاکلین» بازیگر فیلیپینی هم با نقش‌آفرینی در فیلم «رزای من» جایزه بهترین بازیکن زن را از آن خود کرد.

این روزنامه نوشت: شصت‌ونهمین جشنواره سینمائی کن بعد از 12 روز، شامگاه یکشنبه 22 مه (2 خرداد جاری) با تمام حاشیه‌های آن، به پایان رسید و 21 فیلم در این جشنواره به نمایش درآمد که برترین فیلم ها، فیلمسازان و هنرپیشه ها، به جوایز بزرگی دست یافتند و در آخرین دقایق جشنواره، نخل طلای امسال به «کان لوچ» کارگردان فیلم من؛ دانیل بلیک تعلق یافت.

8 صبح افزود: این فیلم یک درام رئالیستی اجتماعی است که از سیستم تامین اجتماعی، فقر و بیکاری در بریتانیا و اروپا انتقاد می‌کند. سینمای افغانستان نیز با فیلم گرگ و میش ساخته شهربانو سادات جایزه یکی از بخش‌های جانبی جشنواره را بدست آورد.

این روزنامه نوشت که فیلم گرگ و میش براساس خاطرات هفت سال زندگی خانم سادات در بامیان ساخته شده است؛ زمانی که او در سال 2001 میلادی همراه خانواده‌اش از ایران به افغانستان بازگشته بود. او در این فیلم، زند‌گی روستایی را به نمایش گذاشته که در آن، فقر و دلتنگی لبریز است.

شهربانو سادات دختر 26 ساله‌ای است که از چند سال به این‌سو آگاهانه برای سینمای افغانستان کار می‌کند‌. سینما‌گران کشور باید مدیون او باشند که نگذاشت افغانستان در جشنواره کن به فراموشی سپرده شود.

8 صبح افزود: به نظر منتقدان، حضور کم‌رنگ افغانستان در جشنواره‌هایی مانند کن، نشان‌دهنده زوال و پراگند‌کی در سینمای افغانستان است‌. زمانی‌ که پروژه‌های هنگفت برای بخش سینما وجود داشت، میزان تولید فیلم هم در افغانستان زیاد بود و تا زمانی ‌که سینمای این کشور از حالت پروژه‌ای خارج نشود؛ ما شاهد کار‌های ارزشمند برای این بخش هنر نخواهیم بود.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *