هدف امروز ما دفاع از عتبات عالیات و دولت شیعه حاکم بر عراق است
رئیس ارکان ستاد کل نیروهای مسلح در سخنانی به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر تهاجم رژیم بعثی را فرصت نصرت الهی ملت ایران دانست.
به گزارش گروه سیاسی ، سردار سرلشکر محمد باقری در نشست علنی امروز (دوشنبه، 3 خرداد) مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک میلاد امام عصر (عج) و سالگرد آزادسازی خرمشهر، گفت: روز سوم خرداد نقطه عطفی در تاریخ پر شکوه جمهوری اسلامی است.
رئیس ارکان ستاد کل نیروهای مسلح ضمن بازخوانی آیاتی از قرآن کریم و کلام خداوند درباره لزوم دفاع مسلمین از سرزمینهای خود و وعده نصرت الهی گفت: در سالهای دفاع مقدس جوانان ایران اسلامی صحنههای پرشکوهی از حماسه را خلق کردند. لازم میدانم یاد شهدای مدافع حرم را که در سالهای دور از دفاع مقدس جان خود را فدای دفاع از نظام و اسلام میکنند گرامی بدارم.
وی گفت: مجلس نهم در جهت افزایش اقتدار دفاعی ایران اقدامات متناسبی را انجام داده است. در صورت ادامه روند کنونی امیدهای زیادی در جهت ارتقاء توان دفاعی ایران اسلامی وجود دارد.
سردار باقری در بازخوانی روزهای ابتدایی جنگ تحمیلی، گفت: ملت ایران تنها پس از گذشت 20 ماه از پیروزی انقلاب اسلامی و در حالی که گرفتار بحرانهای متعددی نظیر آشوب در مناطق مرزی، طراحی کودتا و واقعه طبس بود؛ مورد تهاجم رژیم بعثی عراق قرار گرفت.
وی در ادامه گفت: رژیم بعثی تحت حمایت قدرتهای بزرگ و بهرهگیری از 12 لشگر مجهز و نیروی هوایی مدرن مناطق جمعیتی و مراکز اقتصادی ایران اسلامی را مورد تهاجم قرار داد. متجاوزان با توجه به ضعف دفاعی ایران در آن برهه زمانی 15 هزار کیلومتر از خاک کشورمان را به تسخیر درآوردند.
رئیس ارکان ستاد کل نیروهای مسلح گفت: ملت ایران مصداق آیاتی از قرآن کریم است که خداوند بلندمرتبه فرصت جنگ و بیرون راندن متجاوزان را به ما داده بود. خداوند در قرآن کریم وعده نصرت و پیروزی را در مقابل متجاوزان داده بود.
وی در ادامه افزود: خداوند بلندمرتبه وعده داده بود که نگران کمبودها نباشید زیرا نصرت الهی در انتظار شماست، مسئله مهم اخلاص نیروهای ایرانی بود که پیروزی را با توجه به وعدههای الهی تضمین کرد.
سردار باقری گفت: نبرد جانانه ملت ایران با متهاجمان بعثی آغاز شد و 8 سال طول کشید. جنگ تحمیلی تصویر باشکوهی از ایثار، مقاومت و خوداتکایی را برای جوانان و ملت ایران به ارمغان آورد.
وی تصریح کرد: جنگ تحمیلی جنگی بود که در یک سوی آن ملت ایران با دستان خالی و در حالی که مورد تهاجم سیاسی و روانی استکبار جهانی بود، قرار داشت. در طرف دیگر جنگ رژیمی قرار داشت که از حمایت همه جانبه مرتجعین منطقه و قدرتهای سلطهگر جهانی بهرهمند بود. در نهایت تنها چیزی که باقی ماند شکست خفت بار متجاوزین بود که نصیب دشمنان ملت ایران شد.
رئیس ارکان ستاد کل نیروهای مسلح گفت: امام خمینی (ره) در 5 مهرماه 1359 و به فاصله 6 روز از آغاز تهاجم رژیم بعثی به ایران اسلامی پیامی مهم را خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی صادر فرمودند در هر نقطه که هستید مردم را برای جنگ آماده کنید که جنگ، جنگ است و عزت و شرف میهن ما در گرو همین جنگ است.
وی در ادامه گفت: امام خمینی (ره) در نامه خود نگاشته بودند که میهن عزیز ما منتظر است تا یکایک فرزندان خود را برای نبرد حق علیه باطل مهیا سازد. گویا حضرت امام خطبه 27 نهج البلاغه را برای ما ترجمه میکردند و می خواندند.
سردار باقری در تفسیر قسمتی از خطبه 27 نهج البلاغه گفت: جهاد دری از درهای بهشت است که خداوند برای دوستان خاص خود گشوده است. جهاد لباس پرهیزکاری، زره جان پناه الهی است، هرکس از روی بیاعتنایی جهاد را ترک کند خداوند لباس ذلت بر تن او میپوشاند.
سردار باقری در ادامه با بیان اینکه در سوم خرداد سال 61 فراز و نشیبهای زیادی در جنگ اتفاق افتاد، گفت: اگر منحنی تحولات جنگ را ترسیم کنیم، شکل U به خود میگیرد که در 5 ماه اول دشمن پیشرفتهای زیادی داشت و بخش وسیعی از سرزمینهای ایران را تصرف کرد و با وجود طراحی 3 عملیات بزرگ به دلیل عملکرد رئیس جمهور نالایق وقت با شکست مواجه شدیم.
رئیس ارکان ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه با بیان اینکه شرایط کشور در بهمن سال 59 به شدت در وضعیت بدی قرار داشت و گرفتاری داخلی سیاسی نیز زیاد بود، تصریح کرد: در آن زمان رئیس جمهور نالایق وقت سخنرانی در دانشگاه تهران داشت که بر اختلافات دامن زد و برای رزمندگان یأس و ناامیدی بهوجود آورد و باعث عدم توفیق در عملیات ها شد.
وی افزود: اما از مهرماه سال بعد موفقیت در عملیات ثامنالائمه (ع) باعث شد روند جنگ به سمتی برود که در خرداد سال 61 خرمشهر فتح شود، لذا باید دید چگونه توانستیم شرایط بد کشور را به این سمت پیش ببریم که دلیل آن جوانان انقلابی بودند که تجهیزاتمحور نبوده و با ابتکار عمل وارد جبهه شدند.
سردار باقری ادامه داد: در شرایط جنگ جوان 25 سالهای به خود جرأت داد استراتژی جنگ را تغییر دهد تا با سابقه اندکی که در امور نظامی داشت، تفکرات خود را به جرأت بیان کند؛ سردار شهید باقری در دستنوشتههای خود معتقد به جهتدهی استعدادها و عدم تابعیت به قوانین خارجی بود.
رئیس ارکان ستاد کل نیروهای مسلح همچنین تصریح کرد: از 26 اسفند سال 59 که عملیات امام مهدی (عج) در غرب سوسنگرد با 90 نفر رزمنده به فرماندهی سردار جعفری فرمانده فعلی سپاه پاسداران به پیروزی رسید تا عملیات دارخوین به فرماندهی فرمانده کل قوا، امام راحل (ره) در 28 خرداد سال 60، در حدود 25 عملیات دیگر نیز در جنوب و غرب به وقوع پیوست که حاصل آن اعتماد به نفس، آموزش، کادرسازی، یادگیری دور زدن دشمن و فهم عبارت "ما میتوانیم" بود.
وی افزود: در ادامه تیم سپاه 10 عملیات زنجیرهای کربلای یک تا ده به فرماندهی شهید صیاد شیرازی در ارتش و سردار محسن رضایی از سپاه را طراحی کرد و بعد از آن شاهد عملیاتهای مهم و پیروزیبخش طریقالقدس، فتحالمبین و بیتالمقدس بودیم که نتیجه آن آزادسازی خرمشهر بود و توانستیم سقوط جبهه را به ثبات تبدیل کنیم و در منحنی U به اوج برسیم.
سردار باقری ادامه داد: زمانی شهید ردانیپور گزارشی از جبهه داد که در بخشی از آن به خطبه 56 نهجالبلاغه اشاره کرد و از قول امام علی (ع) آورد "این جنگ جز تسلیم پروردگار و نشان دادن ایمان بیشتر نبود که با سختی فراوانی همراه بود، اما در نهایت خداوند با دیدن خلوص ما، شکست نکبتباری به دشمن و پیروزی برای ما حاصل کرد."
رئیس ارکان ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه با تاکید بر اینکه فتح خرمشهر معادله جنگ را به نفع جمهوری اسلامی تغییر داد، بیان داشت: در نبردها همواره پیروز نبرد کسی است که به هدف خود برسد و اگر حزبالله در جنگ 33 روزه موفق شد، این موفقیت به دلیل تصرف خاک اسرائیل نبود، بلکه معنی آن فرماندهی و برنامهریزی استراتژیک بود و همین ایستادگی و مواضع باعث پیروزی شد.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی در آن زمان، هدف خود را حفظ تمامیت ارضی و آرمانهای انقلاب تعریف کرد و با همین هدف مانع از دست دادن یک وجب از خاک کشور شد که همین امر حاکی از پیروزی کشور است؛ امام راحل (ره) باور کردن حس وطندوستی، کمک به فتح افغانستان، کمک به آزادسازی فلسطین در آینده و رشد صنایع نظامی را از نتایج جنگ میدانستند.
رئیس ارکان ستاد کل نیروهای مسلح در پایان تصریح کرد: امروز هدف ما، دفاع از عتبات عالیات و دولت شیعه حاکم بر عراق است و بعد از 28 سال باید مقایسه کنیم دولت ما و دولت صدام چه جایگاهی دارند، البته هنوز معتقدیم به نیروهای انقلاب اعتماد نمیشود و باید به فریاد رهبری درخصوص اقتصاد مقاومتی ایمان بیاوریم تا با وعده الهی به پیروزی قطعی برسیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *