تشریح زمینههای وقوع قتل ستایش قریشی
وی به پرونده قتل ستایش قریشی اشاره کرد و گفت: در جلساتی که با قاتل ستایش قریشی داشتیم مشخص شد که عدم توجه خانواده و قرار دادن یک طبقه در اختیار یک نوجوان، آزادی موبایل، فیلمهای مستهجن و استعمال مشروبات الکلی موجب شده زمینه انحراف و این قتل به وجود بیاید.
فروزان تصریح کرد: اگرچه ممکن است وی بگوید در اثر مستی این اتفاق رخ داده و ارادهای نداشته ام؛ اما اگر خانواده حقوق را به این فرد آموزش میدادند و نظارت کافی داشتند شاید این قضایا اتفاق نمیافتاد.
سرپرست مجتمع قضایی شهید فهمیده تصریح کرد: از ابتکار حجت الاسلام امینی معاون منابع انسانی قوه قضائیه و توجه وی به زمان و مکان در اجرای سیاستهای آموزشی، تقنینی و نگرشی قوه قضائیه تشکر میکنم و همه میبایست در این مهم همت گماریم و صادقانه حرکت کنیم.
وی ادامه داد: تقریبا در پایان سرشماری سال 1390، 23 میلیون نفر جمعیت زیر سن 18 سال داشتیم که با برآوردی که در ثبت احوال کردند بایستی تا پایان سال 94 به 25 میلیون رسیده باشد که حدود 3 میلیون نفر از این جمعیت در تهران وجود دارند.
سرپرست دادسرای اطفال اضافه کرد: جمعیت جوان و نوجوان کشور یک سرمایه و فرصت است،اگر مسئوولین و دست اندرکاران اراده و عزم جدی در فراهم آوردن زمینه های پویایی نوجوانان نکنند این فرصت طلایی کشور به یک تهدید تبدیل می شود.
فروزان گفت: کشورهای پیشرفته مشوق هایی را برای افزایش جمعیت جوان و نوجوان خود در نظر گرفته است مثلا در کشور چین علی رغم جمعیت فراوان باز هم امتیازهایی برای تولد فرزند دوم در نظر گرفته شده است.
وی گفت: بیکاری،انحطاط اخلاقی و سردرگمی هویتی،باندها قاچاق مواد مخدر و وجود محرکهایی همچون ماهواره در دنیا فراگیر شده است این در حالی است که ما با قشر عظیمی روبرو هستیم که در سن جوانی و نوجوانی قرار گرفته اند و یک فر صت هستند اما به دلیل شرایطی از جمله وابستگی های عاطفی،بی تجربگی و عدم توانایی و دفاع از خود با خطرات عدیده ای روبرو هستند و ما متاسفانه زمینه پویایی آنها را آنطور که باید فراهم نکرده ایم و اگر عزم جدی نداشته باشیم ممکن است با بحران مواجه شویم.
فروزان افزود: در دهه 60 رقابت بین سنین جوانی و نوجوانی در ارائه ارزشها بود و نوجوانان بر سر پیشتازی بر الگوهای جهادی و ارزشی با هم رقابت می کردند اما متاسفانه امروز مقداری وارونگی ارزشها را بین نسل نوجوان ترویج می دهند مثلا سبقت گرفتن و رعایت نظم و انجام کارهای هنجار شکن را نوعی زرنگی تلقی می کنند.
سرپرست دادسرای اطفال با بیان اینکه یک نخبه علمی و مبتکر جوان شاید به ندرت مورد اقبال جامعه باشد اظهار کرد: اولین پیام هنرمندان ما در فیلمهای تلویزیونی ترویج ارزشها است این در حالی است که اعلام می شود 7 بازیگردر فلان پارتی دستگیر شده اند در اینجا این سوال پیش می آید که شمایی که با این همه هزینه در صدا و سیما پیام آور ارزشها هستید چرا به ناهنجاری دامن می زنید.
سرپرست دادسرای اطفال ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در سال 1372 به کنوانسیون حقوق کودک پیوست و تقریبا از 195 کشور 193 کشور این کنوانسیون را امضا کردند.
وی 4 اصل اساسی و پایه کنوانسیون حقوق کودک را اصل حق حیات، عدم تبعیض،حق مشورت و مشارکت اطفال ورعایت مصالح عالیه حقوق کودک برشمرد و گفت: اصل حیات همچنین اصل عدم تبعیض در سابقه تمدنی و دینی ما محفوظ است.
وی گفت: قانونگذار ما در قانون آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی توجه جدی به حقوق کودکان ونوجوانان داشته است،ضرورت دارد مراجع آموزشی و 19 نهاد که متولی حقوق کودک در طرح ساماندهی حقوق کودک هستند در جهت رعایت مصالح عالیه حقوق کودک اقدامات جدی داشته باشند.