ایران به ترکیه جریمه پرداخت خواهد کرد
معاون وزیر نفت با بیان اینکه قیمت گاز فروخته شده به ترکیه از سال 2011 تا به امروز کاهش خواهد یافت، گفت: ایران باید در بازار LNG دنیا که در حال حاضر گرم و گران نیست، حضور داشته باشد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش حمیدرضا عراقی در نشست خبری خود که در محل بیست و یکمین نمایشگاه نفت و گاز پالایش و پتروشیمی برگزار شد، گفت: در آینده LNG یکی از مباحث ارزآور برای کشور است که در بلند مدت می توان با خطوط لوله به کشورهای دیگر انتقال انجام شود و چنین رویه ای برای کشور مناسب است.
معاون وزیر نفت ادامه داد: ایران باید به LNG ورود کرده ضمن اینکه در زمینه سرمایه گذاری در بازار LNG باید نگاه به صادرات و کشتی های LNG مد نظر باشد.
او در رابطه با تجهیزات و هوشمند سازی خطوط انتقال گاز به ویژه کنتور های هوشمند بیان کرد: صنعت گاز در زمینه تجهیزات به خودکفایی رسیده و بیش از 95 درصد تجهیزات در کشور تولید می شود و این در حالی است که در حزوه گازرسانی 98 درصد تجهیزات، در حوزه خطوط انتقال و ایستگاه 90 درصد و در حوزه پالایشگاهی 70 درصد تجهیزات در کشور تولید می شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز با اشاره به اینکه باید تولید داخلی با ارتقاع کیفیت همراه شود، خاطرنشان کرد: با کشورهایی همچون کره روسیه و فرانسه در زمینه انتقال دانش و تجربه تولید کنتوهای هوشمند موافقت نامه هایی به امضا رسیده است که بهترین شرایط به امضا قرارداد نهایی منجر خواهد شد.
وی در رابطه با خط لوله صلح گفت: هر زمانی که پاکستان گاز از ایران طلب کند، بعد از گذشت چند ماه با ایجاد چند کیلومتر خط لوله گاز در اختیار پاکستان قرار داده خواهد شد.
او افزود: دیگر این خط لوله، خط لوله صلح نامیده نمی شود و این به دلیل آن است که هند دیگر در این خط لوله سهیم نیست.
معاون وزیر نفت تاکید کرد: پاکستان گاز ایران را خریداری خواهد کرد و ایران نیز به این کشور فروشنده گاز است و سرمایه گذاری ایران در این خط لوله از بین نرفته است زیرا در مناطق مختلف کشور گاز در داخل مصرف می شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر اینکه برای گازرسانی به زیرساختهای استان سیستان و بلوچستان همچون نیروگاهها در انتظار کشور پاکستان نخواهیم ماند، گفت: هم اکنون گازرسانی به نیروگاهها و واحدهای صنعتی استان سیستان و بلوچستان در اولویت شرکت ملی گاز ایران به این شرکت قرار دارد.
وی با اشاره به مذاکرات اخیر وزیر نفت ایران با مقامات پاکستانی در خصوص صادرات گاز گفت: پاکستان به منظور تنوع بخشی به منابع گازی خود، اخیراً مذاکراتی را نیز با قطر به منظور تولید ال.ان.جی داشته است اما بدون شک، این کشور واردات گاز از ایران را انجام خواهد داد، چراکه به لحاظ کمی و کیفی این موضوع به نفع این کشور خواهد بود.
عراقی در رابطه با جریمه دولت پاکستان به واسطه عدم تکمیل و خرید گاز در خط لوله مشترگ بیان کرد: دولت ایران در این زمینه مختار است و دولت با توجه به شرایط سیاسی و همکاری های دو کشور می توانند پاکستان را جریمه کند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز در رابطه با درخواست کشور ترکیه برای کاهش قیمت گاز و ارائه درخواست خود به دادگاه، گفت: قرار بر آن شد تا کارشناسان دو کشور در رابطه با کاهش قیمت گاز و ارائه مبلغ به ترکیه از 13 درصد تا 16 درصد به توافق برسند که این موضوع محقق نشد و در چند ماه آینده رای قطعی دادگاه اعلام خواهد شد، با این تفاسیر ایران باید قیمت فروش گاز خود به ترکیه را کاهش داده و مبلغ کاهش یافته را از سال 2011 تا به امروز را به ترکیه برگرداند.
وی ادامه داد: کشورهای مختلفی همچون روسیه در زمینه همکاری در کشور اعلام آمادگی کرده اند که به نظر می رسد باید فرآیندها در داخل کشور اصلاح شود.
او در رابطه با همکاری با کشور کره بیان کرد: با دو کشور بزرگ کره ای موافقت نامه هایی با چند محور تعریف شده به امضا رسیده که دو کشور در حال بررسی در زمینه فعالیت در هر کدام از این محورها بوده و ایران قطعا به دنبال بهترین کیفیت است.
عراقی افزود: بیدگلند 2 مربوط به شرکت ملی گاز نیست و 80 درصد سهام این پروژه در اختیار خلیج فارس است که این سهام را از بانک صادرات خریداری کرده است و تنها 20 درصد از سهام این پروژه آورده شرکت ملی گاز به حساب می آید.
وی تاکید کرد: با توجه به مردمی کردن اقتصاد رفته رفته شرکت ملی گاز سهم خود را کاهش داده و در نهایت در اختیار بخش خصوصی قرار می دهد.
او در رابطه با برخی مذاکرات با شرکت های روسی مبنی بر ارائه بخشی از فعالیت ها در زمینه خطوط لوله، بیان کرد: شرکت های روسی به دنبال آن هستند تا در زمینه فعالیت های اجرای خطوط لوله در ایران فعال شوند اما باید این شرکت ها نیز درمناقصات شرکت کنند.
عراقی با تاکید بر اینکه قرار است تا حدود 75 درصد انرژی کشور از طریق گاز طبیعی تامین شود، گفت: منابع شرکت ملی گاز برای گاز رسانی بیشتر در کشور از طریق تعیین عوارض مجلس، 17 درصد از مابه التفاوت سرانه واردات و صادرات گاز و سرمایه گذاری، تامین می شود.
وی با بیان اینکه ما سالانه حدود 9 هزار میلیارد تومان باید به بخش هدفمندی بپردازیم، گفت: 70 تا80 تومان به ازای فروش هر مترمکعب گاز به هدفمندی و 30 تومان به شرکت گاز تعلق میگیرد.
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: در سال گذشته از محل بند ق تبصره 2 بودجه حدود سه هزار میلیارد تومان بودجه برای طرحهای گازرسانی تأمین شد که امسال نیز به همین میزان از این محل تأمین خواهد شد.
عراقی با تأکید براینکه هنوز مذاکرات جدی برای صادرات گاز به اروپا انجام ندادهایم گفت: مسلماً از موقعیتهایی که برای افزایش تجارت بینالمللی گاز برای کشور بوجود بیاید استفاده خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه ایران آماده توسعه تجارت مشترک گازی با کشورهای منطقه به ویژه روسیه، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان است، تاکید کرد: بر این اساس امروز دور جدید مذاکرات گازی با سفر مدیرعامل ترکمن گاز به تهران انجام می شود و در این مذاکرات در خصوص نحوه توسعه همکاریها در تبادل و تجارت مشترک گاز طبیعی دیدار و گفتگو خواهیم کرد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *