کشف 40 ژن مشترک بین انواع سرطان ها و اوتیسم

10:17 - 18 ارديبهشت 1395
کد خبر: ۱۷۰۲۴۰
در تحقیقات صورت گرفته توسط مرکز جامع سرطان انستیتو (UC Davis MIND) حدود 40 ژن مشترک بین بیماری اوتیسم و سرطان کشف شده است که این مکانیسم مشترک بیانگر آن است که می توان از این تعداد ژن های کشف شده در درمان سرطان ها و طیف اختلالات اوتیسم بهره مند شد.
به گزارش گروه فضای مجازی ، پروفسور ژاکلین کراولی، محقق ارشد این تحقیقات بر این باور است کشف مسیرهای ژنی در این دو بیماری امکان بهره مندی از داروهای مورد استفاده در سرطان ها را فراهم می کند همچنین تاثیر بسزایی در اختلالات عصبی دارد.

در این تحقیق علمی  پروفسور ولف دتریش هیر، رئیس دپارتمان ژنتیک مولکولی و میکروبیولوژی و استاد مرکز پزشکی ایمونولوژی و میکروبیولوژی مرکز سرطان  از دانشگاه UC Davis MIND، نیز همکاری داشته است.

در اختلال اوتیسم، مانند سرطان طیف وسیعی از عوامل باعث ایجاد و پیشرفت این بیماری می شود. ده ها ژن مشترک در سرطان و اوتیسم وجود دارد که منجر به ایجاد سندرم هایی مانند رت سندرم و  توبراسکلروزیس می شوند.

مبتلایان به این بیماری ها از اختلالات فیزیک و عصبی رنج می برند و از علائم آن می توان به ناتوانی ذهنی، عدم برقراری تعاملات اجتماعی اشاره کرد.

دکتر هیر می گوید: «خطاهای که در تکثیر ژنوم در دوران جنینی رخ می دهد ممکن است در زمان های حساسی (مانند رشد و تکمیل مغز) باشد و در نتیجه منجر به اختلالات عصبی تکاملی شود. این خطاها در دوران بزرگسالی در سلول ها توموری اتفاق می افتد.»

دکتر لاسل نیز می افزاید: «ژن های کد کننده پروتئین های هسته ای با عملکرد اپی ژنتیک و یا ظاهری مشترک در بیماری های سرطان و اختلال طیف اوتیسم (ASD)، نشان دهنده اهمیت مشکلات تنظیم ژن در هر دو بیماری است.»

شاید بتوان با طبقه بندی افرادی که ریسک بیان ژن مشترک بین بیماری سرطان و اوتیسم را دارند از داروهای مورد استفاده در درمان سرطان برای بیماران اوتیسم  نیز با دوز مشخص استفاده کرد. این یافته را  می توان به عنوان یک جهش علمی در درمان این بیماری ها در نظر گرفت.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: آستان


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *