تاثیرات مثبت قصه گویی بر تربیت و یادگیری کودکان و نوجوانان

11:34 - 14 ارديبهشت 1395
کد خبر: ۱۶۸۸۱۵
روانشاسان معتقدند که قصه گویی بر تربیت و یادگیری کودکان و نوجوانان تاثیرات مثبتی دارد.
به گزارش گروه فضای مجازی ، دکتر غلامحسین مکتبی، روان شناس و مدرس دانشگاه درباره تاثیرات مثبت قصه گویی بر کودکان و نوجوانان گفت: یادگیری و انتقال ارزش ها یکی از بهترین شیوه های آموزشی ارزش های انسانی، اخلاقی، خانوادگی و اجتماعی تلقی می شود. اما مربیان و والدین تلاش می کنند روش های حاکم بر خانواده را به طو مستقیم و با به کارگیری از ابزارهای تشویق و تنبیه به کودکان آموزش دهند.

دکتر مکتبی در ادامه بیان کرد: والدین می توانند با استفاده از داستان به طور غیر مستقیم به انتقال ارزش ها بپردازند. نکته حائز اهمیت دیگر اینکه یادگیری مفاهیم علمی از طریق قصه گویی است زیرا بسیاری از کودکان به دلیل مشکل و سخت بودن مفاهیم آموزشی که باید بیاموزند انگیزه کمی از خود نشان می دهند در حالیکه والدین می توانند سخت ترین مفاهیم را با بهره گیری از فن قصه گویی به شکل جذاب به کودکان ارائه دهند.

این روان شناس و مدرس دانشگاه افزود: چگونگی زندگی در دوران گذشته و زندگی کنونی، نوع روابط بین انسان ها و سایر موضوعات علمی به کودکان از طریق قصه گویی آموزش داده می شود. استفاده از داستان های علمی و تخیلی از قصه های ارزشمند و مفید به حساب می آید.

عضو هئیت علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: شناخت نقش های اجتماعی برای کودکان از طریق قصه گویی امکان پذیر می شود. تصویری بودن و انتقال مطالب از طریق تلویزیون باعث تقلیل قدرت تخیل کودکان می شود و به همین علت است که قصه گویی ابزار مفیدتری به شمار می رود. قصه گویی فرصت فکر کردن و اندیشیدن درباره صحنه هایی که کودک می بیند را مهیا می کند. از این رو یکی از اشکالاتی که در خصوص تلویزیون می توان وارد کرد همین مسئله است زیرا تلویزیون به داشته ها و اطلاعات کودک عمق نمی بخشد و کودکان سطحی نگر بار می آیند در حالیکه داستان و قصه گویی خلاف این مسئله را اثبات می کند.

دکتر مکتبی با اشاره به الگوبرداری کودکان و نوجوانان از آنچه که در مقابلشان قرار دارد گفت: کودکان و نوجوانان تحت تاثیر الگوها و مدل هایی قرار دارند که در معرض دیدشان است و از میان این الگوها مدل هایی را انتخاب می کنند که از اعتبار بالاتری برخوردار است و آن را بیشتر مورد تقلید قرار می دهند. قصه هایی که دارای شخصیت های قوی و مثبت باشد زندگی کودکان را دچار تحول می کند و همین امر زمینه پیشرفت کودکان را در بزرگسالی مهیا می کند بنابراین مطالعه و خواندن زندگی بزرگان علم و اخلاق به زبان ساده و قابل فهم برای کودکان و نوجوانان توصیه می شود.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: آستان


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *