تداوم رکود در بخش ساخت و ساز
براساس نماگرهای اقتصادی سه ماهه سوم، تولید نفت خام 4.4 درصد و صادرات 1.8 درصد رشد کرده اما شاخص تولید کارگاههای بزرک صنعتی 2.3 درصد کاهش یافته و بخش ساختمان در رکود شدید به سر میبرد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش ،در سه ماهه سوم سال 94 شاخص تولید کارگاههای بزرگ صنعتی به روند رشد منفی خود ادامه داد با 2.3 درصد کاهش به 89.4 رسید.
این کاهش در شرایطی رخ داد که انتظار می رفت با توجه به افت 0.2 درصدی فصل تابستان در مقایسه با افت 5 درصدی بهار، روند شاخص تولید کارگاه های بزرگ صنعتی به سمت مثبت متمایل شود اما چنین انتظاری برآورده نشد.
طبق گزارش بانک مرکزی، تعداد جوار تاسیس واحدهای صنعتی در سه ماهه سوم در مقایسه با سه ماهه سوم سال 93، 5.2 درصد کاهش یافته اما خوشبختانه برخلاف سه ماهه اول و دوم، ارزش سرمایه گذاری جوازهای صادر شده برای بنگاه های بزرگ صنعتی 45.1 درصد رشد کرده است.
همچنین تعداد پروانه های بهرهبرداری از واحدهای صنعتی 10.6 درصد رشد کرده که ارزش آنها 131.7 درصد افزایش داشته است.
در بخش ساختمان آمارها همچنان رکود در این صنعت را نشان میدهد به طوری که تعداد پروانههای ساختمانی صادر شده 3.7 درصد کاهش یافته است. این وضعیت در سه ماهه دوم منفی 11.2 درصد و در سه ماهه اول منفی 17.8 درصد بود.
از طرف دیگر تعداد پروانه های صادر شده در شهرهای بزرگ 12.3 درصد کاهش داشته و این بیانگر شدت رکود ساخت و ساز در شهرهای بزرگ است.
با توجه به عمیق شده رکود در بخش ساختمان، شاخص بهای تولیدکننده مصالح ساختمانی 7.2 درصد کاهش نشان میدهد. این شاخص در سه ماهه دوم 5.6 درصد و در سه ماهه اول 4.2 درصد کاهش داشته است.
میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی در ساختمانهای جدید در شهرهای بزرگ 28 درصد، تهران 29.6 درصد، سایر مناطق شهری 17.7 درصد کاهش داشته است.
در مجموع میزان سرمایهگذاری بخش خصوصی در ساختمانهای جدید کل مناطق شهری 25 درصد کاهش یافته است.
همچنین تعداد ساختمان های شروع شده توسط بخش خصوصی 42.1 درصد، ساختمان های نیمه تمام 18.3 درصد و ساختمان های تکمیل شده 23.7 درصد (و کل بر حسب مراحل ساخت) 25 درصد افت داشته است که این آمار هم گویای عمیق تر شدن رکود در بخش ساختمان است.
در بخش انرژی، میزان تولید نفت خام در سه ماهه سوم با 4.4 درصد افزایش به 3 میلیون و 299 هزار بشکه در روز رسیده و میزان صادرات با 1.8 درصد افزایش یک میلیون و 561 هزار بشکه در روز بوده است.
میزان تولید نفت خام در سه ماهه دوم 2.2 درصد و سه ماهه اول 2.6 درصد افزایش داشته اما میزان صادرات در سه ماهه دوم 7.9 درصد رشد و در سه ماهه اول 0.4 درصد کاهش داشته است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *