هشدار سازمان بهداشت جهاني درباره شيوع بيماري تب زرد در آفريقا به آسيا
سازمان بهداشت جهاني روز سه شنبه همزمان با نگراني فزاينده درباره گسترش بيماري مرگبار تب زرد از كشور آفريقايي آنگولا به ساير نقاط جهان، به مسافران اين كشور هشدار داد كه واكسن عليه اين بيماري را را استفاده كنند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه بین الملل ، به نقل از خبرگزاري رويترز از لندن و ژنو، با توجه به مرگ دستكم 258 تن از هنگام آغاز همه گيري تب زرد در دسامبر 2015 و مشاهده شدن حدود يك هزار و 975 مورد مظنون به ابتلا به اين بيماري كه توسط پشه منتقل مي شود، گسترش تب زرد، به شديدترين مورد شيوع يك بيماري در چند دهه گذشته تبديل شده است.
تب زرد توسط همان نوع پشه هايي كه ويروس هاي زيكا و دنگي را منتقل مي كنند، انتقال مي يابد، گرچه اين بيماري با ميزان مرگ و مير 75 درصد، بسيار جدي تر است و در موارد شديد، موجب بستري شدن بيمار در بيمارستان الزامي مي شود.
همه گيري بيماري تب زرد در آنگولا تاكنون به ديگر كشورهاي آفريقايي از جمله جمهوري دمكراتيك كنگو سرايت كرده است و دستكم 11 مورد از ابتلا به تب زرد توسط افرادي كه به آنگولا سفر كرده، به چين انتقال يافته اند.
به گفته مارگارت چان مديركل سازمان بهداشت جهاني مواردي از ابتلا به تب زرد مرتبط با اين همه گيري در ديگر كشورهاي آفريقايي و آسيايي نيز مشاهده شده است.
وي افزود:ما به ويژه نگران در معرض خطر قرارداشتن مناطق بزرگ شهري هستيم و اكيدا از همه مسافران به آنگولا مي خواهيم كه اطمينان يابند كه عليه بيماري تب زرد واكسينه شده اند و مدارك و تاييديه معتبر به همراه داشته باشند.
دفتر منطقه اي سازمان بهداشت جهاني براي آفريقا، هفته گذشته اعلان كرد: تب زرد در 11 نفر از افرادي كه از آنگولا به چين سفر كرده اند، 10 مورد از كساني كه از اين كشور آفريقايي به جمهوري دمكراتيك كنگو وارد شده اند از جمله يك مورد در كينشازا و همچنين 2 مورد در كنيا مشاهده شده است.
براساس اين بيانيه، 3 مور ابتلا به اين بيماري نيز در اوگاندا گزارش شده است كه اين بيماران فاقد سابقه قبلي سفر به آنگولا بوده اند.
اين بيانيه مي افزايد: سازمان بهداشت جهاني با كشورهاي همسايه آنگولا از جمله جمهوري دمكراتيك كنگو، ناميبيا و زامبيا براي تقويت نظارت بر مرزهاي كشور آنگولا و همچنين تبادل اطلاعات براي پيشگيري و كاهش سرعت انتشار اين بيماري، همكاري مي كند.
جك وودال كارشناس تب زرد كه قبلا براي سازمان بهداشت جهاني و مركز مهار و يپيشگري از بيماري هاي آمريكا، كار مي كرد، گفت: نگران هستم كه شيوع اين بيماري به سرعت در امتداد يك مسيرعمده كاميون راني از جمهوري دمكراتيك كنگو به كامپالا پايتخت اوگاندا، گسترش يابد.
وي افزود: نظارت بر اين مسير تجاري بايد افزايش يابد و واكسيناسيون افرادي كه در امتداد اين مسير زندگي مي كنند، بايد در اولويت قرار گيرد.
در همين حال يك سخنگوي سازمان بهداشت جهاني در ژنو گفت: برنامه واكسيناسيون ملي و سراسري كه در فوريه در آنگولا شروع شده، تاكنون 7 ميليون نفر را دربرگرفته است.
اما كارشناسان با هشدار درباره كاهش سريع ذخاير جهاني واكسن تب زرد به علت شيوع اين بيماري، خواستار تغيير سريع راهبرد براي استفاده از يك دهم دوز نرمال به منظور زير پوشش قراردادن افراد بيشتري شده اند.
انتهای پیام /
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *