توافق چهارجانبه چین و اعضای آسه آن برای حل اختلاف های دریای جنوبی
وزیر امور خارجه چین در پایان سفر خود به كشور های بروئنی، كامبوج و لائوس اعلام كرد كه به یك توافق چهارجانبه با این كشور ها برای حل اختلاف های دریای جنوبی چین دست یافته است.
به گزارش گروه بین الملل ، به نقل از خبرگزاری «شین هوا» چین، «وانگ یی» روز یكشنبه در یك كنفرانس خبری اعلام كرد كه چهار كشور به توافق رسیده اند كه اختلاف جدی در زمینه مالكیت برخی جزایر دریای جنوبی چین میان پكن و اعضای اتحادیه كشور های جنوب شرق آسیا (آسه آن) وجود ندارد و این موضوع نباید به توسعه روابط چندجانبه آسیب وارد كند.
آن ها همچنین توافق كردند كه باید حقوق ملت ها برای حل اختلاف ها از طریق روش های خاص هر كشور تحت قوانین بین الملل مورد احترام قرار گیرد و این اعضا مخالف هرنوع تلاش چندجانبه برای تحمیل خواسته ها به سایر كشورها هستند.
این چهار كشور همچنین توافق كردند كه اختلاف های ارضی و دریایی باید از طریق گفت و گو و مذاكره میان طرف های درگیر در این زمینه و براساس ماده چهار اعلامیه رفتار طرف ها در دریای جنوبی چین حل و فصل شود.
آن ها معتقدند كه چین و سایر اعضای آسه آن از طریق همكاری قادر به ایجاد صلح و ثبات در دریای جنوبی چین خواهند بود و كشورهای خارج از منطقه نیز باید نقشی سازنده در این روند ایفا كنند.
لائوس آخرین مقصد وزیر امور خارجه چین پس از بازدید از برونئی و كامبوج بود.
اندونزی، مالزی، فیلیپین، سنگاپور، تایلند، بروئنی، ویتنام، لائوس، میانمار، كامبوج 10 عضو اتحادیه كشور های جنوب شرق آسیا یا به اختصار «آسه آن» هستند.
وزیران امور خارجه چین و اعضای این اتحادیه در سال 2012 اعلامیه رفتار طرف ها در دریای جنوبی چین را با هدف تحكیم و توسعه همكاری میان دولت های خود به امضا رساندند.
دریای جنوبی چین دارای ذخایر بزرگ نفت و گاز و محل عبور كشتی های تجاری است. ارزش بازرگانی در این پهنه آبی بیش از پنج هزار میلیارد دلار در سال برآورد شده است.
برونئی، مالزی، فیلیپین، تایوان و ویتنام بر سر مالكیت این جزایر و آب های آن با چین اختلاف نظر دارند.
انتهای پیام /
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *