افزایش حجم تجارت ایران و آفریقای جنوبی به 8 میلیارد دلار
رئیس جمهور آفریقای جنوبی با اشاره به حجم 350 میلیون دلاری تجارت دو کشور در سال 2015 گفت: امیدواریم تا سال 2020 حجم روابط ایران و آفریقای جنوبی به بیش از 8 میلیارد دلار افزایش یابد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد، جاکوب زوما رئیس جمهوری آفریقای جنوبی بعد ظهر امروز در همایش ایران و افریقای جنوبی که در اتاق بازرگانی ایران با حضور وزیر صنعت برگزار شد با اشاره به برگزاری این همایش گفت: امیدواریم همکاری های اقتصادی دو کشور پیش از پیش تحکیم شود.
وی افزود؟: ما ایران به دلیل همکاری های سازنده با کشورهای 1+5 و به سرانجام رسیدن مذاکرات هسته ای و رفع تحریم ها تحسین می کنیم.
رئیس جمهور آفریقای جنوبی با اشاره به تعهد این کشور برای گسترش همکاری ها با ایران گفت: ما متعهد هستم که همکاری های خود را با ایران را در سطوح مختلف گسترش دهیم و من با اطمینان می گویم که آفریقا کشوری قابل اتکا و متعهد برای شرایط با ایران است
وی با تاکید بر اینکه آفریقای جنوبی، تحریم های یک جانبه علیه ایران را محکوم می کند گفت: رفع تحریم ها آینده اقتصادی بهتری را برای دو کشور در پی خواهد داشت به گفته رئیس جمهور آفریقای جنوبی وضع تحریم ها علیه ایران تاثیر منفی بر اقتصاد آفریقا داشته و برنامه توسعه این کشور را با مشکل مواجه کرده چرا که ایران یکی از تامین کننده های بزرگ نفت خام برای آفریقا بود.
وی به نکته نیز اشاره کرد که در پی این سال ارتباط دو کشور در قابل کمیسیون مشترک ادامه یافته و اکنون وی به معاونین وزارت خارجه ماموریت داده که گروهی را تشکیل دهند تا سطح مبادلات تجاری ایران و آفریقای جنوبی به سال های قبل از تحریم برگردد.
رئیس جمهور آفریقای جنوبی با اشاره به سفر هیئت بزرگ به ایران گفت: در این سفر نمایندگان شرکت های بزرگ آفریقا از بخش کشاورزی ، مخابرات ، خدمات و مالی و معدنی و مواد شیمیایی حضور دارند.
وی افزود: آفریقا به عنوان یک شریک تجاری استراتژیک در آسیای میانه و خاورمیانه نگاه می کند.
وی در ادامه صحبت های خود به حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال 2015 اشاره کرد و گفت: در این سال حجم مبادلات تجاری تنها 350 میلیون دلار بود که این رقم مناسب نیست و صبح امروز در دیدار با رئیس جمهور ایران این موضوع مطرح بود و امیدواریم حجم مبادلات تجاری دو کشور تا سال 2020 به 8 میلیارد دلار افزایش بیابد.
وی ادامه داد: امیدواریم تفاهم نامه امضا شده در زمینه کمیته مشترک سرمایه گذاری موجب افزایش سطح تجاری دو کشور شود.
رئیس جمهور آفریقای جنوبی به 8 سند امضا شده با طرف ایرانی اشاره کرد و گفت: تفاهم نامه ای در بخش صنعت و تجارت امضا شد که می تواند نقشه راه برای گسترش مبادلات تجاری باشد.
وی به این نکته اشاره کرد که این کشور از سرمایه گذاری حمایت می کند و تاسیس شورای تجاری ایران و آفریقای جنوبی می تواند در گسترش حجم تجارت دو کشور تاثیر گذار باشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *