ماهیت رابطه ایران و آمریکا تغییر نکرده است/ نباید از صحبت های سیف در آمریکا استفاده داخلی شود
به گزارش گروه سیاسی ، سیدعباس عراقچی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما بیان کرد: مقابله جمهوری اسلامی ایران با سیاست های سلطه طلبانه آمریکا وجود دارد و آنها نیز دشمنی خود را ادامه خواهند داد.
وی درباره سخنان رئیس کل بانک مرکزی در آمریکا مبنی بر هیچ بودن دستاورد برجام گفت: در اجرای برجام و رفع تحریم ها در برخی حوزه ها پیشرفت خوبی داشته ایم اما در حوزه بانکی با مشکل روبرو هستیم.
عراقچی افزود: در فروش نفت، بیمه ها و بحث های دیگر که مربوط به رفع تحریم می شود اقدامات خوبی انجام شده است اما در حوزه بانکی با چند مشکل روبرو هستیم.
وی گفت: در حوزه بانکی اگرچه روند رو به جلو است اما کند و یکی از مهمترین دلایل آن کارشکنی ها و نبود تسهیل مناسب روابط بانکی آمریکاست که باید پس از برجام برای ایران برقرار می شد.
معاون وزیر امورخارجه افزود: مشکلاتی که بانک های خارجی با آن روبرو هستند و نگرانی و بحث تداخل تحریم های اولیه با تحریم های هسته ای و در نهایت نقش منفی وزارت خزانه داری آمریکا ازجمله مشکلات تسریع رفع تحریم های بانکی است.
عراقچی با اشاره به سفر سیف به اجلاس سالانه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی به واشنگتن گفت: رئیس کل بانک مرکزی در مأموریتی با عنوان دیپلماسی بانکی بود و این سفر برای حل مشکلات بانکی کشور انجام شد.
وی افزود: در دیپلماسی باید تشخیص داد که با چه هدفی با مخاطب صحبت می شود و مخاطب خارجی با داخلی در دیپلماسی متفاوت است.
عراقچی گفت: دیپلمات ها زمانی که با مخاطب خارجی سخن می گویند با لحنی که با مخاطب داخلی صحبت می کنند متفاوت است و در پی اهدافی هستند که به آن برسند.
وی افزود: سیف در پی کاهش فشارهای بانکی و تسهیل روابط بانک های اروپایی با ایران بود بنابراین باید با لحن و ادبیاتی ویژه صحبت می کرد.
معاون وزیرخارجه گفت: این ادبیات نباید در داخل کشور برای مخاطب داخلی در نظر گرفته شود اما این مشکلی است که دیپلمات ها همیشه دارند.
عراقچی افزود: نباید دیپلمات ها در صحنه عمل نگران حرف زدنشان با طرف های خارجی باشند که در داخل گونه دیگری برداشت شود.
وی گفت: دیپلمات ها در صحبت کردن با مخاطب خود همه جهات را در نظر می گیرند که چگونه بر مخاطب تأثیر بگذارند و به هدفشان برسند.
عراقچی افزود: نباید دیپلمات ها را در شرایطی قرار داد که سخنان آنها با طرف خارجی به ابزاری برای فشار به آنها در داخل کشور تبدیل شود.
وی گفت: اینکه از صحبتی که ما با طرف دشمن خود می کنیم در داخل کشور سوء استفاده شود موجب ناراحتی و نگرانی است.
معاون وزیر امورخارجه افزود: عتاب و خطاب سیف با طرف آمریکایی کار درستی بود.
عراقچی گفت: موافق مقایسه سخنان سیف با طرف آمریکایی با مخاطب داخلی نیستم زیرا دستاوردهای برجام به ویژه در حوزه تحریم ها برای کشورمان بسیار زیاد بوده است.
وی افزود: نباید از صحبت های سیف در آمریکا استفاده داخلی شود و باید دقت شود منافع ملی قربانی نشود.
عراقچی گفت: سخنان سیف و ظریف در آمریکا موجب شد وزیرخارجه کشور به صراحت اعلام کند بانک های غیرآمریکایی برای کار کردن با ایران هیچ مشکلی ندارند و نباید نگران باشند و دارایی های ایران بلوکه نیست و می تواند انتقال یابد.
وی با بیان اینکه دیپلماسی یعنی طرف مقابل را وادار به حرکت در جهت منافع خود کنیم، افزود: زمانی که وزیرخارجه آمریکا به این صراحت درباره تحریم نبودن بانک های غیرآمریکایی برای ایجاد رابطه با ایران سخن می گوید نتیجه فشارهایی است که آقایان سیف و ظریف و همه ما در این مدت به آمریکایی ها آورده ایم.
معاون وزیر امورخارجه گفت: بسیاری از بانک هایی که می خواهند با ایران کار کنند هنوز در فضای پیش از برجام هستند و نگرانی دارند که باید به آنها اطمینان داده شود.
عراقچی افزود: نقشی که وزارت خزانه داری آمریکا تا کنون بازی کرده است نقش مثبتی نبوده و این نقش با فشارهای ایران در حال تغییر است.
وی گفت: دارایی هایی را در خارج از کشور و در بانک های گوناگون با صاحبان مختلفی داشته ایم که در اثر تحریم ها بلوکه شد.
عراقچی افزود: پس از برجام همه پول ها آزاد شده است اما اینکه این پول چگونه استفاده شود و بانک ها باید نقل و انتقال مالی انجام دهند با مشکلاتی روبرو هستیم.
وی با بیان اینکه به جوسازی آمریکایی ها در هیچ حوزه ای نباید خیلی توجه کرد، گفت: پول های ایران هرچقدر که باشد از بلوکه خارج شده و در اختیار بانک مرکزی است.
معاون وزیر امورخارجه افزود: نقل و انتقال بانکی بسیاری از دارایی های ایران انجام شده اما در برخی جاها این کار انجام نشده است.
عراقچی گفت: بانک مرکزی آمار میزان نقل و انتقال پول را دارد اما این آمار، سیال است و هر روز تبادل بانکی، گشایش اعتبار و تبدیل به ارزهای غیر از دلار انجام می شود.
وی افزود: نقش آمریکایی ها برای تسهیل این مسیر نقش مهمی است و فشارهایی که به آنها وارد شده است به نظر می رسد در حال جواب دادن است.
عراقچی گفت: همه پول نفتی که به ژاپن می فروشیم بر اساس ین و قابل استفاده است و پول نفتی که به چین می فروشیم نیز به دلیل خریدهای ما از این کشور در دسترس است.
وی افزود: بخشی از پول فروش نفت به روپیه و مقداری به یورو است که یورو به بانک های دیگر منتقل شده و قابل استفاده است.
معاون وزیر امورخارجه گفت: پول فروش نفت در بسیاری از حوزه ها قابل دسترسی است اما در نقل و انتقال آن در برخی جاها مشکل وجود دارد که به سرعت در حال رفع شدن است.
عراقچی با بیان اینکه در اختیار قرار گرفتن پول به معنای تبدیل آن به اسکناس و ذخیره در بانک مرکزی نیست، افزود: اینکه پولی در حساب خارج از کشور آزاد شود به این معناست که می توان با آن معامله کرد و پول قابل استحصال است.
وی گفت: در نظام بانکی هنوز به شرایط پیش از تحریم ها باز نگشته ایم و این کار زمان می برد.
عراقچی افزود: فقط سه ماه از آغاز برجام گذشته است و برای اینکه روابط بانکی به شبکه بانکی بین المللی کامل متصل شود به زمان نیاز داریم.
وی گفت: بانک های کشور حدود 10 سال از شبکه بانکی بین المللی دور بوده اند و در این مدت تحولات بزرگی در حوزه مبارزه با پولشویی، منابع مالی گروه های تروریستی و بحث های احتیاطی در نظام بانکی بین المللی ایجاد شده است.
معاون وزیر امورخارجه افزود: اتصال به شبکه بانکی برخی کشورهای اروپایی به خوبی پیش رفته و حساب ها فعال شده است و کار می کند اما در برخی کشورها موانعی وجود دارد.
عراقچی گفت: روند خوب است اما از سرعتی که انتظار داشتیم کمتر است.
وی افزود: تحریم دلار و استفاده نکردن از سیستم بانکی آمریکا، تحریم هسته ای نیست و جزو تحریم های نخستین است.
عراقچی گفت: البته در مقطعی آمریکا اجرای این تحریم را متوقف کرد اما در سال 2008 میلادی این تحریم دوباره برقرار شد و بر اساس برجام از بین نمی رود.
وی افزود: در چرخه دلار استفاده از نظام مالی آمریکا همچنان برقرار است اما جمهوری اسلامی ایران تمایلی به استفاده از نظام مالی آمریکا ندارد.
معاون وزیر امورخارجه گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از اهداف اقتصادی کشور این بود که خود را از وابستگی به دلار نجات دهد و اقتصاد بدون دلار را پایه ریزی کند.
عراقچی افزود: درخواست ما این است که از وابستگی به دلار خارج شویم و با ارزهای دیگر کار کنیم.
وی با بیان اینکه ورود به نظام مالی آمریکا به دلیل احکام ناعادلانه و غیرمعتبر دادگاه های این کشور خطرناک است گفت: یک نمونه از این احکام ناعادلانه، توقیف یک میلیارد و 800 میلیون دلار از دارایی های کشورمان است.
عراقچی افزود: اگر این پول وارد نظام مالی آمریکا نشده بود آمریکایی ها نمی توانستند به آن دست درازی کنند. البته اقدام آمریکا در این باره خصومت آمیز است و ما حتماً با آن برخورد می کنیم و در پی استیفای این پول هستیم.
وی گفت: باید بدانیم نباید پول های خود را در چرخه مالی آمریکا وارد کنیم زیرا احکام مشابهی در انتظار سرمایه های ایران است.
معاون وزیر امورخارجه افزود: تحریم دلار هم خواست ایران است و هم خواست آمریکایی ها و آمریکایی ها نمی خواهند آن را لغو کنند و ربطی به موضوع هسته ای ندارد.
عراقچی گفت: کشورهایی که می خواهند با ما کار کنند باید در پی راهکارهای جایگزین باشند و این راهکار ها به آنها پیشنهاد داده شده است.
وی افزود: استفاده دیگر کشورها از ارزهایی به جز دلار در رابطه با ایران شدنی است و به نفع ایران و کشورهای دیگر است.
عراقچی گفت: در گزارش سه ماهه وزارت امورخارجه درباره روند اجرای برجام به مجلس شورای اسلامی به صراحت گفته شده است که آمریکایی ها کارشکنی کرده اند.
وی افزود: تعدادی از بانک های اروپایی که بانک های بزرگی هستند به دلیل مراوداتی که در زمان تحریم با ایران داشتند از طرف آمریکایی ها جریمه شدند و این بانک ها توافقنامه ای را با وزارتخانه خزانه داری و دادگستری آمریکا امضا کردند و متعهد شدند که با کشورمان کار نکنند.
معاون وزیر امورخارجه گفت: این موافقتنامه ها همچنان معتبر است و این یکی از مشکلات سر راه مبادلات بانکی ما با آنهاست.
عراقچی افزود: همه این موافقتنامه ها مدت دار هستند و از حدود یک سال دیگر زمان بیشتر آنها به پایان می رسد.
وی گفت: فقط سه بانک زمان موافقتنامه شان بیشتر از یک سال دیگر زمان دارد.
عراقچی افزود: مصادره حدود دو میلیارد دلار از دارایی های ایران اقدامی کاملاً خصومت آمیز و دشمنی ایران و آمریکا به هیچ وجه از بین نرفته است.
وی گفت: اشتباه است که گاهی می گویند پس از برجام چرا آمریکا این رفتار را کرد.
معاون وزیر امورخارجه افزود: مگر قرار بوده است برجام دشمنی ما را ختم و میان ما دوستی برقرار کند.
عراقچی گفت: این نه اراده ما بوده و نه اراده آمریکایی هاست.
وی افزود: در موضوع هسته ای قرار بود موضوعی را مدیریت کنیم که به توافق برجام رسیدیم اما ماهیت روابط ایران و امریکا تغییر نکرده است و سیاست و خصومت ما مقابل آمریکا همچنان وجود دارد.
عراقچی گفت: از کسانی که می گویند چرا پس از برجام آمریکا پول های ایران را مصادره کرده است تعجب می کنم.
وی افزود: این افراد انتظار داشتند که پس از برجام دوستی میان ایران و آمریکا شکل بگیرد، این انتظار باطلی است و نه ما و نه دولت و نه تیم مذاکره کننده به هیچ وجه در پی ایجاد چنین رابطه ای نبوده ایم که برجام امضا شود و با آمریکایی ها دوست شویم.
معاون وزیر امورخارجه گفت: این انتظار باطلی است که آنها هیچ کاری بر ضد ما انجام ندهند زیرا ما فقط در موضوع هسته ای مشکلی را مدیریت کردیم اما همه مسائل ما با آمریکایی ها سر جای خود باقی است.
عراقچی افزود: باید توقع داشته باشیم که دشمنی ها ادامه یابد و کسی نگوید که چرا خصومت ها ادامه دارد.
وی گفت: ماهیت دشمنی ما تغییر نکرده و احکام دادگاه های آمریکایی بی اعتبار است.
عراقچی مصادره پول های ایران به وسیله دادگاه های امریکایی را راهزنی بین المللی خواند و افزود: اموالی که به صورت اوراق بهادار در یکی از بانک های خارجی وجود داشت و در اثر یک بی احتیاطی در حساب امانی متعلق به یک بانک آمریکایی گذاشته شد در یک روند قضایی بی اعتبار به وسیله آمریکایی ها توقیف و مصادره شد.
وی گفت: نمونه دیگر بی اعتباری احکام دادگاه های آمریکایی محکوم شدن کشورمان به دست داشتن در حادثه یازده سپتامبر است که همه دنیا می دانند چه کسانی آنها را طراحی و اجرا کردند.
معاون وزیر امورخارجه افزود: این نشان می دهد که دادگاه های آمریکایی بی اعتبارند و از روی غرض ورزی و دشمنی خاص با ایران این احکام را صادر می کنند.
عراقچی گفت: احکام دادگاه های آمریکا از نظر ما و حقوق بین الملل بی اعتبار است.
معاون وزارت امورخارجه در ادامه سخنان خود در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با اشاره به تصرف یک میلیارد و 800 میلیون دلار از دارایی های ایران به وسیله دادگاهی در آمریکا افزود: بی احتیاطی دیگری که درباره این مسئله انجام شد؛ معرفی وکیل از طرف ایران و دفاع از خود در این دادگاه بود.
عراقچی گفت: این کار موجب شد که صلاحیت دادگاه از طرف ایران تأیید شود و این اشتباهی است که باید جبران شود.
وی افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی، حضور ایران در دادگاه آمریکایی ممنوع است و نباید این دادگاه ها به رسمیت شناخته شود اما ممکن است برای حضور در آن دادگاه مجوز گرفته باشند.
عراقچی گفت: برای حضور در این دادگاه هیچ گونه مشورتی با وزارت امورخارجه انجام نشده بود.
وی افزود: دادگاه های ایران نیز به شکایات اتباع ایرانی بر ضد آمریکا رسیدگی و احکامی صادر کرده اند که اگر در جایی به صورت قانونی به اموال آمریکا دسترسی داشته باشیم عمل متقابل انجام می دهیم و آن اموال را مصادره خواهیم کرد.
معاون وزیر امورخارجه گفت: درباره مصادره یک میلیارد و 800 میلیون دلار دارایی ایران، وزارت خارجه کشورمان اعتراض خود را به سفارت سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا اعلام کرده است و از زوایای حقوقی و سیاسی مسیر را پیگیری خواهد کرد.
عراقچی افزود: نباید وارد نظام مالی آمریکا شویم و تحریم دلاری ایران به نفع ماست.
وی اضافه کرد: ورود به نظام مالی آمریکا، این نگرانی را ایجاد می کند که در نقل و انتقال های مالی ممکن است سرمایه های ایران به دلیل احکام مشابهی که دادگاه های آمریکایی بر ضد کشورمان صادر کرده اند مصادره شود.
عراقچی گفت: اکنون به دلیل دور بودن نظام بانکی ایران از نظام بانکی بین المللی دسترسی به دارایی های آمریکا وجود ندارد.
وی افزود: رئیس جمهور دستور تشکیل ستادی را برای بررسی مسئله مصادره دارایی های ایران صادر کرده است و بخش حقوقی، وزارت امورخارجه و بانک مرکزی پیگیر مصادره دارایی های ایران هستند.
معاون وزیر امورخارجه گفت: اگر پول در اختیار بانک هایی به جز بانک های آمریکایی قرار داشته باشد نظام حقوقی این کشور نمی تواند به آن دست درازی کند.
عراقچی افزود: همه موارد اجرای برجام را به هیئت نظارت بر اجرای برجام گزارش می کنیم و تشخیص اینکه آیا نقض برجام اتفاق افتاده یا نه و اقدام متقابل درباره آن با این هیئت است.
وی گفت: جلسات این هیئت چندین بار تا کنون برگزار شده است و مصوبات این هیئت به تأیید رهبر معظم انقلاب اسلامی می رسد و با تأیید ایشان اجرایی می شود.
عراقچی افزود: کارگروهی که بر اساس ضمیمه شماره 4 برجام زیر مجموعه کمیسیون مشترک ایران و 1+5 است شکل گرفته است و آیین نامه کاری آن روز جمعه گذشته در کمیسیون مشترک تصویب شد.
وی گفت: هر گاه ایران اعلام کند یکی از طرف ها به تعهدات خود در رفع تحریم ها عمل نکرده اند، کارگروه از دو طرف می خواهد در 30 روز مسئله را حل کنند و اگر دو طرف به توافق نرسند، موضوع در کارگروه بررسی می شود و پس از آن ایران می تواند در کمیسیون مشترک مسئله را به عنوان نقض برجام مطرح کند و تصمیم های بعدی را بگیرد.
معاون وزیر امورخارجه درباره برخی اظهار نظرها مبنی بر ارزان فروشی آب سنگین تولید کارخانه اراک گفت: تاجر آب سنگین نیستم و از قیمت بازار خبر ندارم اما برای من جالب است که برخی در کشور روی این گونه قیمت ها تسلط دارند.
عراقچی افزود: تا کنون حدود 200 تن آب سنگین در کارخانه اراک تولید شده است.
وی اضافه کرد: رآکتور آب سنگین به جای آب معمولی با آب سنگین خنک می شود و آب سنگینی که دور رآکتور ریخته می شود برای همیشه کار می کند و نیاز به جایگزینی ندارد.
عراقچی گفت: رآکتور آب سنگین جدید اراک که در چهار پنج سال آینده راه اندازی می شود به 60 تن آب سنگین نیاز دارد اما در برجام پیش بینی شده است که ایران 130 تن آب سنگین را برای این رآکتور ذخیره کند.
وی افزود: اکنون حدود 70 تن مازاد تولید داریم و کارخانه آب سنگین نیز در حال تولید کردن است که این موجب می شود وارد بازار فروش این محصول شویم.
معاون وزیر امورخارجه گفت: در گام نخست آمریکایی ها مشتری این محصول شدند و روس ها نیز برای خرید 40 تن آب سنگین در حال مذاکره هستند.
عراقچی افزود: برخی کشورهای 1+5 نیز علاقه مندی خود را برای مذاکره درباره خرید آب سنگین نشان داده اند.
وی گفت: اینکه تولید آب سنگین ایران به رسمیت شناخته شده است و ما به عنوان فروشنده این کالای حساس و کمیاب وارد بازارهای بین المللی شده ایم بسیار مثبت است و این موضوع در جهت تثبیت برنامه هسته ای ایران بسیار مهم است.
عراقچی افزود: فروش آب سنگین با دلار انجام شده و خریدار تضمین کرده است که مبلغ را به واسطه کشور دیگری به ایران برساند که این تحولی در نظام بانکی است.
وی گفت: تا آنجا که می دانم قیمت آب سنگین برای مصارف آزمایشگاهی یا حجم بالا یا میزان غلظت آن متفاوت است.
معاون وزیر امورخارجه افزود: تا آنجا که خبر دارم قیمت فروش آب سنگین کشورمان مانند قیمت این محصول در بازارهای جهانی است.
عراقچی گفت: آمریکایی ها به طور حتم می خواهند جمهوری اسلامی ایران را در بخش های مختلف ازجمله موشکی محدود کنند و این هدف را 37 سال است که دنبال می کنند اما هیچگاه موفق نبوده اند.
وی افزود: خوب است که نگرانی ها در این زمینه مطرح شود اما باید قدرت جمهوری اسلامی ایران نیز که چهار دهه است در مقابل همه خواسته های دولت آمریکا مقاومت و راه خود را باز کرده و جلو رفته است گفته شود.
عراقچی گفت: اینکه آنها بخواهند پس از برجام جمهوری اسلامی ایران را در عرصه های دیگر نیز محدود کنند حتمی است اما ما راه خود را می رویم همانطور که در دهه های گذشته رفته ایم.
وی با بیان اینکه اکنون جمهوری اسلامی ایران یک قدرت بزرگ منطقه ای است افزود: درباره موضوع موشکی موضع ما کامل مشخص و قاطعانه است.
معاون وزیر امورخارجه گفت: به هیچ وجه سیستم دفاع موشکی ما قابل مصالحه و حتی مذاکره نیست و هیچ صحبتی درباره آن نداریم.
عراقچی افزود: کاری که آمریکایی ها در قطعنامه های شورای امنیت کرده بودند این بود که موضوع موشکی را در کنار موضوع هسته ای در این قطعنامه ها مطرح کردند که در آن مقطع؛ کار خطرناکی بود.
وی گفت: یکی از دستاوردهای برجام این بود که موضوع موشکی به طور کامل از موضوع هسته ای جدا شد و در برجام هیچ اشاره ای به موضوع موشکی نشده است.
عراقچی افزود: حتی زمانی که آزمایش های موشکی انجام شد آمریکایی ها و اروپایی ها به صراحت گفتند که برجام نقض نشده است.
وی گفت: قطعنامه جدید شورای امنیت بسیار خفیف تر از قطعنامه های قبلی و موشکی است زیرا در این قطعنامه بحث موشکی از الزام آور بودن حقوقی و بند 7 خارج شده است.
معاون وزیر امورخارجه افزود: موضوع موشکی کشورمان به طور کامل در حاشیه امنیت خوبی قرار گرفته و از موضوع هسته ای جدا شده است.
عراقچی گفت: از ابتدای مذاکرات تا کنون هر کسی خواسته به موضوع موشکی کشورمان اشاره کند به طور قاطع آن را رد کرده ایم و گفته ایم این موضوع قابل مذاکره نیست.
وی افزود: در دو سه سال گذشته در هیچ موضوعی به جز موضوع هسته ای با آمریکایی ها مذاکره نکرده ایم، البته درباره زندانیان ایرانی و آمریکایی به عنوان موضوع انسانی و رفع نگرانی خانواده ها مذاکره کردیم که موجب تبادل تعدادی از آنها شد.
عراقچی درباره اظهارات رئیس جمهور آمریکا در سفر منطقه ای اخیر مبنی بر تشکیل گشت دریایی برای مقابله با ایران گفت: در سال های گذشته ناوهای آمریکایی در منطقه بوده اند و رزمایش های نظامی بر ضد ما انجام می دادند و در پایگاه هایی که ساخته اند هواپیماهای پیشرفته با قابلیت حمله سریع به ایران مستقر کرده اند.
وی افزود: مقابله ما با آمریکایی ها چیز جدیدی نیست و همواره وجود داشته است.
معاون وزیر امورخارجه گفت: همواره با قدرت و نیروهای مسلح و توان موشکی که داشتیم آمریکایی ها را از فکر تعرض به ایران پشیمان کرده ایم.
عراقچی افزود: جالب است که حضور ناوگان آمریکایی ها در منطقه به گشت دریایی تبدیل شده است اما این اقدام پوسیده و نخ نما هیچ تأثیری بر سیاست های جمهوری اسلامی ایران در منطقه و عرصه بین المللی نخواهد داشت.
وی گفت: با مردم ایران فقط باید با زبان کرامت حرف بزنند و هیچ کس با زبان تهدید نباید با ما سخن بگوید.
عراقچی درباره فاصله زمانی سه روزه دیدار وزیر امورخارجه کشورمان با وزیر امورخارجه آمریکا گفت: روز سه شنبه گذشته که ظریف با کری دیدار کرد یک سری از مشکلات درباره رفع تحریم ها مطرح و بحث مفصلی درباره آنها شد که طرف آمریکایی برای بررسی مجدد مسائل، چند روزی را زمان خواست و قرار گذاشتند که روز جمعه مسائل را مشخص کنند و به ایران ارائه دهند.
وی افزود: بر این اساس وزارت خارجه آمریکا بیانیه ای را صادر کرد و وزیرخارجه این کشور به صراحت اعلام کرد بانک های غیرآمریکایی هیچ گونه مشکلی برای کار با ایران ندارند و تحریم ها رفع شده است.
معاون وزیر امورخارجه از صدا و سیما خواست جزئیات این سخنان را پخش کند.
عراقچی درباره ایستادن ظریف در مقابل پرچم آمریکا پس از پایان مذاکرات گفت: این کار اتفاقی بود و برنامه ای در کار نبوده است.
وی افزود: در ملاقات بعدی دقت شد که این اتفاق نیفتد.
عراقچی گفت: برای آب سنگین تولید اراک، انباری در کشور عمان داریم که مازاد آب سنگین را در آنجا نگهداری می کنیم و به مشتریان تحویل می دهیم.
وی افزود: انبار آب سنگین در عمان تحت فشار آمریکایی ها نبوده بلکه برای سهولت در انجام کار است.
معاون وزیر امورخارجه گفت: از پیش از توافق برجام نیز اشاره کردیم که پس از اجرای آن بر اجرای برجام با مشکلاتی ازجمله تداخل تحریم های باقی مانده و نمانده روبرو هستیم.
عراقچی افزود: در گزارشی که به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ارائه کردیم صادقانه وضع را ترسیم و رویکرد غیرسازنده آمریکایی ها را در همکاری های بانکی بیان کردیم.
وی گفت: وزارت خزانه داری آمریکا بیشتر بر تحریم هایی که مانده تأکید و نگرانی را در بانک های کشورهای اروپایی ایجاد کرده است.