ده تانک برتر جهان + تصاویر
شاید برای همه شما این سئوال پیش بیاید که بهترین تانک های جهان چه تانک های هستند. در لیست زیر به ده تانک برتر جهان پرداخته شده است که از دیدگاه سایت نظامی military-today رده بندی شده است. بسیاری از این تانک ها هرگز میدان نبرد را به خود ندیده اند و تنها از نظر فاکتور های چون سلاح، زره، قدرت تحرک و سامانه های آتش رده بندی شده اند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی ، شایان ذکر است در این لیست تانک های آورده شده که مراحل تکامل را گذرانده و هم اکنون در خط تولید و در خدمت هستند. ولی قبل از اغاز بررسی این ده تانک به موارد زیر توجه کنید:
مهمات خرج گود: به مهمات گفته می شود که بر اثر انفجار مواد منفجره درون کلاهک و تبدیل کردن یک تکه فلز مخروطی شکل در درون کلاهک به مواد مذاب و پرتاب کردن آن بر اثر فشار موج انفجار به طرف زره تانک گفته می شود. در این روش مواد مذاب با سرعت صوت به زره برخورد کرده، آن را سوراخ و وارد تانک می شوند (اگر اینقدر قدرت نفوذ داشته باشند که بتوانند تمام زره تانک را بشکافد) این نوع مهمات بر روی تمامی موشک ها ضد تانک و راکتها استفاده می شود اگر چه برخی گلوله های توپ نیز دارای چنین کلاهکی هستند.
مهمات انرژی جنبشی: مهماتی دارت شکل بدون مواد منفجره از جنس فلز سخت مانند فولاد، تنگستن و یا و اورانیوم که با سرعت بیش از سه و یا چهار برابر سرعت صوت و یا بیشتر شلیک شده به بدنه تانک برخورد کرده و در درون زره تانک نفوذ می کند.
در طول مقاله وقتی گفته میشود یک تانک زرهش توان مقابله با کلاهک خرج گودی با توان نفوذ مثلا ۱۰۰۰ م م و یا زره تانک توان مقابله با مهمات انرژی جنبشی با توان نفوذ ۶۰۰ م م را دارد یعنی شما برای نابود این تانک نیاز به خرج گودی با توان نفوذ در بیش از ۱۰۰۰ م م و مهمات انرژی جنبشی با توان بیش از ۶۰۰ م م زره را دارد.
سامانه دید حرارتی پانورماتیک: سامانه ای اپتیک برای فرمانده با توان چرخش مستقل از برجک با توان پوشش ۳۶۰ درجه.
۱ لئوپارد ۲ ای ۷ ساخت المان
لئوپارد ۲ ای ۷ المانی که در واقع نسخه ارتقا یافته لوپارد ۲ ای ۶ است شامل زره و الکترونیک ارتقا یافته است. این بسته ارتقا در سال ۲۰۱۰ برای لئوپارد ای ۶ برای ارتقا در جنگ شهری پیشنهاد شد و در سال ۲۰۱۴ اولین دسته این مدل تحویل ارتش آلمان شد. اولین نسخه های لئوپار ۲ در سال ۱۹۷۹ وارد خدمت شد و از یک موتور ۱۰۰۰ اسب بخاری و توپ ۱۲۰ م م استاندارد ناتو بهره می برد.
نسخه لئوپارد ۲ ای ۷ که در جایگاه برتری تانک ام بی تی جهان قرار دارد دارای یک زره منفعل با پوشش ۳۶۰ درجه برای مقابله با کلاهک های خرج گود مانند موشک ها و راکت های ضد تانک است. از روبروی برجک در بخش های مختلف زره دارای مقاومت ۱۲۰۰ تا ۲۱۰۰ م م در برابر خرج گود است (برای نمونه موشک کورنت روسی تنها نفوذ ۱۳۰۰ م م دارد) و ۷۶۰ تا ۱۲۰۰ م م در برابر مهمات انرژی جنبشی شلیک شونده از تانک را دارد که عملا در این بخشی از زره هیچ مهماتی توان نفوذ ندارد. زره مژولار بوده و به راحتی طی چند دقیقه تعویض می شود. این نسخه دارای موتور ۱۵۰۰ اسب بخاری مشابه نسخه ای ۶ است و همچنین از توپ لوله بلند ال ۵۵ دوباره مشابه نسخه قبلی استفاده می کند. لئوپارد ای ۷ دارای یک مسلسل کنترل شونده از درون تانک به کمک سامانه دید پانورماتیک فررمانده است که برای نبرد شهری طراحی شده است. تانک دارای دوربین دید حرارتی جلو و عقب برای راننده است و فرمانده و توپچی نیز دارای سامانه دید حرارتی جدیدی هستند. دارای ۴۲ گلوله ۱۲۰ م م است و از یک تیغه بلدیزر برای باز کردن راه بهره می برد.
۲ بلک پانتر کا ۲ ساخته کره جنوبی
بلک پانتر در دهه گذشته در کره جنوبی تنها با کمک فناوری های بومی توسعه یافت و در سال ۲۰۱۴ وارد خدمت شد. بلک پانتر دارای هر دو نوع زره کامپوزین ماجولار برای مقابله با مهمات انرژی جنبشی و همچنین زره واکنش دهند برای مقابله با حملات موشکی و راکتی است و از توپ ال ۵۵ المانی مشابه نسخه نصب شده روی تانک لئوپارد ای ۶ و ای ۷ بهره می برد. سامانه آتش بومی تانک اجازه آتش موثر تا برد ده کیلومتری را میدهد و سامانه آتش اجازه آتش خودکار به هدف بدون دخالت انسان را می دهد. (در واقع تنها روی مانیتور توپ چی هدف را برای سامانه آتش مشخص کرده ما بقی کار خودش انجام می شود)
دارای دوربین دید حرارتی پانورماتیک برای فرمانده است و از سامانه ناوبری جی پی اس بهره برده است. تانک دارای موتور ۱۵۰۰ اسب بخاری دیزل است ولی کره در حال توسعه یک نسخه توربین گازی نیز است. تانک از سامانه های چون یک هشدار دهنده رادار برای نزدیک شدن موشک استفاده می کند زیرا تانک دارای سامانه دفاعی فعال برای نابودی موشک ها و راکت های شلیک شونده به طرف خود در آسمان است (البته در نسخه تولیدی به دلیل هزینه بالا این سیستم حذف شد)، هشدار دهنده لیزری، سامانه جنگ الکترونیک بهره می برد و دارای سامانه اختلال گر فروسرخ برای اینجاد اختلال بر روی موشک های ضد تانک هدایت نیم خودکار است. همچنین فرمانده توپچی و راننده دارای نمایشگر های رنگی برای دیدن سامانه های آتش و وضعیت تانک است. این تانک مجهز به یک مهمات لوله پرتاب هوشمند با برد ۸ کیلومتر است که بعد از شلیک در آسمان با کاونده فروسرخ و رادار خود به دنبال هدف گشته و بعد از کشف هدف از بالا به آن حمله می کند.
۳ ام۱ ای۲ اس ایی پی ابرامز ساخت امریکا
تانک ابرامز که اولین بار در سال ۱۹۷۹ با توپ ۱۰۵ م وارد خدمت شد و در سال ۱۹۸۴ به توپ ۱۲۰ م م ال ۴۴ مجهز شد یکی از پر افتخار ترین تانک ها جهان است که شهرت بسیار در صدمه پذیری کم در برابر مهمات های ضد تانک دارد اگرچه بمب های کنار جاده ای تعدادی را در عراق از بین برد ولی دست کم این رکورد را دارد که هیچ گاه موشک ضد تانک حتی چون کورنت نتوانسته آن را متوقف کند. تانک در نسخه اس ایی پی دارای توپ ۱۲۰ م م و موتور ۱۵۰۰ اسب بخاره است ولی تلاش شده تا برای نبرد شهری ارتقاء یابد. این نمونه برای افزایش کارایی در مناطق نبرد بسته توسعه یافت که شامل یک دوربین دید حرارتی نسل دوم ارتقا یافته برای فرمانده، مسافت یاب لیزری جدید، نقشه دیجیتال بر روی نمایشگر فرمانده، سامانه کنترل آتش ارتقا یافته با نرم افزار جدید که برد آتش را تا ۴۰۰۰ متر افزایش داده است. همچنین زره در جلوی تانک و جلوی برجک برای ایجاد حفاظت بیشتر در برابر مهمات خرج گود ارتقا یافته است. این نسخه از روبروی دارای میزان مقاومت ۹۶۰ م م در برابر مهمات انرژی جنبشی و ۱۶۲۰ م م در برابر مهمات خرج گود است. دارای یک مسلسل کنترل شونده از درون برجک برای فرمانده با کمک سامانه دید حرارتی پانورماتیک آن است و یک پکیچ قدرت توان تعویض موتور تانک را در عرض ۳۰ دقیقه می دهد. همچنین می توان این نسخه را در دو طرف برجک و بدنه به زره واکنش دهنده تجهیز کرد. ۲۴۰ عراده نوساز جدید از این مدل ساخته شد و ۳۰۰ عراده ام۱ ای ۲ و ۴۰۰ عراده ام۱ ای۱ به این نسخه ارتقا یافته اند.
۴ تانک چلنجر ۲ ساخت انگلستان
تانک انگلیسی چلنجر ۲ بر اساس تانک چلنجر ۱ که در سال ۱۹۹۴ وارد خدمت شد. این نسخه دارای نسل دوم زره ترکیبی چابهام است و دارای مقاومتی بالا است و از روبروی برجک در بخش های مختلف در برابر مهمات خرج گود دارای مقاومتی بین ۶۸۰ تا ۲۰۰۰ م م و در برابر مهمان انرزی جنبشی ۶۵۰ تا ۱۲۵۰ اعلام شده است. تانک دارای یک توپ ۱۲۰ م م خان دار است که دقت فوق العاده ای داراد. تانک دارای یک موتور دیزل ۱۲۰۰ اسب بخاره است اگر چه یک موتور ۱۵۰۰ اسب بخاره در حال توسعه برای آن است. این تانک در نبرد عراق در سال ۲۰۰۳ شرکت کرد و چند سال در عراق ماند و بارها مقاومت خیره کننده ای از خود نشان داد. هیچ چلنجر ۲ طی درگیر در عراق بر اثر برخورد موشک های ضد تانک ویا درگیر زرهی از بین نرفت اگر چه در یک مورد بر اثر انفجار بمب کنار جاده ای تانک به شدت صدمه دید و راننده زخمی شد. در یک مورد درگیر در بصره در حالی که بر اثر آتش مسلسلهای سنگین پیرسکوپ دید بیرون راننده اسیب دیده بود تانک درون یک چاله افتاد و بر اثر پاره شدن شنی نتوانست در بیاید. در این حادثه تانک مورد هدف چهارده راکت ار پی جی و یک موشک میلان قرار گرفت ولی خدمه در نهایت زنده ماندند. تانک بعد از یک تعمیر در عرض ۷ ساعت وارد خدمت شد و یک مورد دیگر در بصره بعد از برخورد ۷۰ راکت ار پی جی۷ خدمه زنده ماندند. در سال ۲۰۰۶ نیز یک چلنجر ۲ مورد هدف راکت ار پی جی ۲۹ قرار گرفت. تانک مجهز به زره واکنش دهنده بود. مهمات نفوذ کرد باعث زخمی شدن سه خدمه شد ولی تانک ۲ کیلومتر عقب نشست و خدمه زنده ماندن.این تنها مورد گذارش شده از نفوذ مهمات به درون تانک است.
۵ تانک مرکوا مارک ۴
این نسخه آخرین نسخه تانک مرکوا است که در سال ۲۰۰۴ وارد خدمت شد. این نمونه دارای زره مقاوم تری با میزان مقاومت ۶۰۰ تا ۱۰۳۰ م م در برابر مهمات انرژی جنبشی در بخش های مختلف از روبروی برجک و در همین ناحیه دارای مقاومت ۷۵۰ تا ۱۴۰۰ و یا به قولی ۹۰۰ تا ۱۶۰۰ م م در برابر مهمات خرج گود است.
مرکوا دارای توپ ۱۲۰ م م است و می تواند موشک لوله پرتاب هدایت لیزری لهد با برد ۸ کیلومتر را حمل کند. لهد نیم خودکار است و میتوان را به طرف هدف آتش کرد و تنها در اخرین لحظه نشان گذار لیزری تانک را روی هدف قرار داد تا موشک هدف را کسب کند با این کار احتمال هشیار شدن هدف بسیار کم است. دارای سامانه دید حرارتی نسل دوم برای توپچی و فرمانده (نسخه فرمانده پانور ماتیک است) و گفته شده توان درگیر با یک تانک متحرک را از فاصله ۴۰۰۰ متری دارد. تانک دارای یک خمپاره ۶۰ م م داخلی برای حمله به اهداف شهری است و دارای موتور ۱۵۰۰ اسب بخاره است و در جریان نبرد ۳۳ روزه علیرقم هدف قرار گرفت ۲۰ مارک ۴ ولی هیچ کدام به صورت کامل از خدمت خارج نشده و بعد از تعمیر به خدمت بازگشتند. از سال ۲۰۱۱ بر روی این نسخه سامانه دفاعی ضد موشک تروفوی نصب شد که تا پیش از نبرد در غزه در سال ۲۰۱۴ دست کم ۴ موشک ار پی جی و مالیوتکا شلیک شده طرف تانک را در آسمان منهدم کرده و در جریان نبرد غزه نیز از ۷ راکت و موشک شلیک شده طرف این مدل شش عدد را توانست در آسمان منهدم کند. مرکاوا این توان را دارد که زمانی که تمامی مهمات آن تخلیه شده باشد تا ده سرباز را درون خود حمل کند.
در جدید ترین ارتقا سایت درج کننده این رده بندی، تانک ارماتا در رتبه ۵ قرار گرفته و اپلود ام اکراینی در رده دهم( در واقع از جایگاه پنچم که ارماتا قرار دارد هر تانک یکی خانه به عقب رفته) ..البتهارماتا هنوز عملیاتی نشده و باید دید در نسخه تولید چه تغییراتی خواهد کرد
۶ تانک تایپ ۱۰ ساخت ژاپن
تانک تایپ ۱۰ توسعه یافته در ژاپن که در سال ۲۰۱۲ وارد خدمت شده با وزن ۴۴ تن بسیار سبکتر از تانک های هم رده خود است.
تانک دارای توپ ۱۲۰ م م المانی ال۴۴ است که در ژاپن ساخته شد ولی در ژاپن تغییر یافته و دارای سامانه گلوله گذاری خودکار زنجیره ای شد. در این تانک مهمات توپ در پشت برجک ذخیره شده است. تانک دارای زره مجولار برای مقابله با حملات راکتی است و دارای قفسه های مشابه تانک لگرک در دو طرف برجک است و به راحتی میتوان زره مجولار را در عرض چند دقیقه تعویض کرد. دارای یک موتور دیزل ۱۲۰۰ اسب بخاری است و از سامانه دید حرارتی نسل دوم استفاده میکند و فرمانده نیز دارای یک دوربین دید حرارتی پانورماتیک است. میزان مقاومت زره مشخص نیست ولی از روبروی برج در برابر خرج گود بیش از ۱۳۵۰ م م تخمین زده می شود.
۷ تانک لگرک ساخت فرانسه
لگرک در دهه ۱۹۹۰ وارد خدمت شد. این نمونه برای جایگزین تانک ای ام ایکس ۳۰ ساخته شد و دارای توپ ۱۲۰ م م ساخت فرانسه است با یک سامانه گلوله گذاری زنجیره ای مجهز است و مهمات توپ پشت برجک ذخیره می شود و از یک ژره مجولار با قابلیت تعویض سریع بهره می برد که برای مقابله مهمات خرج گود طراحی شده است. میزان مقاومت مشخص نیست ولی منابع مختلف میزان مقاومت در برابر مهمات های انرژی جنبشی را از روبروی برجک ۶۰۰ تا ۶۵۰ م م و در برابر خرج گود را ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ م م ذکر کرده اند اگر چه در مورد خرج گود عدد ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ م م نیز گفته شده که به حقیقت نزدیکتر است. همچنین دور برجک جعبه های برای حمل ابزارهای مورد نیاز خدمه وجود دارد. در واقع بخش برجسته دور برجک تانک درب های جعبه های برای حمل تجهیزات لازم هستند.
تانک دارای موتور ۱۵۰۰ اسب بخاره است و از سامانه دید حرارتی برای فرمانده و توپچی بهره می برد و دید فرمانده پانروماتیک است. سامانه آتش می تواند در عرض ۳ ثانیه هدف را که توسط توپ چی برای آن مشخص شده هدف گیری کند و با دریافت پارامتر های مختلف دست به تنظیم خودکار لوله برای پرتاب گلوله بزند. تانک توان درگیر با ۶ هدف در یک دقیقه در برد ۲ کیلومتر با ضریب نابودی ۹۵% را دارد.
۸ تانک تی ۹۰ ای ساخت روسیه
اگر چه پیشرفته ترین نسخه تی ۹۰ نسخه ام اس است ولی از انجای که هنوز وارد خدمت نشده این تی ۹۰ ای است که در جدول آمده است. تی ۹۰ نسخه تکامل یافته تی ۷۲ است. تانک دارای توپ ۱۲۵ م م ۲ ای ۴۶ ام۶ با گلوله گذاری خودکار چرخفلکی است که می تواند هشت گلوله بر دقیقه لود کند. این در حالی است که سامانه گلوله گذاری خودکار لگرک و یا تایپ ۱۰ دارای لود د ۱۰ تا ۱۳ گلوله بر دقیقه است. تانک دارای زره واکنش دهنده کنتاکت ۵ است و از روبروی برجک دارای ۸۰۰ تا ۸۵۰ م م مقاومت در برابر انرژی جنبشی و ۱۳۰۰ م م در برابر خرج گود است. از دو طرف برجک تانک به صورت قابل حسی زره کمتری نسبت به انواع غربی دارد. توپ تانک توان شلیک موشک های لوله پرتاب با توان نفوذ تا ۹۰۰ م م زره را در برد ۶ کیلومتر دارد و فرمانده و توپچی دارای سامانه دید حرارتی است که توان آتش تا ۳۵۰۰ متری را به توپچی می دهد. دارای سامانه اختلال گر فروسرخ برای ایجاد اختلال روی موشک های نیم خودکار است و از یک موتور ۱۰۰۰ اسب بخاره بهره می برد و مانند تمامی تانک های شرقی به صورت چشمگیری دارای وزن کمتر است که به دلیل زره کمتر در دو طرف برجک و بدنه است.
۹ تی ۸۴ اپلوت ام ساخت اکراین
تی ۸۴ در واقع نسخه ارتقاء یافته تانک تی ۸۰ است و نسخه اپلوت ام نسخه برتر آن. این نسخه در سال ۲۰۱۳ وارد خدمت شده است. این تانک مجهز به زره واکنش دهنده Nozh-2 است که گفته شده دارای مقاومتی معادل کنتاکت ۵ است و دارای میزان مقاومتی مشابه تی ۹۰ است. تانک از سامانه اختلال گر فروسرخ مشابه تی ۹۰ است و از همان توپ ۱۲۵ م م با گلوله گذار خودکار بهسازی شده در اکراین است.این نمونه نیز توان حمل و پرتاب موشک لوله پرتاب را دارد. دارای موتور دیزل ۱۲۰۰ اسب بخاری است و دارای سامانه دید حرارتی پانورماتیک برای فرمانده است (چیزی که در نسخه ام اس تی ۹۰ است).
۱۰ تانک تایپ ۹۹ ساخت چین
پیشرفته ترین تانک ساخت چین دارای یک موتور دیزل ۱۵۰۰ اسب بخاری و یک توپ ۱۲۵ م م با گلوله گذاری خودکار مشابه توپ تانک تی ۹۰ با توان شلیک موشک لوله پرتاب. دارای سامانه دید حرارتی نسل دوم برای توپچی و نسخه ای با دید پانرماتیک برای فرمانده تانک است و دارای سامانه ای برای کور کردن سامانه اپتیکی آتش تانک های دشمن با لیزر با برد ۳۶۰۰ متر است. دارای زره واکنش دهنده در جلو و دو طرف بدنه و برجک است است و گفته شده در برابر خرج گود تا ۱۲۰۰ م م مقاومت دارد. فرمانده و توپچی دارای نمایشگر های رنگی است و از سامانه مکان یاب جی پی اس بهره می برد.
در جدیدترین ارتقا سایت درج کننده این رده بندی، تانک ارماتا در رتبه ۵ قرار گرفته و اپلود ام اکراینی در رده دهم. البته ارماتا هنوز عملیاتی نشده و باید دید در نسخه تولید چه تغییراتی خواهد کرد.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
منبع: جنگاوران
مهمات خرج گود: به مهمات گفته می شود که بر اثر انفجار مواد منفجره درون کلاهک و تبدیل کردن یک تکه فلز مخروطی شکل در درون کلاهک به مواد مذاب و پرتاب کردن آن بر اثر فشار موج انفجار به طرف زره تانک گفته می شود. در این روش مواد مذاب با سرعت صوت به زره برخورد کرده، آن را سوراخ و وارد تانک می شوند (اگر اینقدر قدرت نفوذ داشته باشند که بتوانند تمام زره تانک را بشکافد) این نوع مهمات بر روی تمامی موشک ها ضد تانک و راکتها استفاده می شود اگر چه برخی گلوله های توپ نیز دارای چنین کلاهکی هستند.
مهمات انرژی جنبشی: مهماتی دارت شکل بدون مواد منفجره از جنس فلز سخت مانند فولاد، تنگستن و یا و اورانیوم که با سرعت بیش از سه و یا چهار برابر سرعت صوت و یا بیشتر شلیک شده به بدنه تانک برخورد کرده و در درون زره تانک نفوذ می کند.
در طول مقاله وقتی گفته میشود یک تانک زرهش توان مقابله با کلاهک خرج گودی با توان نفوذ مثلا ۱۰۰۰ م م و یا زره تانک توان مقابله با مهمات انرژی جنبشی با توان نفوذ ۶۰۰ م م را دارد یعنی شما برای نابود این تانک نیاز به خرج گودی با توان نفوذ در بیش از ۱۰۰۰ م م و مهمات انرژی جنبشی با توان بیش از ۶۰۰ م م زره را دارد.
سامانه دید حرارتی پانورماتیک: سامانه ای اپتیک برای فرمانده با توان چرخش مستقل از برجک با توان پوشش ۳۶۰ درجه.
۱ لئوپارد ۲ ای ۷ ساخت المان
لئوپارد ۲ ای ۷ المانی که در واقع نسخه ارتقا یافته لوپارد ۲ ای ۶ است شامل زره و الکترونیک ارتقا یافته است. این بسته ارتقا در سال ۲۰۱۰ برای لئوپارد ای ۶ برای ارتقا در جنگ شهری پیشنهاد شد و در سال ۲۰۱۴ اولین دسته این مدل تحویل ارتش آلمان شد. اولین نسخه های لئوپار ۲ در سال ۱۹۷۹ وارد خدمت شد و از یک موتور ۱۰۰۰ اسب بخاری و توپ ۱۲۰ م م استاندارد ناتو بهره می برد.
نسخه لئوپارد ۲ ای ۷ که در جایگاه برتری تانک ام بی تی جهان قرار دارد دارای یک زره منفعل با پوشش ۳۶۰ درجه برای مقابله با کلاهک های خرج گود مانند موشک ها و راکت های ضد تانک است. از روبروی برجک در بخش های مختلف زره دارای مقاومت ۱۲۰۰ تا ۲۱۰۰ م م در برابر خرج گود است (برای نمونه موشک کورنت روسی تنها نفوذ ۱۳۰۰ م م دارد) و ۷۶۰ تا ۱۲۰۰ م م در برابر مهمات انرژی جنبشی شلیک شونده از تانک را دارد که عملا در این بخشی از زره هیچ مهماتی توان نفوذ ندارد. زره مژولار بوده و به راحتی طی چند دقیقه تعویض می شود. این نسخه دارای موتور ۱۵۰۰ اسب بخاری مشابه نسخه ای ۶ است و همچنین از توپ لوله بلند ال ۵۵ دوباره مشابه نسخه قبلی استفاده می کند. لئوپارد ای ۷ دارای یک مسلسل کنترل شونده از درون تانک به کمک سامانه دید پانورماتیک فررمانده است که برای نبرد شهری طراحی شده است. تانک دارای دوربین دید حرارتی جلو و عقب برای راننده است و فرمانده و توپچی نیز دارای سامانه دید حرارتی جدیدی هستند. دارای ۴۲ گلوله ۱۲۰ م م است و از یک تیغه بلدیزر برای باز کردن راه بهره می برد.
۲ بلک پانتر کا ۲ ساخته کره جنوبی
بلک پانتر در دهه گذشته در کره جنوبی تنها با کمک فناوری های بومی توسعه یافت و در سال ۲۰۱۴ وارد خدمت شد. بلک پانتر دارای هر دو نوع زره کامپوزین ماجولار برای مقابله با مهمات انرژی جنبشی و همچنین زره واکنش دهند برای مقابله با حملات موشکی و راکتی است و از توپ ال ۵۵ المانی مشابه نسخه نصب شده روی تانک لئوپارد ای ۶ و ای ۷ بهره می برد. سامانه آتش بومی تانک اجازه آتش موثر تا برد ده کیلومتری را میدهد و سامانه آتش اجازه آتش خودکار به هدف بدون دخالت انسان را می دهد. (در واقع تنها روی مانیتور توپ چی هدف را برای سامانه آتش مشخص کرده ما بقی کار خودش انجام می شود)
دارای دوربین دید حرارتی پانورماتیک برای فرمانده است و از سامانه ناوبری جی پی اس بهره برده است. تانک دارای موتور ۱۵۰۰ اسب بخاری دیزل است ولی کره در حال توسعه یک نسخه توربین گازی نیز است. تانک از سامانه های چون یک هشدار دهنده رادار برای نزدیک شدن موشک استفاده می کند زیرا تانک دارای سامانه دفاعی فعال برای نابودی موشک ها و راکت های شلیک شونده به طرف خود در آسمان است (البته در نسخه تولیدی به دلیل هزینه بالا این سیستم حذف شد)، هشدار دهنده لیزری، سامانه جنگ الکترونیک بهره می برد و دارای سامانه اختلال گر فروسرخ برای اینجاد اختلال بر روی موشک های ضد تانک هدایت نیم خودکار است. همچنین فرمانده توپچی و راننده دارای نمایشگر های رنگی برای دیدن سامانه های آتش و وضعیت تانک است. این تانک مجهز به یک مهمات لوله پرتاب هوشمند با برد ۸ کیلومتر است که بعد از شلیک در آسمان با کاونده فروسرخ و رادار خود به دنبال هدف گشته و بعد از کشف هدف از بالا به آن حمله می کند.
۳ ام۱ ای۲ اس ایی پی ابرامز ساخت امریکا
تانک ابرامز که اولین بار در سال ۱۹۷۹ با توپ ۱۰۵ م وارد خدمت شد و در سال ۱۹۸۴ به توپ ۱۲۰ م م ال ۴۴ مجهز شد یکی از پر افتخار ترین تانک ها جهان است که شهرت بسیار در صدمه پذیری کم در برابر مهمات های ضد تانک دارد اگرچه بمب های کنار جاده ای تعدادی را در عراق از بین برد ولی دست کم این رکورد را دارد که هیچ گاه موشک ضد تانک حتی چون کورنت نتوانسته آن را متوقف کند. تانک در نسخه اس ایی پی دارای توپ ۱۲۰ م م و موتور ۱۵۰۰ اسب بخاره است ولی تلاش شده تا برای نبرد شهری ارتقاء یابد. این نمونه برای افزایش کارایی در مناطق نبرد بسته توسعه یافت که شامل یک دوربین دید حرارتی نسل دوم ارتقا یافته برای فرمانده، مسافت یاب لیزری جدید، نقشه دیجیتال بر روی نمایشگر فرمانده، سامانه کنترل آتش ارتقا یافته با نرم افزار جدید که برد آتش را تا ۴۰۰۰ متر افزایش داده است. همچنین زره در جلوی تانک و جلوی برجک برای ایجاد حفاظت بیشتر در برابر مهمات خرج گود ارتقا یافته است. این نسخه از روبروی دارای میزان مقاومت ۹۶۰ م م در برابر مهمات انرژی جنبشی و ۱۶۲۰ م م در برابر مهمات خرج گود است. دارای یک مسلسل کنترل شونده از درون برجک برای فرمانده با کمک سامانه دید حرارتی پانورماتیک آن است و یک پکیچ قدرت توان تعویض موتور تانک را در عرض ۳۰ دقیقه می دهد. همچنین می توان این نسخه را در دو طرف برجک و بدنه به زره واکنش دهنده تجهیز کرد. ۲۴۰ عراده نوساز جدید از این مدل ساخته شد و ۳۰۰ عراده ام۱ ای ۲ و ۴۰۰ عراده ام۱ ای۱ به این نسخه ارتقا یافته اند.
۴ تانک چلنجر ۲ ساخت انگلستان
تانک انگلیسی چلنجر ۲ بر اساس تانک چلنجر ۱ که در سال ۱۹۹۴ وارد خدمت شد. این نسخه دارای نسل دوم زره ترکیبی چابهام است و دارای مقاومتی بالا است و از روبروی برجک در بخش های مختلف در برابر مهمات خرج گود دارای مقاومتی بین ۶۸۰ تا ۲۰۰۰ م م و در برابر مهمان انرزی جنبشی ۶۵۰ تا ۱۲۵۰ اعلام شده است. تانک دارای یک توپ ۱۲۰ م م خان دار است که دقت فوق العاده ای داراد. تانک دارای یک موتور دیزل ۱۲۰۰ اسب بخاره است اگر چه یک موتور ۱۵۰۰ اسب بخاره در حال توسعه برای آن است. این تانک در نبرد عراق در سال ۲۰۰۳ شرکت کرد و چند سال در عراق ماند و بارها مقاومت خیره کننده ای از خود نشان داد. هیچ چلنجر ۲ طی درگیر در عراق بر اثر برخورد موشک های ضد تانک ویا درگیر زرهی از بین نرفت اگر چه در یک مورد بر اثر انفجار بمب کنار جاده ای تانک به شدت صدمه دید و راننده زخمی شد. در یک مورد درگیر در بصره در حالی که بر اثر آتش مسلسلهای سنگین پیرسکوپ دید بیرون راننده اسیب دیده بود تانک درون یک چاله افتاد و بر اثر پاره شدن شنی نتوانست در بیاید. در این حادثه تانک مورد هدف چهارده راکت ار پی جی و یک موشک میلان قرار گرفت ولی خدمه در نهایت زنده ماندند. تانک بعد از یک تعمیر در عرض ۷ ساعت وارد خدمت شد و یک مورد دیگر در بصره بعد از برخورد ۷۰ راکت ار پی جی۷ خدمه زنده ماندند. در سال ۲۰۰۶ نیز یک چلنجر ۲ مورد هدف راکت ار پی جی ۲۹ قرار گرفت. تانک مجهز به زره واکنش دهنده بود. مهمات نفوذ کرد باعث زخمی شدن سه خدمه شد ولی تانک ۲ کیلومتر عقب نشست و خدمه زنده ماندن.این تنها مورد گذارش شده از نفوذ مهمات به درون تانک است.
۵ تانک مرکوا مارک ۴
این نسخه آخرین نسخه تانک مرکوا است که در سال ۲۰۰۴ وارد خدمت شد. این نمونه دارای زره مقاوم تری با میزان مقاومت ۶۰۰ تا ۱۰۳۰ م م در برابر مهمات انرژی جنبشی در بخش های مختلف از روبروی برجک و در همین ناحیه دارای مقاومت ۷۵۰ تا ۱۴۰۰ و یا به قولی ۹۰۰ تا ۱۶۰۰ م م در برابر مهمات خرج گود است.
مرکوا دارای توپ ۱۲۰ م م است و می تواند موشک لوله پرتاب هدایت لیزری لهد با برد ۸ کیلومتر را حمل کند. لهد نیم خودکار است و میتوان را به طرف هدف آتش کرد و تنها در اخرین لحظه نشان گذار لیزری تانک را روی هدف قرار داد تا موشک هدف را کسب کند با این کار احتمال هشیار شدن هدف بسیار کم است. دارای سامانه دید حرارتی نسل دوم برای توپچی و فرمانده (نسخه فرمانده پانور ماتیک است) و گفته شده توان درگیر با یک تانک متحرک را از فاصله ۴۰۰۰ متری دارد. تانک دارای یک خمپاره ۶۰ م م داخلی برای حمله به اهداف شهری است و دارای موتور ۱۵۰۰ اسب بخاره است و در جریان نبرد ۳۳ روزه علیرقم هدف قرار گرفت ۲۰ مارک ۴ ولی هیچ کدام به صورت کامل از خدمت خارج نشده و بعد از تعمیر به خدمت بازگشتند. از سال ۲۰۱۱ بر روی این نسخه سامانه دفاعی ضد موشک تروفوی نصب شد که تا پیش از نبرد در غزه در سال ۲۰۱۴ دست کم ۴ موشک ار پی جی و مالیوتکا شلیک شده طرف تانک را در آسمان منهدم کرده و در جریان نبرد غزه نیز از ۷ راکت و موشک شلیک شده طرف این مدل شش عدد را توانست در آسمان منهدم کند. مرکاوا این توان را دارد که زمانی که تمامی مهمات آن تخلیه شده باشد تا ده سرباز را درون خود حمل کند.
در جدید ترین ارتقا سایت درج کننده این رده بندی، تانک ارماتا در رتبه ۵ قرار گرفته و اپلود ام اکراینی در رده دهم( در واقع از جایگاه پنچم که ارماتا قرار دارد هر تانک یکی خانه به عقب رفته) ..البتهارماتا هنوز عملیاتی نشده و باید دید در نسخه تولید چه تغییراتی خواهد کرد
۶ تانک تایپ ۱۰ ساخت ژاپن
تانک تایپ ۱۰ توسعه یافته در ژاپن که در سال ۲۰۱۲ وارد خدمت شده با وزن ۴۴ تن بسیار سبکتر از تانک های هم رده خود است.
تانک دارای توپ ۱۲۰ م م المانی ال۴۴ است که در ژاپن ساخته شد ولی در ژاپن تغییر یافته و دارای سامانه گلوله گذاری خودکار زنجیره ای شد. در این تانک مهمات توپ در پشت برجک ذخیره شده است. تانک دارای زره مجولار برای مقابله با حملات راکتی است و دارای قفسه های مشابه تانک لگرک در دو طرف برجک است و به راحتی میتوان زره مجولار را در عرض چند دقیقه تعویض کرد. دارای یک موتور دیزل ۱۲۰۰ اسب بخاری است و از سامانه دید حرارتی نسل دوم استفاده میکند و فرمانده نیز دارای یک دوربین دید حرارتی پانورماتیک است. میزان مقاومت زره مشخص نیست ولی از روبروی برج در برابر خرج گود بیش از ۱۳۵۰ م م تخمین زده می شود.
۷ تانک لگرک ساخت فرانسه
لگرک در دهه ۱۹۹۰ وارد خدمت شد. این نمونه برای جایگزین تانک ای ام ایکس ۳۰ ساخته شد و دارای توپ ۱۲۰ م م ساخت فرانسه است با یک سامانه گلوله گذاری زنجیره ای مجهز است و مهمات توپ پشت برجک ذخیره می شود و از یک ژره مجولار با قابلیت تعویض سریع بهره می برد که برای مقابله مهمات خرج گود طراحی شده است. میزان مقاومت مشخص نیست ولی منابع مختلف میزان مقاومت در برابر مهمات های انرژی جنبشی را از روبروی برجک ۶۰۰ تا ۶۵۰ م م و در برابر خرج گود را ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ م م ذکر کرده اند اگر چه در مورد خرج گود عدد ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ م م نیز گفته شده که به حقیقت نزدیکتر است. همچنین دور برجک جعبه های برای حمل ابزارهای مورد نیاز خدمه وجود دارد. در واقع بخش برجسته دور برجک تانک درب های جعبه های برای حمل تجهیزات لازم هستند.
تانک دارای موتور ۱۵۰۰ اسب بخاره است و از سامانه دید حرارتی برای فرمانده و توپچی بهره می برد و دید فرمانده پانروماتیک است. سامانه آتش می تواند در عرض ۳ ثانیه هدف را که توسط توپ چی برای آن مشخص شده هدف گیری کند و با دریافت پارامتر های مختلف دست به تنظیم خودکار لوله برای پرتاب گلوله بزند. تانک توان درگیر با ۶ هدف در یک دقیقه در برد ۲ کیلومتر با ضریب نابودی ۹۵% را دارد.
۸ تانک تی ۹۰ ای ساخت روسیه
اگر چه پیشرفته ترین نسخه تی ۹۰ نسخه ام اس است ولی از انجای که هنوز وارد خدمت نشده این تی ۹۰ ای است که در جدول آمده است. تی ۹۰ نسخه تکامل یافته تی ۷۲ است. تانک دارای توپ ۱۲۵ م م ۲ ای ۴۶ ام۶ با گلوله گذاری خودکار چرخفلکی است که می تواند هشت گلوله بر دقیقه لود کند. این در حالی است که سامانه گلوله گذاری خودکار لگرک و یا تایپ ۱۰ دارای لود د ۱۰ تا ۱۳ گلوله بر دقیقه است. تانک دارای زره واکنش دهنده کنتاکت ۵ است و از روبروی برجک دارای ۸۰۰ تا ۸۵۰ م م مقاومت در برابر انرژی جنبشی و ۱۳۰۰ م م در برابر خرج گود است. از دو طرف برجک تانک به صورت قابل حسی زره کمتری نسبت به انواع غربی دارد. توپ تانک توان شلیک موشک های لوله پرتاب با توان نفوذ تا ۹۰۰ م م زره را در برد ۶ کیلومتر دارد و فرمانده و توپچی دارای سامانه دید حرارتی است که توان آتش تا ۳۵۰۰ متری را به توپچی می دهد. دارای سامانه اختلال گر فروسرخ برای ایجاد اختلال روی موشک های نیم خودکار است و از یک موتور ۱۰۰۰ اسب بخاره بهره می برد و مانند تمامی تانک های شرقی به صورت چشمگیری دارای وزن کمتر است که به دلیل زره کمتر در دو طرف برجک و بدنه است.
۹ تی ۸۴ اپلوت ام ساخت اکراین
۱۰ تانک تایپ ۹۹ ساخت چین
پیشرفته ترین تانک ساخت چین دارای یک موتور دیزل ۱۵۰۰ اسب بخاری و یک توپ ۱۲۵ م م با گلوله گذاری خودکار مشابه توپ تانک تی ۹۰ با توان شلیک موشک لوله پرتاب. دارای سامانه دید حرارتی نسل دوم برای توپچی و نسخه ای با دید پانرماتیک برای فرمانده تانک است و دارای سامانه ای برای کور کردن سامانه اپتیکی آتش تانک های دشمن با لیزر با برد ۳۶۰۰ متر است. دارای زره واکنش دهنده در جلو و دو طرف بدنه و برجک است است و گفته شده در برابر خرج گود تا ۱۲۰۰ م م مقاومت دارد. فرمانده و توپچی دارای نمایشگر های رنگی است و از سامانه مکان یاب جی پی اس بهره می برد.
در جدیدترین ارتقا سایت درج کننده این رده بندی، تانک ارماتا در رتبه ۵ قرار گرفته و اپلود ام اکراینی در رده دهم. البته ارماتا هنوز عملیاتی نشده و باید دید در نسخه تولید چه تغییراتی خواهد کرد.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
منبع: جنگاوران
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *