بهره برداری از مرکز کارآفرینی ویژه بانوان معتاد بهبود یافته/ تعداد مددسراها افزایش می یابد
به گزارش گروه جامعه ، فرزاد هوشیار پارسیان با اشاره به اقدامات شهرداری تهران در راستای توانمندسازی و کارآفرینی شهروندان به ویژه اقشار آسیب پذیر اظهار کرد: مرکز کارآفرینی اتحاد ویژه بانوان یکی از مجهزترین مراکز کارآفرینی است که تنها بخشی از آن به زنان آسیب دیده اختصاص پیدا می کند و مابقی برای کاربری محلی و توانمندسازی زنان و دختران منطقه تعریف شده است. البته با توجه به ساختار بزرگی که این مجموعه دارد تصور ما این است امسال شاهد افتتاح پروژه باشیم.
وی راه اندازی مراکز بهاران را از اقدامات شهرداری تهران در راستای توانمندسازی اقشار آسیب دیده و در معرض آسیب معرفی کرد و گفت: پیش بینی کرده ایم تا ظرفیتی 2 هزار نفری را در قالب 40 مرکز بهاران ایجاد کنیم. این مراکز در تمامی نقاط شهر پراکنده هستند و یک تیم قوی شامل دو مددیار که سابقه بیش از 10 سال پاکی دارند، دو مددکار، پزشک و روانشناس در آن مستقر هستند.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران تصریح کرد: بهاران زیرساخت کارآفرینی برای محلات شهر تهران است و با اینکه در دوره های اول به آسیب دیدگان اجتماعی اختصاص پیدا می کند اما این افراد زمانی که به بهاران مراجعه می کنند، حتماً معتاد نیستند.
هوشیار پارسیان در ادامه با بیان اینکه پیش تر طرح بهاران به مدت یک سال به صورت آزمایشی روی 250 نفر اجرا شد و نتایج قابل قبولی داشت، گفت: در خاوران نیز طرح را با حضور 50 نفر از مددجویان آغاز کردیم و با خانواده ها وارد گفت و گو شدیم. به هر حال اعتیاد موضوع پیچیده است و راهکارهای آن نیز پیچیده است.
وی با تاکید بر ضرورت اجرای درست مداخلات بعد از درمان خاطرنشان کرد: این امر 40 سال است که در اروپا به صورت جدی انجام می شود. این در حالی است که در مددسراها، افراد معتاد اغلب تجربه کمتر از 5 سال پاکی ندارند و دلیل بازگشت آن ها به وضعیت قبلی آن است که مداخلات بعد از ترک به خوبی صورت نگرفته است.
به گفته مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران تا اسفند 94 با حضور 30 مددکار در کمپ های ترک اعتیاد ماده 16، بیش از 600 نفر آمادگی خود را برای حضور در مراکز بهاران اعلام کردند و مورد تایید مددکاران قرار گرفتند.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی با بیان اینکه تلاش کردیم یک بسته کاهش آسیب در تهران ایجاد کنیم و تا به حال نیز در این امر موفق بوده ایم، تصریح کرد: واقعیت این است که ظرفیت سامانسرای زنان را از 200 نفر به 600 نفر رساندیم و از 2 مددسرا امروز به 15 مددسرا رسیده ایم. ضمن اینکه همواره از فقدان مددسرای زنان رنج می بردیم اما امروز صاحب مددسرای زنان مجهز به اتاق مادر و کودک هستیم.
هوشیار پارسیان در پایان در پاسخ به این سوال که آیا تعداد مددسراها در آینده افزایش پیدا می کند، اذعان کرد: به باور ما فعالیت 15 مددسرا در تهران کافی است اما اگر لازم ببینیم ممکن است امسال تعداد مددسراها را افزایش دهیم.