تخلیه میلیاردی منابع آب های زیرزمینی
در سال آبی 93-1392، میزان تخلیه سالانه منابع آب زیرزمینی حدود ۶.۱ میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به سال آبی ۹۲-۱۳۹۱، ۵.۴۲ درصد کاهش داشته است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش ،مرکز آمار ایران در گزارشی اعلام کرد: رشد پایدار بخش آب و برق کشور با ایجاد تعادل بین منابع و مصارف، ارتقای بهره وری و مشارکت منابع به عنوان ارزشمندترین سرمایه کشور یکی از وظایف اساسی دولت است که این امر با سیاستگذاری، برنامه ریزی، سازمان دهی، هدایت، نظارت، تدوین ضوابط و مقررات و لوایح مرتبط و ایجاد فضای مناسب برای حضور موثر بخش های غیردولتی و سایر نقش آفرینان، در راستای تحقق چشم انداز کشور پیگیری می شود.
در سال آبی 93-1392، میزان تخلیه سالانه منابع آب زیرزمینی حدود ۶.۱ میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به سال آبی ۹۲-۱۳۹۱، ۵.۴۲ درصد کاهش داشته است. از این میزان سهم چاه عمیق ۵۵ درصد، چاه نیمه عمیق ۲۰ درصد، قنات ۷.۷ درصد و چشمه ۱۷.۴ درصد است.
بر پایه این گزارش در سال ۱۳۹۳، آب ورودی به سدهای مخزنی بزرگ ۲.۸ میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به سال گذشته ۶.۰۷ درصد کاهش داشته است. در این سال ۲.۶ میلیارد متر مکعب از آب سدهای مخزنی بزرگ مصرف شده که ۶۸ درصد آن به مصارف کشاورزی اختصاص دارد. میزان آب خروجی از سدها در این سال با کاهش ۳.۸ درصدی نسبت به سال گذشته به رقم ۳.۰۴ میلیاردمتر مکعب رسیده است.
در سال ۱۳۹۳ بیش از۲۰ میلیون و ۱۱۸ هزار فقره انشعاب آب وجود داشته که نسبت به سال گذشته ۴ درصد افزایش نشان می دهد. از این تعداد حدود ۱۴ میلیون و ۹۶۳ هزار فقره انشعاب مربوط به نقاط شهری بوده که نسبت به سال گذشته ۴ درصد افزایش داشته است.
همچنین در این سال حجم مخازن آب و طول شبکه توزیع آب در نقاط شهری تحت پوشش شرکت های آب و فاضلاب شهری به ترتیب با افزایش ۱.۳ درصد و ۱.۹ درصد به میزان حدود ۱۴ میلیون متر مکعب و ۲۸۰ هزار کیلومتر رسیده است.
این گزارش می افزاید: در سال ۱۳۹۳ در نقاط روستایی تحت پوشش شرکت های آب و فاضلاب روستایی حجم مخازن با کاهش ۴.۲ درصدی به بیش از ۳ میلیون متر مکعب و طول شبکه با رشد ۲.۸ درصدی به ۱۶۷ هزار کیلومتر رسیده است. در این سال میزان تولید آب در نقاط شهری با ۳.۶۲ درصد افزایش به ۵.۸ میلیاردمتر مکعب رسیده است.
در سال ۱۳۹۳ به ترتیب استان های تهران، اصفهان، خوزستان و آذربایجان شرقی به ترتیب بیشترین میزان فروش آب در نقاط شهری را دارا بودند و این چهار استان در مجموع ۴۰.۸ درصد از فروش آب کشور را به خود اختصاص داده اند. در صورتی که در همین سال استان های کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، ایلام و خراسان شمالی کمترین میزان فروش آب را با مجموع ۲.۷ درصد به خود اختصاص داده اند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *