مقایسه تامین امنیت زوار در مراسم حج و اربعین سیدالشهدا در سال 94

9:00 - 27 اسفند 1394
کد خبر: ۱۴۹۷۲۴
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
مراسم اربعین حسینی امسال، مانور عظیمی برای ارتش عراق و نیروهای مردمی این کشور بود زیرا با وجود همه فشارهای روانی و همچنین تهدیدات گروههای تروریستی تکفیری، توانستند این حماسه را با حداکثر ضریب امنیت به پایان برسانند.
مقایسه تامین امنیت زوار در مراسم حج و اربعین سیدالشهدا در سال 94(چخماقی-نوروز)-گروه سیاسی: رژیم آل سعود با همه امکانات و دبدبه و کبکبه اش و با وجود برنامه ریزی های از قبل تعیین شده، نتوانست امنیت 2 میلیون حاجی را در مراسم حج امسال تامین کند و فاجعه های غمبار مکه و منای امسال، تنها حاصل بی تدبیری مقامات سعودی بود حال آنکه با وجود همه تهدیدات گروههای تروریستی، بیش از 25 میلیون زائر در مراسم اربعین حسینی حضور یافتند و خون از بینی هیچیک از آنها جاری نشد.

 مراسم اربعین حسینی امسال، مانور عظیمی برای ارتش عراق و نیروهای مردمی این کشور بود زیرا با وجود همه فشارهای روانی و همچنین تهدیدات گروههای تروریستی تکفیری، توانستند این حماسه را با حداکثر ضریب امنیت به پایان برسانند.

 آنچه که در مراسم اربعین امسال نمود زیادی داشت، برقراری امنیت بالا توسط نیروهای امنیتی و تشکیلات بسیج مردمی در مسیرهای مواصلاتی و معابر و مجامع زوار بود؛ به گونه‌ای که خبر چندانی مبنی بر انفجار و حمله انتحاری توسط عناصر و مزدوران داعشی از طریق رسانه‌ها مخابره نشد. البته این امر بدان معنا نیست که تروریست‌های تکفیری داعش بیکار نشسته بودند بلکه از مدت‌ها قبل با چراغ سبز رابطین خود از ریاض، اقدامات گسترده ای را برای خونین بار کردن مراسم اربعین تدارک دیده بودند که با اشراف اطلاعاتی و عملیاتی نیروهای امنیتی عراق به شکست انجامید.  

شاید مقایسه مراسم باشکوه 30 میلیونی و سرشار از امنیت اربعین در سرزمین ناامن عراق با مراسم و مناسک حج با حدود 2 میلیون زائر در کشور عربستان، خالی از لطف نباشد.    

فاجعه تاسف بار منا که به کشته و زخمی شدن حدود 7 هزار تن از حجاج انجامید، عمق بی‌کفایتی و خباثت سردمداران آل سعود را برای مسلمانان سراسر جهان نمایان کرد؛ این حادثه دردناک که برخی معتقدند تعمدا رخ داده و از جنگ قدرت در خاندان سعودی حکایت می‌کند، خشم و انزجار مسلمانان سراسر جهان را نسبت به سوء رفتارهای رژیم سعودی برانگیخت و نوعی اتحاد و اجماع در میان علما،نخبگان و سیاسیون جهان اسلام برای خلع ید آل سعود از مدیریت مناسک  حج ایجاد کرد.

این روزها مسلمانان سراسر جهان در هر محفل و مجلسی از بی‌کفایتی آل سعود می‌گویند؛ از اینکه آن‌ها میلیاردها دلار را صرف آتش‌افروزی در منطقه و بمباران و کشتن زنان و کودکان یمنی می‌کنند و مطیع اوامر آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها هستند؛ از اینکه آل سعود با وجود درآمد سرشار نفتی و منابع مالی عظیم به سبب فساد لجام گسیخته شاهزاده‌ها و کارگزاران عیاش، توانایی و استطاعت مدیریت صحیح مناسک حج و تامین امنیت حجاج را ندارد.

البته بی‌کفایتی و سوءرفتارهای مقامات و مسئولان سعودی در حج امسال تنها منحصر به فاجعه جانگداز منا نمی‌شود بلکه در روز جمعه 20 شهریور ماه نیز سقوط یک دستگاه جرثقیل در محوطۀ مسجدالحرام باعث کشته‌شدن ۱۰۷ نفر و مجروح‌شدن ۲۳۸ نفر از زائران خانه خدا شد. 

اما نکته‌ای که بی‌کفایتی آل سعود و ناتوانی حکام فرتوت و شاهزادهای عیاش آن را در مدیریت مناسک عظیم و مقدس حج، بیشتر عیان می‌سازد، مقایسه مراسم حج با مراسم اربعین حسینی است؛ در مراسم حج با توجه به سهمیه بندی‌های صورت گرفته «حد یقف» زائران اعزامی، دو میلیون الی دو میلیون صد هزار نفر است، همچنین این تعداد زائران با توجه به مقدمات و تمهیداتی که از سوی کشورهای مبداء صورت می‌گیرد، برای تمشیت امور و سروسامان دادن به کارهای مرتبط با حج به مدیران بومی و هم‌وطن خود متکی هستند، بنابراین مسئولان کشور میزبان یعنی سعودی‌ها به جز امور مرتبط با حمل و نقل، چندان درگیر رتق و فتق امور حجاج نیستند. 
    
حال شرایط فوق‌الذکر را با موقعیت کشور عراق(میزبان زائران اربعین حسینی) مقایسه کنید؛ کشوری که عناصر افراطی و سفاک داعشی با حمایت لجستیکی و البته پنهان آمریکایی‌ها و سعودی‌ها، مناطق و سرزمین‌هایی از آن را اشغال کرده‌اند و به همین واسطه، این کشور از لحاظ ثبات امنیتی در وضعیت ناپایدار به سر می‌برد؛ از سویی دیگر در مراسم اربعین امسال حدود 27میلیون زائر از 80 کشور جهان به کربلای معلی مشرف شدند، یعنی 10 برابر بیشتر از میانگین حجاج و زائران مکه مکرمه.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *