بررسی جامع عملیات روسیه در سوریه/پوتین با چه هدفی نیروهای روس را به سوریه فرستاد؟
شبکه المیادین در نخستین روز آغاز بمباران هوایی نیروی هوایی روسیه نوشت: جنگنده های روسیه مواضع گروه های تروریستی را در حومه استان های حمص و حماه بمباران کردند.
در پی انتشار این خبر، دفتر رسانه ای ریاست جمهوری سوریه اعلام کرد: "بشار اسد" رئیس جمهور سوریه در پیامی از "ولادیمیر پوتین" همتای روس خود خواستار حمایت نظامی مسکو از دمشق شده است. هر گونه درخواست افزایش حمایت نظامی مسکو از دمشق بنابر درخواست دولت سوریه انجام می گیرد.
در همین راستا، ولادیمیر پوتین در سخنانی گفت: تنها راهکار مقابله با تروریسم در سوریه اقدامی پیشدستانه خواهد بود. اگر تروریست ها در سوریه پیروز شوند به روسیه سرازیر می شوند و ما منتظر چنین اتفاقی نخواهیم ماند. پشتیبانی روسیه از ارتش سوریه هوایی خواهد بود و هیچگونه عملیات زمینی در این کشور نخواهیم داشت.
علاوه بر این، وزارت امور خارجه روسیه برای جلوگیری از هر گونه تداخل نظامی با ارتش آمریکا در سوریه، از واشنگتن خواست تا در زمان عملیات هوایی این کشور علیه گروه تروریستی داعش جنگنده های این کشور بر فراز آسمان سوریه پرواز نکنند.
با انجام نخستین عملیات هوایی جنگنده های روسیه در سوریه، کشورهای زیادی از سراسر جهان این اقدام را تحسین کردند. "هانگ لی"، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، گفت: چین با هر گروه تروریستی مقابله خواهد کرد؛ فعالیت های ضدتروریستی می تواند بر اساس چارچوب سازمان ملل از سر گرفته شود. دولت چین برای مقابله با تروریسم آمادگی دارد و در این خصوص با دولت روسیه همکاری های گسترده خواهد داشت.
09 مهر 1394
سخنگوی وزارت دفاع روسیه در کنفرانس مطبوعاتی از انهدام کامل پایگاه مرکزی و انبار تسلیحاتی گروه تروریستی داعش در منطقه "ادلب" در شمال غربی سوریه توسط جنگنده های روسیه خبر داد.
با آغاز موج دوم بمباران مواضع تروریست های داعشی در سوریه، در طول عملیات شبانه بیش از 50 جنگنده و بالگرد نیروی هوایی روسیه مواضع داعش را در چهار نقطه مورد هدف قرار دادند. در این حملات، پایگاه صدور فرمان در منطقه حما و محل بارگیری مواد منفجره نیز منهدم شد.
10 مهر 1394
سخنگوی وزارت دفاع روسیه با اعلام اینکه طی سومین روز عملیات جنگنده های نیروی هوایی ارتش روسیه، مرکز فرماندهی گروه های تروریستی داعش و کمپ آموزش های نظامی از ارتفاع 5 کیلومتری از زمین در خاک سوریه به طور کامل ویران شد، افزود: سیستم هدف گیری جنگنده های روسی امکان مکان یابی دقیق اهداف زمینی را می دهد که در عملیات روز گذشته این را به خوبی ثابت کردیم. در سه روز گذشته، جنگنده های روسیه 125 بمباران هوایی انجام دادند.
پایگاه خبری "النشره" نوشت: شمار زیادی از خانوادههای عناصر خارجی داعش رقه را به مقصد عراق ترک کردهاند و در خیابانهای رقه تروریست های داعشی دیگر دیده نمیشوند. در روستای "تل السمن" واقع در شمال رقه تعداد زیادی از عناصر داعش که وظیفه حمایت از این روستا را بر عهده داشتند به همراه دهها تن از عناصر تروریستی این گروه فرار کرده اند. جنگندههای روس در روستاهای "المریعیة"، "البوعمر" و "البولیل" واقع در رقه حملات گستردهای را علیه مواضع داعش ترتیب دادند و ده ها نفر از آنها را کشتند.
13 مهر 1394
خبرگزاری "اسپوتیک نیوز" نوشت: بیش از سه هزار نفر از اعضای گروه های تروریستی به سوی مرزهای اردن فرار کردند. تاکنون در عملیات هوایی روسیه در سوریه، حدود 160 تن از اعضای تروریستی در استان دیر الزور جان شان را از دست داده اند. 17 تن دیگر نیز در حمص و پالمیرا به هلاکت رسیدند.
رسانه های روسیه از تسلیحات ارتش این کشور برای تار و مار کردن تروریست ها در سوریه رونمایی کردند.
خبرگزاری "اسپوتیک نیوز" نوشت: جنگنده های روسیه از "تسلیحات دقیق" مجهز به سیستم دفاع هوایی قابل حمل در ارتفاعات بالا برای نابود کردن اهداف خود استفاده می کنند. بمب های دقیق دارای سیستم ردیابی "گلوناس" با دقت بسیار بالا است، در حالی که موشک های این جنگنده ها توسط اپراتور هدایت می شود.
از جمله تسلیحات مطمئن بکار برده شده در جنگ با گروه تروریستی داعش بمب "KAB" است که دارای دو نوع ""KAB-250 و ""KAB-500 است.
مدل 250 این بمب هوشمند در اوایل قرن 21 میلادی مختص جنگنده های "5G PAK-FA" طراحی شد.
این بمب می تواند برای انواع دیگر جت های جنگنده مدرن روسیه مورد استفاده قرار گیرد. سوخوی "Su-34" یک نمونه از این جنگنده هاست که از ارتفاعات پنج هزار متری عناصر گروه تروریستی داعش را مورد اصابت قرار داده است.
موشک های هدایت شونده لیزری بکار برده شده در جنگ با تروریسم، به لحاظ قدرت متفاوت است و جزء انواع "Kh-25L" و "Kh-29L" به شمار می رود.
ناو هواپیمابر شارل دوگل فرانسه با استقرار در آب های مدیترانه، عملیات هوایی گسترده ای را علیه مواضع گروه های تروریستی آغاز کرده است.مناطق تحت کنترل نیروهای ارتش سوریه رزمندگان مقاومت جبهه النصرهگروه های شورشی مسلح گروه تروریستی داعش داعش، النصره، گروه های مسلحنیروهای پیشمرگجت های جنگنده سوخوی "Su-24" و "Su-25" مسئول حمایت از نیروهای پیاده نظام و مجهز به بمب های غیر هدایت شونده است؛ یک سیستم هدف گیری پیچیده که به خلبان امکان بمب گذاری با دقتی کشنده را می دهد.
مراکز فرماندهی اصلی گروه تروریستی داعش واقع در زیرزمین و با چندین لایه بتن محافظت شده که برای انهدام آن نیاز به بمب های هوایی خاص موسوم به "BETAB-500" است. این بمب پناهگاه های زیرزمینی را تبدیل به پودر می کند.
بمب های هوایی "OFAB-250" با قدرت بسیار بالا در جنگنده های سوخوی نیز بکار گرفته شده است. این قبیل مهمات در از بین بردن اهداف غیرمحافظت شده همچون کمپ های آموزشی تروریستی و انبارهای تسلیحاتی بکار گرفته می شود.
15 مهر 1394
در
حالی که پیش از آغاز ائتلاف هوایی روسیه، آمریکا طی دو سال گذشته با
بمباران های ادعایی خود نتوانست یا نخواست گروه های تروریستی را در سوریه
از بین ببرد، به تسلیح آنان اقدام می کرد که این عوامل اوضاع سوریه را به
مراتب پیچیده
کرد. اما با ورود روسیه و حملات گسترده علیه مواضع تمامی گروه های تروریستی
این امکان وجود دارد که تروریست ها فعالیت خود را از دست بدهند.
پایگاه خبری "کانفلیک نیوز" نیز با تجزیه و تحلیل محل بمباران های جنگنده های آمریکا و روسیه، اختلاف فاحش عملیات هوایی را به تصویر کشید.
محل تقریبی بمباران جنگنده های روسیه عموماً نقاط
شمال غربی و غربی خاک سوریه مشخص شده است
جنگنده های آمریکایی به طور ناهماهنگ با یکدیگر و سلیقه ای عمل کرده اند
و مواضع داعش را در نقاط مرکزی، شمالی و عموماً شمال شرقی هدف قرار دادند
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: عملیات 7 روز گذشته روسیه باعث شده است تا عناصر گروه تروریستی داعش برای در امان ماندن از حملات هوایی جنگنده های روسیه به مساجد پناه برده و از این اماکن به دلیل اینکه اطمینان دارند هدف بمباران قرار نمی گیرند، استفاده می کنند.
پایگاه خبری "راشا تودی" نوشت: "ایگور کوناشنکوف"، سخنگوی وزارت دفاع روسیه، پس از نخستین شلیک موشک های کروز نیروی دریایی این کشور از دریای خزر، هشدار داد که ممکن است عناصر داعش اقدام به بمب گذاری اماکن مقدس کنند تا چهره ارتش روسیه را زشت جلوه دهند. تصاویر نشان می دهد که عناصر مسلح از انسان ها به عنوان سپر بلا و مساجد به عنوان پناهگاه استفاده می کنند. این واکنش تنها از سوی تروریست های داعشی صورت گرفته است که آن را برگ برنده خود تلقی می کنند.
ویکتور بوندارف فرمانده نیروی هوایی ارتش روسیه، در خصوص عملیات 7 روزه
بمباران مواضع داعش توسط جنگنده های این کشور گفت: تمامی موشک و بمب های
هوشمند ارتش روسیه به هدف اصابت کردند و حتی یک نفر غیرنظامی نیز صدمه
ندید.
وی در ادامه با اشاره به داده های دریافتی از سوی سرویس های
اطلاعاتی ایران گفت: ارتش روسیه اطلاعات در خصوص موقعیت عناصر داعش را از
سرویس های اطلاعاتی ایران، عراق و سوریه دریافت می کند.
با موثر واقع شدن عملیات هوایی روسیه در سوریه و در حالی که پیش تر از فرار بیش از سه هزار تن از عناصر تروریستی از طریق مرز مشترک این کشور با عراق، از خاک سوریه خبر داده شد، رویترز اعلام کرد رئیس کمیسیون دفاعی مجلس عراق خواستار نقش پررنگ تر ارتش روسیه در جنگ با تروریسم شد و گفت: بمباران هوایی جنگنده های روسیه در خاک عراق به زودی آغاز خواهد شد.
25 مهر 1394
با
ادامه داشتن روند بمباران های هوایی روسیه در سوریه علیه گروه های
تروریستی، شایعاتی در خصوص اهداف پشت پرده کرملین از دخالت نظامی در سوریه
شکل گرفت.
خبرگزاری "اسپوتنیک نیوز"
ساعاتی بعد در نشست خبری خود تاکید کرد: این به هیچ عنوان حقیقت ندارد که
روسیه قصد دخالت در امور داخلی سوریه را
دارد. ما بشار اسد را به رسمیت می شناسیم اما در حقیقت این مردم سوریه
هستند که باید در انتخابات سرنوشت خودشان را تعیین کنند. هدف اصلی از دخالت
های نظامی ارتش روسیه در سوریه، حذف عناصر گروه های تروریستی است. روسیه
به دنبال حفاظت از منافع ملی خود است. ولادیمیر پوتین پیش تر عنوان
کرده بود که اگر با تروریسم برخورد نشود، وارد روسیه خواهند شد. علاوه بر
این، بمباران هوایی مواضع داعش درخواست رسمی دولت مشروع سوریه از دولت
روسیه بود ه است.
روسیه پیش تر بارها
عنوان کرده بود که حل بحران خاورمیانه نیازمند مشارکت کشورهای غربی همچون
آمریکاست. با این حال، آمریکا مکرراٌ این درخواست را رد کرده است.
در همین حال "راشا تودی" گزارش داد که مرکز آموزش عملیات تروریستی انتحاری داعش در جریان بمبارانجنگنده های روسیه به طور کامل تخریب و منهدم شد. این مرکز در نزدیک سلاما حومه استان لاذقیه واقع است.
"ترور
مانیتور" نوشت: ابو قعقع"، فرمانده ارشد جبهه النصره، طی عملیات بمباران
مواضع گروه های تروریستی در منطقه غوطه در سوریه به هلاکت رسید.
27 مهر 1394
پایگاه خبر "ایندیپندنت" نوشت: "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه، عنوان کرده است که عملیات سرکوب داعش و
سایر گروه های تروریستی به طور متوسط با روزانه 50 عملیات بمباران هوایی از
سر گرفته می شود.
پایگاه خبری "ساندی تایمز" با این حال به نقل از
منابع عملیاتی معتبر عنوان کرد ارتش روسیه تصمیم جدی برای افزایش تعداد
سورتی ها به 200 تا 300 مورد را دارد.
گروه های نظارتی سراسر جهان، از جمله دیده بان حقوق بشر، درخواست کرده اند
که تحقیقاتی را در خصوص حملات هوایی روسیه آغاز کنند چراکه مدعی هستند
روسیه با کشتار غیرنظامیان قوانین بین المللی را نقض کرده است.
پوتین مجدداً
در مصاحبه خود با شبکه تلویزیونی روسیه، با دفاع همه جانبه از
بمباران های این کشور عنوان کرد که تنها هدف ارتش روسیه مبارزه با "تروریسم بین
المللی" است.
12 آبان 1394
خبرگزاری "ایتارتاس" نوشت: جنگنده های سوخوی Su-25، Su-24 و Su-35 نیروی هوایی روسیه برای آغاز عملیات بمباران هوایی مواضع گروه های تروریستی از پایگاه هوایی این کشور در بندر لاذقیه در سوریه به پرواز در آمدند.
در این عملیات هوایی، روسیه برای نخستین بار از بمب های نفوذگر علیه داعش استفاده کرد.
خبرگزاری "اسپوتنیک نیوز" نوشت: سرهنگ "ایگور کلیموف" در گفتگو با خبرنگاران در سوریه گفت: صبح امروز دو بمب نفوذگر BETAB-500، هر کدام به وزن 500 کیلوگرم، علیه مواضع گروه تروریستی داعش مورد استفاده قرار گرفت. این نوع بمب ها که عموماً توسط جنگنده های سوخوی Su-24 روسیه حمل می شود، برای اهداف بسیار محافظت شده و پناهگاه های زیرزمینی مورد استفاده قرار می گیرد.
نحوه عملکرد بمب هاب نفوذگر (سنگر شکن) به روایت تصویر:
16 آبان 1394:
پایگاه خبری کانفلیکت نیوز با ارائه نقشه های جامع، محل عملیات بمباران هوایی جنگنده های روسیه و نیروهای پیاده نظام این کشور، موقعیت کنونی داعش، نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی و گروه های شورشی و دولتی در سوریه را به تصویر کشیده است.
29 آبان 1394:
پایگاه
خبری "راشا تودی" نوشت: جنگنده های ارتش روسیه صبح امروز موج جدیدی از
حملات را برای سرکوب عناصر تروریستی داعش در سوریه آغاز کردند.
ولادیمیر پوتین در پی ساقط شدن جنگنده روسیه در حریم هوایی سوریه توسط ترکیه، دستور داد این عملیات با جدیت ادامه یابد.
بنابر این گزارش، در این عملیات روسیه برای نخستین بار از بمب افکن های استراتژیک Tu-160 و Tu-95 خود استفاده کرد.
30 آبان 1394:
یک نشریه آمریکایی در مقاله اخیر خود با اشاره به اینکه هواپیمای جنگی توپولف-160 متعلق به ارتش روسیه، قدرتمندترین هواپیمای جنگنده تاریخ است، نوشت: این جنگنده در نبرد علیه گروه های تروریستی در سوریه و عراق مورد استفاده قرار گرفت.
نشریه آمریکایی "نشنال اینترست" نوشته است که توپولف-160، هواپیمای بمب افکن استراتژیک مافوق صوت و موشک انداز روسیه در جریان عملیات هوایی در سوریه امکانات خود را بطور کامل به نمایش گذاشته است. این در حالی است که استفاده از نوع جدید موشک های کروز بر قدرت این جنگنده افزوده است.
این نشریه آمریکایی در ادامه نوشت: توپولف-160 در خارج از تیررس سامانه
های پدافند هوایی پرواز می کند و دارای سرعت برق آسا بوده و مسلح به موشک
های کروز دوربرد است. این هواپیما که حداکثر سرعت آن 2200 کیلومتر در ساعت
است، با سرعت از زمین بلند شده و موشک های کروز را قبل از اینکه دشمن
بتواند واکنش نشان دهد، شلیک می کند.
3 آذر 1394:
رسانه های داخلی روسیه گزارش دادند: در ادامه پیشروی نیروهای ارتشی سوری و عراقی به پشتوانه حملات هوایی روسیه، مقر گروه های تروریستی مستقر در خاک این دو کشور با کاهشی چشم گیر، تنها به 34 عدد تقلیل یافته است.
7 آذر 1394:
"اسپوتنیک نیوز" نوشت: با ادامه حملات هوایی روسیه و پیشروی های نیروهای پیاده نظام ارتش و یگان های مردمی، و خصوصاً پس از حمله ترکیه به جنگنده نیروی هوایی روسیه در سوریه، در اتفاقی نادر تعداد زیادی از فرماندهان داعش و دیگر اعضای این گروه خانواده های خود را از مناطق تحت نفوذ این گروه تروریستی در سوریه به عراق، ترکیه و اردن منتقل کردند.
این
خبرگزاری با اشاره به شکل گیری وحشت بی سابقه در میان عناصر تروریستی
افزود: پیش تر برخی از عناصر داعشی به سمت موصل فرار کردند و در آنجا مستقر
شدند
اما پس از تصرف سنجار توسط نیروهای مردمی کرد، این جابجایی نیرو به سمت
موصل تقلیل یافت چراکه اینان مجبور بودند از راه های صعب العبور صحرایی به
موصل بروند به همین دلیل هم خانواده های خود را به ترکیه و یا اردن می
فرستادند و خود در سوریه می ماندند.
9آذر 1394
با گذشت دو ماه از آغاز ائتلاف هوایی روسیه علیه گروه تروریستی داعش، تارنمای تحلیلی ایماگو محل استقرار نیروهای نظامی و شبه نظامی مختلف را در سوریه و عراق نشان داد.
راهنمای نقشه:
قرمز: نیروهای ارتشی دولت سوریه و همپیمانانش
سبز: گروه های مسلح
زرد (هاشور مشکی): نیروی دموکراتیک سوریه
زرد: نیروهای مردمی کرد
سیاه: گروه تروریستی داعش
بنفش: نیروهای ارتشی دولت عراق و همپیمانانش
زرد (هاشور قرمز): نیروهای عراقی و کرد
کرم (هاشور قرمز): نیروهای ارتش ترکیه
10 آذر 1394
خبرگزاری "اینترفکس" به نقل از وزارت دفاع روسیه اعلام کرد ناوگان دریایی این کشور برای عملیات رزمی در دریای خزر مستقر شد.
در این زرمایش سه ناو موشک انداز "گرادسویاژسک"، "اوگلیچ" و "ولیکی استیوک" شرکت دارند.
روزنامه رسمی "راسیسکایا گازتا" در بخش خبر آنلاین خود در باره این رزمایش نوشت: ناوهای روسی در این عملیات، تمرین
مقابله با حملات رادیو اکتیوی، شیمیایی و بیولوژیکی گروه های تروریستی را انجام می دهند.
19 آذر 1394
پایگاه خبری "کانفلیکت نیوز" نوشت: شهر استراتژیک الرمادی پس از تجاوزهای متعدد از چند جهت، اوایل اردیبهشت سال میلادی جاری با متضرر شدن تلفات سنگین از دست نیروهای امنیتی عراقی به دست عناصر گروه داعش افتاد. از آن زمان تاکنون، موقعیت این گروه تروریستی تکفیری پس از تلاش های ارتش عراق به مراتب تضعیف شده است.
موسسه مطالعات جنگ نوشت: نیروهای امنیتی عراقی هفته گذشته اعلام کرده اند که می خواهند به عنوان تلاش آخر شهر استراتژیک الرمادی را آزاد کنند. گزارش ها حاکی از آن است که غیرنظامیان عراقی در داخل این شهر توسط عناصر تروریستی به عنوان سپر انسانی به گروگان گرفته شده اند.
راهنمای نقشه:
صورتی: نیروهای امنیتی عراق
سیاه: عناصر گروه تروریستی داعش
بنفش: پیشروی های نیروهای ارتشی عراق از 8 اکتبر (16 مهر) سال میلادی جاری تاکنون
28 آذر 1394
کارشناسان جنگ بمباران های هوایی روسیه را طی ده روز (7 دسامبر تا 17 دسامبر) در نقشه سوریه نشان دادند.
راهنمای نقشه:
صورتی: مناطق تحت اشغال نیروهای ارتشی دولت سوریه
صورتی (هاشور خورده): نیروی مقاومت حزب الله
جبهه النصره: جبهه النصره
زرد: گروه های مسلح
خاکستری: گروه تروریستی داعش
زرد (هاشور خورده): داعش، النصره، گروه های شورشی
بنفش: نیروهای پیشمرگه کرد
29 آذر 1394
جانشین
نیروی هوایی ارتش روسیه در مصاحبه ای رادیویی اعلام کرد: از نیمه ماه
نوامبر (آبان) تاکنون، جنگنده های نیروی هوایی روسیه، 145 پرواز بر فراز
مواضع داعش در سوریه داشته اند.
"آناتولی کونولانوف" ابراز داشت: طی
این 145 درواز جنگنده های روسی، 1500 موشک به مواضع داعش شلیک شده، علاوه
بر این 20 موشک کروز نیز مناطق تحت کنترل این گروه تروریستی در سوریه را
هدف قرار داده اند.
02 دی 1394
موسسه تحقیقاتی IHS گزارش داد که گروه تروریستی داعش در سال 2015 بخش هایی از مناطق تحت اشغالش را از دست داده است.
در این گزارش آمده است: از زمان آغاز حملات هوایی جنگنده های روسیه در سوریه و عراق، اراضی تحت اشغال گروه تروریستی داعش 12 هزار و 800 کیلومتر مربع معادل 14 درصد از دست رفته است. داعش مواضعش را در مرزهای شمالی سوریه با ترکیه که در آن گذرگاهی به سوی شهر الرقه وجود دارد نیز از دست داده است.
راهنمای نقشه:
سیاه (دایره): شهرهای کلیدی
سیاه: مناطق تحت اشغال گروه تروریستی داعش که تغییر نکرده است
سبز: پیشروی گروه تروریستی داعش
قرمز: مناطقی که گروه تروریستی داعش از آن ها عقب نشینی کرده است
خاکستری: مناطق تحت اشغال سایر گروه ها
03 دی 1394
خبرگزاری "اسپوتنیک" تصاویری از پایگاه هوایی حمیمیم واقع در بندر لاذقیه متعلق به ارتش روسیه منتشر کرد.
بنابر
این گزارش، در عملیات هوایی روزانه نیروی هوایی روسیه، جنگنده های مختلفی
از جمله بمب افکن های Su-24M و Su-34M، جنگنده سوخوی Su-25SM و Su-30SM، و
همچنین بمب افکن های استراتژیک همچون توپولف Tu-160 و Tu-95MS بکار گرفته
می شود.
6 دی 1394
ژنرال "ویکتور بوندارف"در گفتگو با شبکه خبری روسیه24 گفت: روسیه نابودی گروه های تروریستی را در سوریه در اولویت قرار داده است. تروریست ها و تبهکاران خطرناک از سراسر جهان به سوریه سرازیر شده و این کشور را مرکز فعالیت های خود قرار داده اند.
وی افزود: هواپیماهای روسی در 85 روز اخیر بیش از 9 هزار مرکز تروریست ها را در سوریه اعم از مقر فرماندهی، انبارهای مهمات و سوخت یا مراکز تجمع تروریست ها نابود کرده اند.
10 دی 1394
کارشناسان جنگ بمباران های هوایی روسیه را طی ده روز (18 دسامبر تا 27 دسامبر) در نقشه سوریه نشان دادند.
بنابر این گزارش، حملات هوایی در "غوطه شرقی " مورخه 25 دسامبر (4 دی) سال میلادی جاری "زهران علوش"، فرمانده گروهک تروریستی "جیش الاسلام" مسقر در دمشق، را به هلاکت رساند.
12 دی 1394:
بازپس گیری شهر حلب به هدف مشترک حامیان و مخالفان دولت سوریه تبدیل شده است. در حالی که موفقیت های چشمگیری در این شهر در سال 2015 میلادی بدست نیامد، افزایش فشارها بر روی خطوط دفاعی گروه های تروریستی در حلب ممکن است در نهایت منتج به آزادی این ناحیه راهبردی در سال جدید میلادی شود.
راهنمای نقشه:
صورتی - قرمز: مناطق تحت تصرف ارتش سوریه قبل و بعد از حملات هوایی روسیه
صورتی هاشور خورده: حضور نیروهای حزب الله لبنان
قهوه ای: گروه تروریستی جبهه النصره
کرم - زرد: مناطق تحت تصرف گروه تروریستی داعش قبل و بعد از حملات هوایی روسیه
خاکستری: حضور عناصر تروریستی داعشی
زرد هاشور خورده: گروه تروریستی داعش، جبهه النصره و گروه های مسلح
بنفش: نیروهای مردمی کرد
"سرگئی
رادسکوی"، رئیس بخش عملیات مهم ستاد ارتش روسیه، در سخنانی تصریح کرد: از
30 سپتامبر (08 مهر 1394) تاکنون، نیروی هوایی روسیه بیش از 5240 سورتی
(عملیات هوایی) در سوریه انجام داده که 145 سورتی مربوط به عملیات نیروی
هوایی دور برد بوده است.
رادسکوی در آستانه سال نو میلادی گفت:
نیروی هوایی روسیه در بازه 90 روزه حملات زیادی را علیه زیرساخت های
تروریستی، مراکز فرماندهی، تجهیزات نظامی و دیگر مواضع تروریست ها انجام
داد. این یک موفقیت بزرگ به حساب می آید.