فعالیت 1700 اکیپ نظارت سلامت در ایام نوروز
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: 1700 اکیپ سلامت از ساعت 8 صبح تا 20 نظارت بر مراکز تهیه غذا و آشامیدنی نظارت می کنند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه جامعه ،دکتر خسرو صادق نیت در مراسم مانور سلامت نوروزی کنترل و نظارت بهداشتی ویژه اماکن عمومی حساس در ایام نوروز مثل اماکن اقامتی و بین راهی را از اهداف بسیج سلامت نوروزی بیان کرد و گفت: حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه و مسافران نوروزی و ایمنی مواد غذایی در سطح عرضه به منظور کاهش و کنترل بیماریهای مرتبط با غذا از دیگر اهداف بسیج سلامت نوروزی است.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به اینکه برنامه بسیج سلامت نوروزی در سال جاری از اول اسفند به صورت همزمان در ۵۸ دانشگاه علوم پزشکی شروع شده است، گفت: بسیج سلامت نوروزی با حضور فعال ۲۴۰۰ بازرس بهداشت محیط در ۱۷۰۰ اکیپ نظارتی ثابت و سیار در هر روز صبح از ساعات ۸ صبح تا ۸ شب در ساعات اداری و غیر اداری و روزهای تعطیل در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.
دکتر صادق نیت تعداد کل مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی اولویت دار را یک میلیون و ۱۰۰ هزار مرکز بیان کرد و افزود: رسیدگی به شکایات مردمی ثبت شده در سامانه بهداشت ۱۹۰ در راستای اجرای هر چه بهتر برنامه یکی از اولویتهای بسیج سلامت نوروزی است.
وی در ادامه با اشاره به تشکیل اکیپهای بازرسی مشترک با ستادهای نوروزی استانداریها و فرمانداریها و سازمانهای راهداری و حمل و نقل جادهای به منظور انجام نظارتهای مشترک، افزود: انجام هماهنگیهای لازم با سازمانهای مربوطه به منظور کنترل و نظارت بیشتر بر فروشگاههای توزیع و فروش مواد غذایی در بازارهای موقت مانند بازارهای هفتگی، فصلی و روز بازارها و آماده باش آزمایشگاههای بهداشت آب و فاضلاب و تعیین کارشناس کشیک جهت بررسی نمونههای آب از جمله اقدامات و هماهنگیهای انجام شده در سطح دانشگاههای علوم پزشکی است.
دکتر صادق نیت، آموزش و اطلاع رسانی عمومی در خصوص بهداشت و ایمنی مواد غذایی از جمله بنرهای اطلاع رسانی، تابلوهای الکترونیکی، ارسال پیامکهای آموزشی، چاپ مطالب در روزنامهها و مجلههای علمی، پوستر و پمفلت آموزشی و اطلاع رسانی عمومی از طریق رسانههای عمومی بویژه شبکههای رادیویی و تلویزیونی استانی را از دیگر اقدامات در سطح دانشگاهها بیان کرد.
وی با تاکید بر نظارت و بازرسی بیشتر ترمینالهای مسافربری، ایستگاههای راه آهن، فرودگاهها، اتوبوسها و قطارهای مسافربری، افزود: لازم است در نگهداری و حفظ ایمنی مواد غذایی، بهداشت افراد مرتبط با تهیه و توزیع مواد غذایی، استفاده از آب شرب مورد تایید و یخ مورد تایید با اولویت استفاده از آب بسته بندی شده توجه شود.
رییس مرکز سلامت محط و کار افزود: این اقدامات با نزدیک شدن به ایام تعطیل در استانهای بزرگ بویژه استانهای تهران، البرز، اصفهان، مشهد، قم، کاشان، اردبیل، شیراز، بندرعباس، بوشهر، اهواز، یزد، گیلان، مازندران، گلستان و کرمانشاه با همکاری دستگاههای اجرایی ذیربط استانی و مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای کشور تشدید میشود.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به اینکه برنامه بسیج سلامت نوروزی در سال جاری از اول اسفند به صورت همزمان در ۵۸ دانشگاه علوم پزشکی شروع شده است، گفت: بسیج سلامت نوروزی با حضور فعال ۲۴۰۰ بازرس بهداشت محیط در ۱۷۰۰ اکیپ نظارتی ثابت و سیار در هر روز صبح از ساعات ۸ صبح تا ۸ شب در ساعات اداری و غیر اداری و روزهای تعطیل در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.
دکتر صادق نیت تعداد کل مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی اولویت دار را یک میلیون و ۱۰۰ هزار مرکز بیان کرد و افزود: رسیدگی به شکایات مردمی ثبت شده در سامانه بهداشت ۱۹۰ در راستای اجرای هر چه بهتر برنامه یکی از اولویتهای بسیج سلامت نوروزی است.
وی در ادامه با اشاره به تشکیل اکیپهای بازرسی مشترک با ستادهای نوروزی استانداریها و فرمانداریها و سازمانهای راهداری و حمل و نقل جادهای به منظور انجام نظارتهای مشترک، افزود: انجام هماهنگیهای لازم با سازمانهای مربوطه به منظور کنترل و نظارت بیشتر بر فروشگاههای توزیع و فروش مواد غذایی در بازارهای موقت مانند بازارهای هفتگی، فصلی و روز بازارها و آماده باش آزمایشگاههای بهداشت آب و فاضلاب و تعیین کارشناس کشیک جهت بررسی نمونههای آب از جمله اقدامات و هماهنگیهای انجام شده در سطح دانشگاههای علوم پزشکی است.
دکتر صادق نیت، آموزش و اطلاع رسانی عمومی در خصوص بهداشت و ایمنی مواد غذایی از جمله بنرهای اطلاع رسانی، تابلوهای الکترونیکی، ارسال پیامکهای آموزشی، چاپ مطالب در روزنامهها و مجلههای علمی، پوستر و پمفلت آموزشی و اطلاع رسانی عمومی از طریق رسانههای عمومی بویژه شبکههای رادیویی و تلویزیونی استانی را از دیگر اقدامات در سطح دانشگاهها بیان کرد.
وی با تاکید بر نظارت و بازرسی بیشتر ترمینالهای مسافربری، ایستگاههای راه آهن، فرودگاهها، اتوبوسها و قطارهای مسافربری، افزود: لازم است در نگهداری و حفظ ایمنی مواد غذایی، بهداشت افراد مرتبط با تهیه و توزیع مواد غذایی، استفاده از آب شرب مورد تایید و یخ مورد تایید با اولویت استفاده از آب بسته بندی شده توجه شود.
رییس مرکز سلامت محط و کار افزود: این اقدامات با نزدیک شدن به ایام تعطیل در استانهای بزرگ بویژه استانهای تهران، البرز، اصفهان، مشهد، قم، کاشان، اردبیل، شیراز، بندرعباس، بوشهر، اهواز، یزد، گیلان، مازندران، گلستان و کرمانشاه با همکاری دستگاههای اجرایی ذیربط استانی و مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای کشور تشدید میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *