یک مقام اروپایی: رفتار صربستان با آوارگان جنگی می تواند الگو شود
مدیر بنیاد «کنراد ادناور» آلمان در بلگراد با اشاره به بحران مهاجرین و آوارگان جنگی و تاکید بر یافتن راه حل مشترک برای رفع این بحران گفت: صربستان در برخورد با آوارگان جنگی و پناهجویان رفتاری مناسب داشته و می تواند الگو شود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه بین الملل ، «نوربرت بکمن دیرکس» در مصاحبه با خبرگزاری رسمی صربستان (تانیوگ) ضمن مخالفت با بستن مرزها بر روی آوارگان جنگی و پناهجویان بر یافتن راه حل مشترک بین کشورهای اروپایی جهت رفع بحران مهاجرین تاکید کرد.
وی در این رابطه گفت: آلمان بر این باور است که دولت صربستان و نهادهای آن و همچنین نهادهای غیر دولتی این کشور از ابتدای بحران مهاجرین برخورد مناسبی با افرادی داشته اند که به خاطر بمب و جنگ خانه های خود را ترک کرده و به آینده ای مطمئن در اروپا امیدوارند.
این مقام آلمانی همچنین ابراز امیدواری کرد که صربستان در آینده نیز به همکاری با سازمان های غیر دولتی بین المللی در رابطه با آوارگان جنگی و مهاجرین به رفتار خوب و مناسب خود ادامه بدهد.
بکمن دیرکس در باره توافق کشورهای بالکان که در مسیر آوارگان جنگی قرار دارند و همچنین اتریش در باره کاهش امواج پناهجویان گفت که نباید در مورد بسته شدن مرزها صحبت کرد، بلکه بایستی برای یافتن راه حل مشترک اروپایی مذاکره و تبادل نظر شود.
وی با اشاره به اینکه آلمان با تمامی شرکای خود در بحران آوارگان جنگی همکاری بسیار نزدیک دارد، گفت: آلمان و صربستان در مورد مساله مهاجرین همیشه روابط و همکاری خوبی داشته اند و تفاوتی بین برلین و بلگراد در این خصوص وجود ندارد.
کشورهای بالکان که در مسیر عبوری آوارگان جنگی و پناهجویان قرار دارند و تا کنون آلمان، سوئد و یا اترش مقصد نهایی آنها بوده، اکنون کشورهای بالکان از این هراس دارند که به هدف نهایی آوارگان جنگی برای اقامت دائمی آنها تبدیل شوند.
نمایندگان کشورهای صربستان و مقدونیه از بالکان غربی کنفرانس رئیسان جمهوری و یا نخست وزیران اتحادیه اروپا با ترکیه که دوشنبه 7 مارس در ترکیه برای رسیدگی به بحران مهاجرین برگزار می شود را با دقت دنبال می کنند.
محدودیت عبور آوارگان جنگی از اتریش و همچنین در آلمان باعث شده که کشورهای بالکان با معضل های زیادی رو به رو شوند و اکنون شاهد هستیم که حدود 20 هزار آواره جنگی در مراکز مختلف پناهجویان در یونان در انتظار راه یافتن به مقدونیه برای ادامه حرکت خود به کشورهای شمال اتحادیه اروپا هستند.
بر اساس داده های رسیده از کمیساریای بین المللی جنگ زدگان و پناهجویان بیش از 800 هزار آواره جنگی در سال گذشته میلادی از کشورهای بالکان برای رسیدن به مقصد نهایی خود عبور کرده اند.
بنا به این اطلاعات، در سال گذشته در مقدونیه فقط یک هزار و 578 درخواست، در صربستان 8 درخواست و در کرواسی به عنوان عضو اتحادیه اروپا تنها 211 درخواست برای پناهندگی ارائه شده است.
تا کنون بیشتر آوارگان جنگی و مهاجرین اتریش، آلمان و سوئد را برای مقصد نهایی خود تعیین می کردند ولی از زمانی که اتریش در اوائل ماه فوریه اعلام کرد که روزانه فقط 80 درخواست پناهجو و 37هزار و 500 آواره جنگی را در سال قبول می کند موجب شد که در کشورهایی که در مسیر عبور مهاجرین و آوارگان جنگی قرار دارند زنگ خطر به صدا در آید.
باید به این مساله مهم نیز اشاره کرد که هیچ کدام از کشورهای بالکان خواهان این نیستند که به آخرین ایستگاه برای مهاجرین و پناهجویان تبدیل شوند.
صربستان که در مسیر عبور آوارگان جنگی قرار دارد اکنون با مساله 520 مهاجر که از کرواسی به علت نداشتن مدارک هویتی لازم بر گردانده شدند رو به رو است و این افراد در اردوگاهی در منطقه «شید» در جنوب صربستان تا روشن شدن هویت نهایی مستقر شده اند.
مقامات صربستان به دفعات تاکید کرده اند که این کشور مرزهای خود را بر آوارگان جنگی و پناهجویان دیوار کشی نمی کند و به آنها برای عبور از این کشور کمک می کند ولی در همین حال اجازه داده نمی شود که صربستان به محلی برای اقامت دائم آوارگان تبدیل شود.
شورای امنیت ملی صربستان در نشستی که هفته گذشته داشت آمادگی تمامی نیروهای امنیتی کشور را برای حفاظت از مرزهای کشور جهت کنترل مهاجرین و آوارگان جنگی در صورت گسیل آنها اعلام کرد.
آلکساندر وولین وزیر کار و امور اجتماعی و مسئول امور رسیدگی به مسایل آوارگان و پناهجویان در دولت صربستان پیشتر در جمع خبرنگاران گفته بود که تمامی نهادهای امنیتی کشور به دستور نخست وزیر و رئیس جمهور صربستان در حال آماده باش برای حفاظت از مرزها و شهروندان این کشور هستند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه صربستان با دقت و نگرانی حوادث کنونی در مرزهای یونان و مقدونیه را دنبال می کند، گفت که نبودن یک راه حل مشترک اروپا برای حل و فصل بحران آوارگان جنگی، کشورهای منطقه بالکان را که در مسیر مهاجرین قرار دارد مجبور کرده که خود به تنهایی با چالش های ناشی از گسیل مهاجرین چاره اندیشی کنند.
وولین با اشاره به آمادگی صربستان برای کمک به رفع بحران آوارگان جنگی و مهاجرین گفت که صربستان بار دیگر اتحادیه اروپا را برای یافتن راه حل مشترک و اتخاذ موضع یکسان در این رابطه فرا می خواند.
بنا به گزارش های رسانه های خبری صربستان، پس از حادثه هفته گذشته در مرز مقدونیه با یونان که گروهی متشکل از چند صد نفر آواره جنگی و مهاجر از موانع مرزی در یونان گذشتند و وارد قلمرو مقدونیه شدند با ممانعت پلیس این کشور مواجه و حداقل 30 نفر از جمله چند کودک مجروح شده و برای مداوای جراحات وارده در درگیری با ماموران مرزی مقدونیه به مراکز درمانی مراجعه کردند.
بنا به این گزارش، پلیس مقدونیه برای کنترل آوارگان جنگی و مهاجرین که از کشورهای سوریه و عراق بودند از گاز اشک آور و نارنجک بی حس کننده استفاده کرد و بسیاری از آنها را به قلمرو یونان بازگرداند.
مسیر آوارگان جنگی پس از یونان کشورهای مقدونیه، صربستان، کرواسی، اسلوونی و مجارستان است و از این طریق خود را به اتریش و سپس به آلمان می رسانند.
از اوایل سال جاری میلادی تا کنون بیش از 96 هزار مهاجر و آواره جنگی از طریق اسلوونی برای رسیدن به کشورهای شمال اتحادیه اروپا عبور کرده اند.
اسلوونی آمادگی خود را برای پذیرفتن 580 جنگ زده و مهاجر از طریق کرواسی اعلام کرده است که همین تعداد مهاجر را مقدونیه، صربستان و کرواسی می پذیرند.
«ویکتور اوربان» نخست وزیر مجارستان اخیرا به وزیر کشور و وزیر دفاع این کشور برای آمادگی جهت حفاظت از مرزهای مجارستان با رومانی دستورات لازم را داده است تا آوارگان و مهاجرین از مرزهای رومانی وارد این کشور نشوند.
مقدونیه در دو ماه اول سال جاری میلادی 86 هزار و 500 آواره جنگی را پذیرفته است و گزارش صربستان نشان می دهد که این کشور هفته ای 16 هزار آواره جنگی را در ماه ژانویه پذیرفته و در ماه فوریه این رقم 7 هزار نفر در هفته بوده است.
در چارچوب کنترل مرزهای کشورهایی که در مسیر عبور آوارگان جنگی درمنطقه بالکان قرار دارند اکنون اتریش وضعیت درمرزهای مقدونیه را برای اعزام نیرو، تجهیزات و کمک های بشر دوستانه به مقدونیه مورد بررسی قرار می دهد.
درحال حاضر درمرزهای مقدونیه 7 پلیس اتریشی برای کمک به نیروهای مقدونیه در کنترل مهاجرین در این کشور مستقر هستند.
اختلاف نظرهای کشورهای اتحادیه اروپا و تصمیمات یک جانبه برخی از کشورها در منطقه بالکان که در مسیر عبور آوارگان قرار دارند موجب شده که بحران مهاجرین در این منطقه از اروپا روز به روز گسترش پیدا کند.
کمیساریای سازمان ملل در امور مهاجرین نیز از اقدامات برخی از کشورها مانند؛ اتریش، اسلوونی و مقدونیه برای محدود کردن عبور آوارگان جنگی از کشورهای خود ابراز نگرانی کرده است و اروپا را به اتخاذ یک رویکرد هماهنگ شده و تقسیم مسئولیت برای بحران پناهجویان فرا خوانده است.
مجارستان که خود عضو اتحادیه اروپا است در باره بحران آوارگان جنگی موضعی متفاوت دارد و ویکتور اوربان نخست وزیر این کشور از همه پرسی که در آن شهروندان مجاری در باره سهمیه بندی مهاجرین تصمیم بگیرند خبر داده است.
دولت مجارستان به شدت با سهمیه بندی مهاجرین در کشورهای اتحادیه اروپا مخالف است.
اتحادیه اروپا در سپتامبر سال گذشته میلادی با اکثریت آرا به رغم مخالفت مجارستان و برخی از کشورهای اروپای شرقی عضو این اتحادیه تصمیم گرفت که طرح دو ساله ای برای پذیرفتن 160هزار پناهجو که در حال حاضر دریونان و ایتالیا قرار دارند، اجرا کند .
پس از اعلام تصمیم اتریش برای کنترل شدید مهاجرین در مرزهای خود کشورهای بالکان که در مسیر عبور آوارگان جنگی قرار دارند نیز تصمیم هایی را اتخاذ کردند که ممنوعیت پذیرفتن مهاجرین افغان از جمله این اقدامات است.
اسلوونی نیز درمرزهای خود با کرواسی برای کنترل شدید بر عبور آوارگان جنگی تصمیم گرفت که ارتش را برای کمک به ماموران پلیس خود جهت کنترل مهاجرین اعزام کند و پارلمان این کشور پیشنهاد دولت لیوبلیانا را در این مورد با 69 رای موافق تصویب کرد.
گفته شده است که ارتش اسلوونی در طی 3 ماه آینده بر حسب نیاز 200 تا 800 نیرو برای کمک به ماموران پلیس خود در بخش هایی از مرز با کرواسی مستقر می کند.
اسلوونی با کرواسی 671 کیلومتر مرز مشترک دارد که 168 کیلومتر آن با سیم خاردار حصار کشی شده است.
بنا به اطلاع سازمان بین المللی درامور مهاجرین از اول سال جاری میلادی بیش از 100 هزار مهاجر غیر قانونی و آواره جنگی وارد یونان و ایتالیا شده اند.
براساس آماری که از سازمان بشر دوستانه «نجات کودکان» در دست است، سال گذشته 26هزار نوجوان بدون سرپرست وارد اتحادیه اروپا شده اند.
همچنین گفته شده است که 27 درصد از حدود یک میلیون آواره جنگی که طی سال 2015 وارد اتحادیه شده اند را نوجوانان تشکیل می دهند.
آماری که در ماه فوریه از طرف کمیساریای مهاجرین سازمان ملل و یونیسف و سازمان بین المللی در امور مهاجرین انتشار شده حاکی از این است که در 6 هفته اول سال 2016 میلادی از 80 هزار نفری که از شرق دریای مدیترانه گذشتند 410 نفر غرق شدند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *