مذاکرات بین "دولت افغانستان و طالبان" به چالشی طولانی تبدیل شده است

10:00 - 11 اسفند 1394
کد خبر: ۱۴۲۳۱۳
یکی از مقامات افغانستانی وابسته به گروه چهارجانبه مذاکرات صلح گفت: احتمال دارد روند مذاکرات صلح بین حکومت افغانستان و طالبان این کشور به چالشی طولانی مدت تبدیل شود.
مذاکرات بین به گزارش سرویس بین الملل در حالی که حکومت افغانستان برای آغاز روند مذاکرات مستقیم صلح با طالبان مسلح افغانستانی در هفته اول ماه مارس سال جاری میلادی اصرار می‌ورزد، برخی مقامات افغانستانی این اقدام را به دلیل نبود فرصت کافی در روزهای آینده اشتباه می‌دانند.
 
یکی از مقامات افغانستانی وابسته به گروه چهارجانبه مذاکرات صلح به «اکسپرس تریبون» گفت: احتمال دارد روند مذاکرات صلح بین حکومت افغانستان و طالبان این کشور به چالشی طولانی مدت تبدیل شود.
 
وی افزود: آغاز مذاکرات احتمالی با طالبان افغانستان به دلیل نبود فرصت کافی برای تصمیم‌گیری در طول چند روز آینده یک اقدام اشتباه و ارزیابی نادرستی بوده است.
 
این مقام افغانستانی در ادامه ارائه لیست 10 نفره رهبران طالبان را از سوی حکومت افغانستان به پاکستان برای حضور آنها در روند مذاکرات مستقیم صلح با دولت کابل را تکذیب کرد.
 
گروه چهارجانبه مذاکرات صلح در چهارمین نشست خود در کابل گروه‌های طالبان افغان و حزب اسلامی را برای شرکت در مذاکرات احتمالی در هفته اول ماه مارس سال جاری میلادی در اسلام‌آباد دعوت کرد.
 
این در حالی است که اعضای گروه هماهنگی چهارجانبه از جمله پاکستان و چین می‌گویند؛ دفتر سیاسی طالبان در قطر تمایلی برای پیوستن به روند مذاکرات مستقیم صلح با دولت کابل ندارد.
 
سفیر چین در افغانستان در این باره گفت: مقامات پکن با نمایندگان طالبان افغان در دفتر سیاسی قطر تماس گرفته‎‌‌اند، اما به نظر می‌رسد این گروه تمایلی برای پیوستن به روند صلح از خود نشان نمی‌دهد، ولی اصل مسئله حضور در روند مذاکرات صلح را رد نمی‌کنند.
 
وی اظهار داشت: پاکستان نیز با نمایندگان دفتر سیاسی طالبان در قطر نیز گفت‌وگو کرده است، اما گروه طالبان افغان از عدم آمادگی خود برای مذاکرات مستقیم با دولت کابل خبر داده‌اند.
 
حکومت افغانستان نیز بر این امر تأکید دارد که پیامی را به گروه طالبان و حزب اسلامی برای حضور در روند مذاکرات مستقیم صلح ارسال کرده، اما تاکنون پاسخی در این باره دریافت نکرده است.
 
با این وجود طالبان افغانستان بر خواسته‌های خود از جمله خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان، حذف نام رهبران این گروه از لیست سیاه سازمان ملل و آزادی زندانیان آنها تأکید دارند.
 
به گفته اعضای گروه هماهنگی چهارجانبه، افغانستان بر این امر اصرار می‌ورزد که هرچه سریع‌تر مذاکرات مستقیم صلح میان دولت کابل و طالبان در کوتاه‌ترین زمان ممکن برگزار شود.
 
در حالی که پاکستان، چین و آمریکا برای برگزاری زود هنگام مذاکرات صلح مخالفت خود را در آخرین نشست گروه چهار جانبه اعلام کرده‌اند، اما افغانستان به خاطر کاهش درگیری‌ها و جلوگیری از گسترش جنگ در فصل جنگی جدید طالبان بر این امر اصرار می‌ورزد.
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *