استقلال قضایی پیش فرض اجرای عدالت در قوه قضائیه است/ سرمایه گذاری در امر آموزش به استقلال قضایی کمک می‌کند

11:00 - 05 اسفند 1394
کد خبر: ۱۳۹۹۶۴
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
حجت الاسلام والمسلمین امینی در مراسم تحلیف 141 نفر از کارآموزان قضایی با بیان اهمیت شغل و منصب قضاوت دو فاکتور دانش و اراده را ابزارهای اصلی در اجرای درست عدالت معرفی کرد.
استقلال قضایی پیش فرض اجرای عدالت در قوه قضائیه است/ سرمایه گذاری در امر آموزش به استقلال قضایی کمک می‌کندبه گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، مراسم تحلیف کارآموزان قضایی دوره های 173 و 174 تهران و دوره های 7،8و 9 کرمانشاه با حضور حجت الاسلام والمسلمین امینی معاون منابع انسانی قوه قضائیه و حجت الاسلام عاملی رئیس اداره آموزش این معاونت برگزار شد.

در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین امینی با عرض تسلیت به مناسبت ایام شهادت حضرت زهرا(س)، توسل به ائمه (ع) را افتخاری برای شیعه دانست و افزود: توسل و عرض ارادت به محضر ائمه اطهار موجب برکت می شود و اتصال به دریای بی کران معرفت باعث ارتقای روحیات معنوی می شود.

معاون منابع انسانی قوه قضائیه با بیان اینکه مراسم تحلیف امری است که در تمام دنیا مرسوم است، به دو وجه موجود در این مراسم اشاره کرد و گفت: یکی بعد آیینی و تشریفاتی و بعد دیگر آن بعد معنوی و روحی آن است.

حجت الاسلام والمسلمین امینی خطاب به کارآموزان قضایی گفت: آن چیزی که قضاوت را مهم می کند اجرای درست عدالت است و این محقق نمی شود مگر اینکه نظام فکری و درونی شما با این هدف هم سو و هماهنگ باشد؛ عدالت یعنی هر چیزی را سر جای خود قرار دادن و بر این اساس قوه قضائیه تشکیل گردیده است.

معاون منابع انسانی قوه قضائیه افزود: برای رسیدن به این هدف باید ابتدا عدل را در وجود خود نهادینه کنیم و در ما متبلور گردد. هر فردی ابتدا باید برای خودش و اعمال خودش قاضی باشد و اگر نقصی داشت آن را اصلاح و برطرف کند.

وی با اشاره به جایگاه قوه قضائیه گفت: یکی از اصلی ترین شاخصه های دستگاه قضا استقلال قضایی آن است که باعث شده است مردم به آن اعتماد کنند اما این استقلال باید هم در شاکله و ساختار وجود داشته باشد و هم در افراد حاضر در دستگاه قضا، استقلال شخصی در احکام صادره بدون هیچ گونه تمایلات و پیش زمینه فکری باعث افزایش این استقلال قضایی می شود.

حجت الاسلام والمسلمین امینی در خصوص شغل و منصب قضا به کارآموزان گفت: قضاوت دو فاکتور خیلی مهم دارد، یکی دانش و مهارت و دیگری اراده و قدرت تصمیم گیری و باید به این نکته توجه کرد که قضات علاوه بر داشتن علم و دانش تخصصی باید در حوزه های دیگر از قبیل روانشناسی ، مخاطب شناسی و ارتباطات دانش کسب کنند و مهارت حل مسئله را در وجود خود افزایش دهند. هر چه روی دانش و مهارت سرمایه گذاری شود باعث افزایش استقلال قضایی می شود و قضات باید دائما خود را به روز کنند و به داشته‌های خود اکتفا نکنند.

وی در توضیح فاکتور دوم در کار قضاوت گفت: بال دوم یا فاکتور دوم در اهمیت کار قضاوت حوزه تصمیم گیری و اراده است، اراده قضایی شما در قالب رای انشا می شود در این حوزه ابعاد شخصیتی کارکرد اصلی را دارد. نشانه های شخصیتی از قبیل شجاعت، حلم و بردباری، اعتماد به نفس ،احتیاط و وسواس مناسب همه در صدور حکم موثر هستند و باید به این نکات بسیار پرداخته شود.

در پایان جلسه مراسم تحلیف و ادای سوگند توسط کارآموزان قضایی انجام گرفت و پس از آن توسط حجت الا سلام والمسلمین امینی و حجت الاسلام عاملی از نفرات اول تا سوم دوره های 173و 174 تهران و دوره های 7، 8 و9 کرمانشاه تقدیر شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *