انتخابات عرصه تحقق اراده ملت برای تعیین سرنوشت خویش است

1:15 - 01 اسفند 1394
کد خبر: ۱۳۷۵۸۷
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس کل دادگستری استان کرمان انتخابات را عرصه تحقق اراده ملت برای تعیین سرنوشت خویش دانست وگفت: از این رو انتخابات دارای اهمیت و جایگاه بلندی است و مردم در ایفای این رسالت و تکلیف نقش مهمی را بر عهده دارند.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی دادگستری کرمان، یدالله موحد در نشستی با نامزدهای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و روسای ستادهای انتخاباتی آنها در کرمان و راور افزود: انتخابات باید فرصتی برای ایجاد وحدت و عظمت آفرینی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی و ملت سرافراز ایران باشد.
 
وی از نمایندگی مجلس شورای اسلامی به عنوان کاری حساس و سرنوشت ساز یاد کرد و ادامه داد: با آغاز فرصت تبلیغات انتخاباتی در آستانه مقطع حساسی از فرایند برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم.
 
وی تاکید کرد: همه اذهان جامعه و فضاهای تبلیغاتی در فرصت تبلیغات انتخاباتی معطوف به بیانات، رفتارها و مواضع نامزدهای مجلس شورای اسلامی است و این افراد باید در این مسیر مواضعی را انتخاب کنند که مطلوب رهبری، مردم و نظام  مقدس جمهوری اسلامی ایران باشد.
 
وی انتخابات را عرصه تحقق اراده ملت برای تعیین سرنوشت خویش دانست و ادامه داد: از این رو انتخابات دارای اهمیت و جایگاه بلندی است و مردم در ایفای این رسالت و تکلیف نقش مهمی را بر عهده دارند.
 
نماینده عالی قوه قضائیه در استان کرمان تاکید کرد:صحنه رقابت های انتخاباتی نباید تبدیل به فرصت انتقام جویی و تقویت تضادها شود.
 
وی بیان کرد: شرکت در انتخابات وظیفه دینی، ملی و انسانی آحاد ملت است و باید به آن به بهترین شکل ممکن عمل شود.
 
رئیس کل دادگستری استان کرمان تاکید کرد: به یقین مردم ایران اسلامی به مانند ادوار گذشته و بلکه مصمم تر و باشکوه تر، بر اساس رهنودهای رهبری به این حق و تکلیف الهی خود عمل می کنند.
 
وی تصریح کرد: مشارکت باشکوه و عظمت آفرین ملت ایران موجب حیرت جهانیان خواهد شد زیرا این ملت به رغم همه مشکلاتی که با آنها مواجه بوده و بسیاری از مشکلات از سوی دشمنان تحمیل شده، پای اهداف و آرمان های خود ایستاده است و مسیر استقلال را با عزت طی می کند و اجازه دخالت را به کسی نخواهد داد.
 
این مقام قضائی گفت: همه دست اندرکاران و به ویژه رسانه ها تکلیف دارند تا با اقدامات سنجیده و تدابیر لازم بستر و فضای آرام و امید آفرین را برای حضور همه واجدان شرایط برای حضور در انتخابات فراهم کنند.
 
وی افزود: انتخابات در نظام مقدس جمهوری اسلامی دارای ساز و کارها، شرایط و ترتیبات قانونی خاص خود است و هر کس با هر مسئولیتی وارد عرصه انتخابات شود باید خود را ملتزم به نظامات حاکم بر انتخابات بداند و بر اساس آن عمل کند.
 
وی تاکید کرد: اصل قانونی بودن انتخابات برای همه قابل رعایت است و  باید به صورت ویژه مد نظر قرار گیرد.
 
رئیس کل دادگستری استان کرمان بیان کرد: در مقطع تبلیغات انتخاباتی، داوطلبان و هوادارن آنها باید به این امر مهم توجه داشته باشند که برای موفقیت و جلب آرای مردم نباید از هر شیوه مغایر با اخلاق اسلامی و قانون استفاده کنند.
 
وی با تاکید بر اینکه در جریان انتخابات موظف به رعایت ضوابط، اخلاق دینی، اخلاق اجتماعی و فرهنگ اسلامی هستیم، گفت: متاسفانه برخی اوقات دیده می شود که توسط برخی افراد جهت گیری های تبلیغاتی با اخلاق و فضائل دینی یا با قوانین مربوطه فاصله زیادی دارد.
 
موحد اظهار کرد: متاسفانه در برخی موارد، نامزدهای انتخاباتی، حیثیت و شئون رقیب خود را نادیده گرفته و آن را دسنخوش برخی از ناملایمات قرار می دهند  و تنها راه موفقیت خود را بیرون راندن حریف از طریق تخریب او می دانند واین بسیار کارناپسندی است.
 
وی ادامه داد: مگر می شود کسی خودرا ملتزم به اسلام و تعالیم و فرایض دینی بداند اما اخلاق اسلامی را در فضای انتخاباتی رعایت نکند و حرمت مومن و مسلمان را نادیده بگیرد.
 
وی افزود: مگر می شود دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی، انقلاب و خون شهدا  را مورد بی توجهی قرار داد.
 
وی یادآور شد: البته هر نقدی را نباید تخریب دانست و تمایز بین نقد و تخریب را باید تشخیص داد.
 
وی عنوان کرد: کسی که نامزده شده است باید سعه صدر داشته باشد و انتقاد پذیر باشد و از دستگاه قضایی انتظار نداشته باشد که هر فردی که نقدی مطرح کرد را مورد پیگیری قضایی قرار دهیم.
 
این  مقام قضایی گفت: آدرس و مشخصات ستادهای تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتی در فضای مجازی نیز باید به فرمانداری ها اعلام شود.
 
وی به ستاد پیشگیری از جرائم انتخاباتی نیز اشاره و بیان کرد: در ماده 67 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی وظیفه اتخاذ تدابیر لازم برای پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی بر عهده دستگاه قضایی گذاشته است که در همین راستا ستاد پیشگیری از جرائم انتخاباتی تشکیل شده است.
 
وی گفت: رفتارهایی که در قانون انتخابات به عنوان جرم مطرح شده است مخل نظم، قانون و سلامت انتخابات هستند و برای انتخابات سالم باید تلاش کنیم که تخلفی صورت نگیرد.
 
رئیس کل دادگستری استان کرمان  افزود: قضات ویژه رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرکز استان و شهرستان ها تعیین شده اند.
 
وی خاطرنشان کرد: نامزدهای انتخاباتی از هرگونه احضار منتهی به جلب و بازداشت مصون هستند اما روسای ستادها و هواداران ممکن است به واسطه اقدامات غیر قانونی خود به مراجع قضائی احضار می شوند.
 
وی تاکید کرد: رسیدگی به جرایم نامزدها نیز پس از انتخابات صورت خواهد گرفت.
 
موحد در ادامه گفت: تاکید می شود که حرکت ها و اقدامات نامزدها بر مبنای فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی باشد.
 
وی با تاکید بر اینکه خرید و فروش رای مردم یکی از جرایم مهم است، گفت: رای مردم دارای اهمیت است و در سرنوشت کشور بسیار تاثیرگذار است و دستگاه قضایی در برخورد با جرائم مبنی بر خرید و فروش آرای مردم نهایت دقت و جدیت را خواهد داشت.
 
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: تهدید و تطمیع در امر انتخابات، رای دادن با شناسنامه دیگری یا با شناسنامه جعلی، ایجاد رعب و وحشت در بین رای دهندگان، دخالت با سمت مجعول در برگزاری انتخابات، رای دادن بیشتر از یک مرتبه و هر فعالیتی که در امر برگزاری انتخابات خلل ایجاد کند، جرم است و مورد برخورد قانونی قرار می گیرد.
 
وی تاکید کرد: جرائم انتخاباتی به دو دسته فردی و عمومی است که در جرایم فردی، فرد باید شکایت کند و در جرایم عمومی دادستان به عنوان مدعی العموم می تواند اعلام جرم کرده و به این جرایم رسیدگی کند.






ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *