«جشن تصویر سال» ۱۳ ساله می‌شود

18:40 - 30 بهمن 1394
کد خبر: ۱۳۷۳۳۵
نشست خبری سیزدهمین دوره «جشن تصویر سال»، چهارشنبه ۲۸ بهمن، در تالار استاد «امیرخانی» خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
به گزارش گروه فرهنگی ، سیف‌الله صمدیان بنیانگذار و دبیر جشن تصویر سال و جشنواره فیلم تصویر، در ابتدای این نشست با اشاره به جا‌به‌جایی دفتر دبیرخانه مجله «تصویر» گفت: 13 باعث شد که برای اولین بار فاصله بین دفتر کار و خانه هنرمندان ایران برای نشست خبری را پیاده بیاییم. بعد از 24 سال خیابان گلریز محل دبیرخانه دائمی مجله تصویر و جشن تصویر سال و جشنواره فیلم تصویر، به ضلع شرقی خانه هنرمندان، نبش کوچه اردلان منتقل شد. ورثه آن ساختمان برای کوبیدن آنجا و ساختن بنایی نو تصمیم گرفتند ما را بفرستند به خانه جدید البته با همان وضعیت اقتصادی قبلی، یعنی هنوز جایی را نخریده‌ایم. این هم از خبرهای خوش اقتصادی و فرهنگی است.

دبیر جشن تصویر سال درباره سیزدهمین دوره این رویداد، افزود: طبیعتا اخلاق و شکل کاری ما همان است که پیش از این بوده است ولی اتفاقاتی در این بین رخ می دهد که هر سال درگیرتر می‌شویم و جامع تر به تصویر سازی در ایران نگاه می کنیم. طبق روال همیشگی جشن تصویر سال دو بخش دارد؛ بخش نمایشگاهی که شامل نمایش آثار برگزیده عکاسی در پنج شاخه، گرافیک در شاخه پوستر و کاریکاتور هم کارتون های مطبوعاتی و هم کارتون های نمایشگاهی و بخش دیگر، جشنواره فیلم تصویر است که خودش استقلالی دارد که به عنوان تنها جشنواره غیر دولتی با سابقه 13 ساله، کارهایی را انجام می دهد که ویژه خودش است.

وی ادامه داد: جشنواره فیلم تصویر امسال هم مثل سال گذشته بخشی دارد درکنار آثاری که پیش تر به آنها هنر و تجربه می گفتند، به عنوان جشنواره جشنواره‌ها که در آن جشنواره به مدت 20 روز که فکر می کنم طولانی ترین جشنواره دنیا باشد، با همکاری خانه هنرمندان برای اولین و آخرین بار در طول سال فیلم هایبرنده جایزه همه جشنواره‌های داخلی را در یک جشنواره نمایش داده می‌شوند. این فیلم‌ها شامل فیلم‌هایی از جشنوراه‌های سینما حقیقت، فیلم کوتاه تهران، جشن خانه سینما، بخش هنر و تجربه و مستند جشنواره فیلم فجر و ... است.

دبیر جشنواره فیلم تصویر با اشاره به این که 12 سال راهی را رفتیم که اکنون به شکل منسجم آن را در سینمای هنر و تجربه می‌بینیم، اظهار داشت: ما علاوه بر آن نگاه که همچنان دنبال می‌کنیم، فیلم‌هایی را نشان می‌دهیم که امکان اکران ندارند ولی از رویکردی هنری برخوردار هستند. فیلم‌های کوتاه و نیمه بلند داستانی، فیلم‌های مستند، تجربی، ویدئوآرت، موبایلی و انیمیشن از آن جمله هستند.

صمدیان ضمن تاکید بر نداشتن حامی مالی، عنوان کرد: بر خلاف جشنواره‌های دولتی که پول می‌گیرند ما اینجا پولی نمی‌‌گیریم و با کمترین امکانات مالی‌ای که در دست داریم، امکان دیدن فیلم را به صورت رایگان برای دوستداران، دانشجویان و اهالی سینما فراهم کرده‌ایم. فیلم‌های جشن تصویر در سالن استاد شهناز و فیلم‌های جشنواره جشنواره‌ها در دو سانس 16 و 18 در سال استاد ناصری به نمایش در می‌آید. در بخش فیلم‌های جشن تصویر دو بخش داریم؛ فیلم سازان زیر 25 سال و فیلمسازان آزاد، بخش زیر 25 ساله‌ها در یک روز و در نمایشی ویژه پخش می‌شوند و در حضور داوران حرفه‌ای سینمای ایران، جوانان فیلمساز می‌آیند خودشان را معرفی می‌کنند و به صورت خلاصه درباره ایده کاری خود توضیح می‌دهند.

وی با اشاره به رقابتی بودن جشن تصویر در تمام بخش‌ها برای زیر 25 ساله‌ها، گفت: برای این بخش‌ها جایزه محسن رسول‌اف را داریم که مدت 7 سال است از طرف بنیاد محسن رسول‌اف اهدا می‌شود. محسن جوان 25 ساله مستعدی در 4 شاخه سینما، کاریکاتور، عکس و گرافیک بود که در سانحه سقوط هواپیما جانش را از دست داد.

دبیر جشن تصویر سال سپس افزود: جمعه 30 بهمن افتتاحیه نمایشگاه تصویر سال است که در همه نگارخانه‌های خانه هنرمندان ایران از ساعت 16 بدون تشریفات رایج در افتتاحیه‌های دیگر، آغاز به کار خواهد کرد. در کنار بخش‌های همیشگی مانند سال گذشته، بخش ایران ما را داریم که به صوریت مالتی‌مدیا و با موسیقی اختصاصی‌ای که فردین خلعتبری برای آن ساخته است، به نمایش در می‌آید. بخش دیگر، عکس‌های موبایلی است که با توجه به انقلاب دیجیتال، حرکت بسیار به موقعی در عکاسی بود. همچنین بخش ویژه موبایلی امسال درباره گربه‌های ایرانی است که طبق اسناد موجود در اینترنت بعد از سلفی، بیشترین عکس‌های از حیوانات خانگی به ویژه گربه‌ها گرفته می‌شود و ما برای اینکه یک سلیقه بصری را به چشم‌های آن هایی که از گربه‌ها عکاسی می کنند پیشنهاد بدهیم. قرار است این بخش به صورت یک کتاب مستقل چاپ شود.

سیف‌الله صمدیان‌ در نشست سیزدهمین «جشن تصویر سال» و جشنواره «فیلم تصویر» اظهار کرد: ما در حرکت‌مان، به سیاست اجازه نمی‌دهیم که به این رویداد وارد شود به همین دلیل است که «جشن تصویر سال» 13 سال به‌شکل مستمر برگزار شده است. بزرگ‌ترین اتفاقی که در این رویداد افتاده، اعتماد هنرمندان به گردهمایی «تصویر سال» است که در جای دیگری، چنین اعتمادی خیلی کمتر دیده شده است. در حرکت ما، سوء‌استفاده‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی وجود نداشته و سعی کرده‌ایم اعتبار به‌دست آمده را به‌خوبی پیش ببریم.

دبیر «جشن تصویر سال» درباره نمایش آثار برگزیده عکاسی در سیزدهمین دوره‌ این رویداد، گفت: امسال از بین 40هزار فریم عکسی که به‌دست ما رسید، 500 تابلوی عکس‌ روی دیوار گالری‌های خانه هنرمندان ایران خواهد رفت. 300 عکس موبایلی و همچنین 65 اثر گرافیک همراه 40 هنرمند مهمان در بخش گرافیک حضور دارند و در بخش کاریکاتور هم 57 اثر روی دیوار می‌رود و 30 نفر هم هنرمند مهمان داریم. در بخش فیلم هم 56 فیلم در بخش جوانان زیر 25 سال و 148 فیلم در بخش آزاد نمایش داده خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه سعید روستایی از کشف های بزرگ فیلم تصویر و از برگزیدگان چند دوره این جشنواره بوده است، اظهار داشت: افتتاحیه جشنواره فیلم تصویر شنبه اول اسفند با فیلم «ابد و یک روز» خواهد بود که پس از نمایش فیلم جلسه نقد و بررسی نیز  با حضور عوامل فیلم خواهیم داشت.

دبیر جشنواره تصویر سال و جشنواره فیلم تصویر در ادامه این نشست در رابطه با بخش تقدیرها از هنرمندان اظهار کرد: در بخش تقدیر و تجمیع ما احساس کردیم که جای یک ارزیابی صادقانه در زمینه تصویر خالی بود و ما در این بخش از اکبر عالمی، آیدین آغداشلو، ابراهیم حقیقی، کامبیز درم‌بخش، محسن راستانی و دو عکاس به نام‌های محمد فرهادی و احمد معینی‌جم تجلیل کردیم اما امسال نیز در این راستا از محمود کلاری تجلیل می‌شود.

وی افزود: در بخش گرافیک از رضا عابدینی با ساخت و نمایش یک مالتی مدیا از آثارش، تقدیر می‌شود و انتشاراتی نشر نظر به مدیریت آقای بهمن‌پور که کارهای زیادی در تصویرگری انجام داده است، مورد تقدیر قرار می‌گیرد. همچنین تجلیلی از فریده لاشایی و فرید صفاری که کارهای این هنرمند را در قالب ویدئویی  به تصویر کشیده بود، داریم. علاوه بر این از سه کتاب که یکی از آنها متعلق به پرتره‌های فخرالدین فخرالدینی است، تقدیر می‌شود.

وی ادامه داد: در بخش دیگری با یک مراسم، یاد شهدای عکاس جنگ تحمیلی را گرامی می‌داریم که از بین این شهدا سه نفر عنوان جاوید‌الاثر را پیدا کرده‌اند که یکی از آن‌ها کاظم اخوان و دو تن دیگر سعید جان‌بزرگی و داریوش گودرزی‌کیا هستند. همچنین در کنار آن‌ها از شهدای دیگر این عرصه چون حسین قشقایی، حسین آذرنیا و عبدالمناف معراجی‌نیا تقدیر می‌شود.

صمدیان در پایان خاطرنشان کرد: در بخش عکاسی امید وهاب‌زاده و علی محمدی به صورت مالتی‌مدیا آثاری را با عنوان «5 به اضافه یک به روایت عکاسان ایرانی» به نمایش می‌گذارند. همچنین احمد معینی‌جم مجموعه‌ای از عکس‌های وقایع ورزشی ایران را به تصویر می‌کشد و حمیرا طیبی‌پور مجموعه‌ای هشت ساله از عکس‌های کویر را به روی دیوار می‌برد.

مراسم اختتامیه جشن تصویر امسال و عکس دست جمعی تصویری ها، جمعه 14 اسفند برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *