باید توهم راه حل نظامی برای بحران سوریه کنار گذاشته شود
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: امیدواریم راه حل سیاسی ازطریق گفتگوهای بین سوری، بدون تصمیم گیری ازسوی دیگران و توسط مردم سوریه انجام شود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه سیاسی ، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه که در کنفرانس خبری مشترک با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شرکت کرده بود؛ گفت: هماهنگی ها و همکاری ها در موضوع سوریه در قالب گروه حمایت بین المللی از سوریه شکل گرفت که امیدواریم هرچه زودتر به کمک های انسان دوستانه و توقف درگیری و یک راه حل سیاسی از طریق گفتگوهای بین سوری و بدون تصمیم گیری از سوی دیگران و احاله تصمیم به مردم سوریه انجام شود.
ظریف افزود: ما همین طور در مورد افغانستان و در زمینه مهاجرت می توانیم همکاری خوبی با اتحادیه اروپا داشته باشیم. لذا آینده مناسبی برای گفتگوها میان ایران و اتحادیه اروپا وجود دارد.
وزیر خارجه کشورمان در ادامه گفت: در زمینه برجام ما وارد مرحله اجرای طرف غربی شده ایم. اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن با علاقه اجرای برجام را دنبال می کنند و روابط خوبی که نتیجه اجرای برجام خواهد بود شروع شده است.
ظریف افزود: بسیار خوشحالم که در ادامه گفتگوهای موفقیت آمیز ایران و اتحادیه اروپا که با هدایت موگرینی و نقش ویژه وی در هدایت گروه 3 به اضافه 3 در مذاکرات هسته ای ایجاد کردند ما در 23 دی ماه بسیار زودتر از آنکه پیش بینی می شد اجرای برجام را اغاز کردیم.
وی گفت: در موضوعات منطقه ای زمینه برای همکاری بسیار زیاد است؛ معتقدیم بحران های منطقه ما راه حل نظامی ندارد و نیازمند یک راه حل سیاسی است. ما برای رسیدن به راه حل سیاسی در سوریه و یمن با اتحادیه اروپا گفتگو و مشورت خواهیم داشت. در مونیخ این راه حل ها در خصوص سوریه در قالب حمایت بین المللی از سوریه شکل گرفت و امیدواریم هرچه زودتر به کمک های انسان دوستانه و توقف درگیری و یک راه حل سیاسی از طریق گفتگو بین سوری ها بدون تصمیم گیری از سوی دیگران برسیم.
وزیر امور خارجه ایران در ادامه با اشاره به تحولات سوریه تاکید کرد: همه شرکت کنندگان در گفتگوهای سوریه باید به یک توافق عمومی دست یابند زیرا بحران سوریه هیچ راه حل نظامی ندارد.
ظریف با اشاره به اینکه متاسفانه برخی بازیگران هنوز بر این باورند که موضوع سوریه راه حل نظامی دارد افزود: فکر میکنم آنها باید این توهم را کنار بگذارند تا به آتشبس دست یابیم.
وی تصریح کرد: آتش بس نباید عاملی شود که متحدان برخی بازیگران منطقهای دوباره سازماندهی شوند و این بسیار مهم است؛ ما همچنین تواق کردیم که نبرد علیه تروریسم بویژه گروه تروریستی النصره و داعش متوقف نشود.
وزیر خارجه کشورمان در پایان گفت: ما باید بپذیریم که داعش و النصره هیچ خدمتی به عنوان اهرم سیاسی به هیچ کس نخواهند کرد؛ به محض اینکه برخی همسایگان منطقه ای ما این واقعیت را بپذیرند و توهم سوء استفاده از این گروهها برای پیش بردن برنامههای سیاسی خود را کنار بگذارند به سمت توقف دشمنیها و آتشبس پیش خواهیم رفت.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *