رشد 4.3 برابری احداث مدارس در کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی
به گزارش گروه جامعه ، علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در مراسم افتتاح همزمان 549 پروژه آموزشی، پرورشی و ورزشی در سراسر کشور که امروز با حضور رئیس جمهور در مدارس شهید دبیریان و شهید سیدفاطمی منطقه 16 تهران برگزار شد، اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، پوشش تحصیلی دانشآموزان در مقطع ابتدایی به بیش از 99 درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه پوشش تحصیلی دوره راهنمایی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، 51 درصد و پوشش تحصیلی دوره متوسطه 23 درصد بود، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، پوشش تحصیلی دانشآموزان در متوسطه اول به 94 و در متوسطه دوم به بیش از 82 درصد رسیده است و این نشان میدهد آموزش و پرورش در بحث عدالت آموزشی گامهای خوبی برداشته است.
فانی در مقایسه فضاهای آموزشی قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، بیان داشت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی 14.7 میلیون متر مربع و پس از پیروزی، بیش از 63 میلیون متر مربع فضاهای آموزشی ساخته شده است که این رشد 4.3 برابری را نشان میدهد.
وی ادامه داد: در سال جاری بیش از 1.5 میلیون متر مربع فضای آموزشی تحویل آموزش و پرورش شده است، گفت: در دولت تدبیر و امید بیش از 28 هزار کلاس درس توسط آموزش و پرورش ساخته شد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به فعالیت 105 هزار مدرسه در سراسر کشور خاطرنشان کرد: در سال گذشته 110 مدرسه تک دانشآموز و 4800 مدرسه با جمعیت کمتر از 5 دانشآموز در کشور فعالیت داشتند و درحال حاضر هیچ کودک لازم التعلیمی در کشور وجود ندارد که به دلیل نبود مدرسه از تحصیل بازبماند که به یمن برکت انقلاب اسلامی است.
وی افزود: در حال حاضر برای مقطع متوسطه و برای بالابردن پوشش تحصیلی این مقطع مدارس شبانه روزی و روستامرکزی پیشبینی شده است، خاطرنشان کرد: بیش از 400 هزار دانشآموز در مدارس شبانهروزی تحصیل میکنند که هزینههای مدارس شبانهروزی چندین برابر مدارس روزانه است و آموزش و پرورش تلاش میکند با همکاری نهادهای دیگر مانند وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مشکلات مالی دانشآموزان را حل کند تا بتواند پوشش تحصیلی را بالا ببرد.
فانی با بیان اینکه دو سوم فضاهای آموزشی در کشور ایمن هستند، گفت: با مساعدت رئیسجمهور تلاش میکنیم در طول برنامه ششم توسعه باقی مانده فضاهای آموزشی را نوسازی و ایمن کنیم.
وزیر آموزش و پرورش با تشکر از حمایت خیرین در ساخت فضاهای آموزشی تصریح کرد: توسعه مشارکتها یکی از سیاستهای پنجگانه آموزش و پرورش در دولت تدبیر و امید است و درنظر داریم از توان مردم و خیرین استفاده بهینه کنیم و تاکنون 20 درصد فضاهای آموزشی توسط خیرین و بقیه با اعتبارات ملی، استانی ساخته شده است.