اصرار دارند بگویند شمس معرف زنجانی به شرکت فال بوده است
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، صمدی یزدی وکیل متهم ردیف دوم در بیست و ششمین جلسه دادگاه موسوم به پرونده فساد نفتی در آخرین دفاعیات خود گفت: اتهامات انتسابی با توجه به عدم اطلاع موکلم علی الاطلاق مصداق ندارد و موکلم کمترین اطلاعی از وجوه 1 میلیارد و 427 میلیون یورو از طرف دولت و وزارت نفت زنجانی نداشته است زیرا مربوط به زمانی بوده که رابطه کاری موکلم و زنجانی شروع نشده بود و تطبیق تاریخ اخذ وجه با زمان مراجعه به موکل موید صحت این موضوع است.
وی ادامه داد: نماینده دادستان در جلسه 20/11/94 بیان کردند که نقش مدعی العموم چه خواهد شد این در حالی است که قانون آیین دادرسی کیفری بین نقش مدعی العموم و شاکی قائل به تفکیک شده است، بند الف ماده 64 قانون آیین دادرسی کیفری اعلام می دارد دادگاه بدوا شکایت شاکی را استعماع می کند و مدعی العموم درخصوص کیفر خواست تنظیمی به دفاع قیام و در صورتی که مطالب جدیدی داشته باشد در صورت مجلس منعکس می شود.
صمدی یزدی تصریح کرد: صندوق بازنشستگی سهام خاص است و وقتی قرارداد منعقد می شود 5 کشتی طبق اسناد به زنجانی تحویل داده می شود و کشتی ششم و هفتم برای صندوق بازنشستگی می شود، صندوق چه سمتی در تنظیم قرارداد داشته است؟ آیا به صرف یک تعریف به آدم این قدر نفت می دهند این در حالی است که نماینده نفت بیان کرد به مدت 70 سال در زمان فروش به قدری کار کردند که مورا از ماست بیرون می کشند پس چگونه با یک سفارش به یک فرد یک کشتی نفت می دهند.
وکیل متهم ردیف دوم افزود: موکل من سمتی در تنظیم قرارداد نداشته است قرارداد را امور بین الملل تنظیم کرده است و حتی خود زنجانی صراحتا بیان کرده که من نیازی به شمس نداشتم پس چطور گفته می شود که موکل من معرف زنجانی بوده است.
صمدی یزدی اظهار کرد: وقتی گفته می شود اشد مجازات، اشد مجازات یعنی چه، این به معنی مفسد فی الارض است در اینجا بر چه تکیه می کنید.
وی ادامه داد: وکیل شرکت اچ کی (صادقی قهاره) اثبات ادعای بی اساسی را مطرح کردند مبنی بر اینکه متهمین به صورت شبکه ای عمل می کردند چرا که از یکدیگر دفاع کردند اما مگر نمی گویید این متهمان شریک یکدیگر هستند بنابراین اگر شراکت است متهم ناچار است در ارتباط با متهمان دیگر نیز صحبت کند.
صمدی یزدی گفت: آقای صادقی قهاره بیان کردند که زنجانی در جلسه ای با روسای نفت آنها را متقاعد می کند که مخزن نفت دارد و در ارتباط با میعانات گازی می گوید که زنجانی نتوانسته آن را بفروشد در نتیجه میعانات به شرکت نفت بازگردانده می شود اما در اینجا این سوال پیش می آید میعانات گازی چطور بازگردانده شد مگر در تحریم نبودیم.
وی افزود: وکیل شرکت اچ کی می گوید بعد از اینکه شرکت ایزو تحریم شد شرکت تترومستر تعطیل شد و محمولات به آنجا اعاده شد اما برخلاف فرمایش نماینده دادستان، نفت تسلیم موکل نشده و قبض با تحویل تفاوت می کند از طرف شرکت نفت، نفتی تحویل موکل من نشده است نفت را گرفته اند و به مخازن ریخته اند و اصرار دارند بگویند فال را موکل من معرفی کرده است در حالی زنجانی خود اذعان دارد که خودش فال را شناسایی کرده است.
صمدی یزدی ادامه داد: بعد از اینکه مخازن نفتی در مالزی و چین تخلیه شد، زنجانی برای فروش نفت به موکلم مراجعه می کند و از طرفی زنجانی در محضر دادگاه اعتراف کرده که با تمام روسای نفت آشنایی کامل داشته است و درون اتاق خصوصی(دفتر کار آنها) وارد می شده است و بارها اعلام کرده که نیازی نداشتم که کسی معرف من باشد.
وی افزود: گفته شده که اگر شمس در معاونت و مشارکت با زنجانی نبود و کمی حسن نیت داشت و به فکر بیت المال بود برایش طیاره نمی خرید اما آیا خرید هواپیما برای مملکت فساد است، صادقی قهاره به موکل نسبت ناروایی را داده که شرعا باید جوابگو باشد زیرا موکل عالم به خرید نفت بوده ولی نسبت به ثمن معامله در خرید نفت هیچگونه اطلاعی نداشته است.
وکیل متهم ردیف دوم تصریح کرد: گفته شده که دو فقره ایمیل از سوی زنجانی برای شمس فرستاده شده مبنی بر اینکه «لطفا پرداختهای اونور ایر در اولویت باشد مشکلی برای نفت نیست از محل حسابهای دیگر پرداخت می شود شما کار خودتان را انجام دهید»، لطفا این ایمیل ها را پیدا کنید.
وی گفت: آقای صادقی قهاره اجابت استمهال زنجانی توسط دادگاه را موهن تلقی کرده است نه تنها وهنی متوجه دادگاه نیست بلکه دور اندیشی قاضی و دادگاه را به وضوح آشکار می سازد.
وکیل متهم ردیف دوم تصریح کرد: حسن برخورد، تدبیر و تدبر در اداره دادگاه، سعه صدر دادگاه، روشنگری کارشناسان جای تقدیر و تشکر دارد و سالهای سال است که در ریاست این دادگاه و در خدمت صادقانه به نظام قضایی کشور جای هیچگونه شبهه ای نیست.
صمدی یزدی در پایان برائت موکل خود را از دادگاه خواستار شد.