افراط گرایی و تروریسم تهدیدی علیه بشریت و امنیت جامعه جهانی است
سیعد صادق محمدی گفت: افراط گرایی و تروریسم امروزه تبدیل به تهدیدی علیه بشریت و امنیت جامعه جهانی شده است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه سیاسی ، سعید صادق محمدی در مصاحبه با این روزنامه پر تیراژ «ماکدونیا» چاپ اسکوپیه گفت: این پدیده شوم متاسفانه امروز نه تنها در منطقه خاورمیانه بلکه به عنوان عامل تهدید کننده منافع و امنیت ملی و بین المللی در همه جا حضور دارد.
صادق محمدی گفت: با نگاهی به شرایط خاورمیانه در می یابیم که این پدیده شوم برای حفظ منافع برخی قدرت ها و تحمیل خواسته ها و سیاست های آنان در مقابل دیگر مراکز قدرت در منطقه به وجود آمده است. به رغم آنکه بسیاری از کشورها تنها ادعای مبارزه با آنان را دارند و نه حل ریشه ای آن، متاسفانه این پدیده همچنان در منطقه وجود دارد.
سفیر کشورمان در مقدونیه گفت: ادامه فعالیت های افراط گرایان در سوریه و عراق نیز این مساله را ثابت می کند و این نیروها همچنان از سوی برخی از قدرت های جهانی و برخی از شیوخ منطقه ای برای اجرای اهداف و برنامه های خود سلاح، تجهیزات نظامی و منابع مالی دریافت می کنند.
وی افزود: آقای روحانی در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال اول حضور دولت شان موضوع 'جهان عاری از خشونت' را پیشنهاد کردند که طی قطعنامه ای به تصویب رسید. ایشان در سخنان خود اعلام کرد که ایران از اراده لازم برای مبارزه مشترک با جامعه بین المللی با این پدیده برخوردار است.
وی در ادامه گفت: در این راستا معتقد هستم که جامعه بین المللی باید نقش فعال تری در روند مبارزه با این پدیده ایفا کند تا به فعالیت این گروه های ضد بشری و تروریستی خاتمه داده شود. سپس وضعیت اقتصادی کشورهای درگیر جنگ باید بهبود یابد تا فرصت های شغلی ایجاد شود و این موضوع خود به خود صلح و ثبات را بوجود خواهد آورد.
صادق محمدی در گفت و گو با خبرنگار مقدونیه ای، افزود: همچنین اعتقاد دارم که همزمان با ارائه کمک های اقتصادی باید تلاش های بسیاری در جهت معرفی اصول واقعی اسلام و روشنگری اعتقادات مذهبی برای نسل جوان صورت گیرد تا آنها در آینده قربانی چنین گروه های افراطی که با معرفی دروغین اقدامات خود به نام اسلام موجب گمراهی جوانان می گردند، نشوند.
سفیر کشورمان با اشاره به بحران مهاجرین گفت: ایران کشوری است که خود تجربه زیادی در زمینه مدیریت تعداد زیادی پناهجو و مهاجر مانند آنچه امروزه مقدونیه و اروپا با آن مواجه هستند را دارد. به این دلیل ما اهمیت این موضوع که اکنون مقدونیه با آن مواجه است را کاملا درک می کنیم.
وی افزود: ایران در زمان جنگ در افغانستان و در زمان جنگ تحمیلی علیه ایران با موجی از مهاجرینی مواجه شد که برای نجات از شرایط ناگوار در کشورهای خود به ایران پناه آوردند. ایران بخاطر همین جنگ ها میزبان بیش از سه میلیون پناهنده بود.
سفیر کشورمان گفت: فکر می کنم لازمه حل بحران مهاجرین آن است که باید اجماعی جهانی برای مبارزه با تروریسم و اشغالگری شکل گیرد تا از آن طریق به جنگ های خاورمیانه در سوریه، عراق، افغانستان، یمن و سرزمین های فلسطین که به اشغال درآمده پایان داده شود و با بهبود شرایط در کشورهای ویران شده امکان بازگشت مردم آواره به سرزمین و کشورهای شان فراهم گردد.
سفیر ایران در اسکوپیه با اشاره به فضای مناسب برای گسترش روابط و همکاری ها پس از اجرایی شدن برجام گفت: پس از امضای توافق بسیار مهم بین المللی در خصوص برنامه هسته ای ایران با گروه 5+1 و اقدام مشترک جهت اجرایی کردن آن، فضایی را توانسته ایم بوجود بیاوریم که منجر به اجرای این قرارداد و تامین خواسته های جامعه بین المللی و همچنین شناسایی حقوق ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای شد.
وی افزود: این قرارداد منجر به آغاز فصل جدیدی در روابط بین ایران و کشورهای جهان بویژه کشورهای اروپایی و غربی در تمامی زمینه ها شد. همزمان با برگزاری مذاکرات نیز تحرکاتی صورت گرفت و برخی از کشورها از همان زمان از فرصت استفاده کردند و تحولی را در روابط دوجانبه شان با ایران بوجود آوردند.
صادق محمدی ادامه داد: از منطقه بالکان می توان به کشورهای بلغارستان، اسلوونی، کرواسی، صربستان، یونان و مجارستان اشاره کرد که هیات هایی در سطح ریاست پارلمان، نخست وزیر و وزیر امورخارجه به ایران اعزام کردند و با مقامات بلند پایه کشورمان دیدار کردند. در این راستا، سفر آقای روحانی به ایتالیا و فرانسه که بازتاب بسیار بالایی در رسانه ها داشته است نتیجه همین ارتباطات بود.
وی افزود: البته این سفر، سفری است که تاثیر زیادی بر روابط میان ایران و کشورهای اروپایی در آینده خواهد داشت. همانطور که می دانید، در دیدارهایی که آقای روحانی با مقامات ایتالیا، واتیکان و فرانسه داشتند، قراردادهای بزرگی در زمینه همکاری های اقتصادی امضاء شده است از جمله امضای 14سند مهم همکاری در زمینه های مختلف.
سفیر کشورمان گفت: با ایتالیا قرارداد خرید 118 فروند هواپیما با شرکت 'ایرباس' فرانسه و تجدید همکاری با شرکت معتبر خودروسازی پژو که ایران در گذشته و قبل از اعمال تحریم ها با این شرکت همکاری داشت و بسیاری توافقات در زمینه های مختلف. از طرف دیگر لازم به ذکر است که قبل از سفر آقای روحانی به اروپا، رئیس جمهور چین به همراه هیات بزرگ اقتصادی به ایران سفر کرد.
در این سفر 17 سند همکاری در زمینه های مختلف مالی، صنعتی، زیرساختها، حمل و نقل راه آهن و غیره به امضاء رسید.
وی افزود: معتقد هستم که اشتراکات فرهنگی و تاریخی میان ایران و کشورهای منطقه بالکان می تواند عامل جدی جهت تقویت روابط و همکاری های اقتصادی با این کشورها در آینده باشد.
سفیر کشورمان روابط ایران و مقدونیه را خوب دانست و گفت: زمانی که از مقدونیه سخن می گوییم، فکر می کنم بازار ایران می تواند برای شرکت های مقدونیه ای بسیار جذاب باشد چون ایران دارای جمعیتی80 میلیون نفری است که با احتساب دسترسی به بازار کشورهای منطقه با بازاری بالغ به 300 میلیون جمعیت می تواند برای هر فعال اقتصادی جذاب باشد.
وی افزود: امتیاز دیگر این است که آن شرکت های مقدونیه بازیگران جدیدی در بازار ایران خواهند بود و با توجه به وجود تعداد بسیار بالای شرکتهای معتبر تولیدی و خدماتی در ایران شرکت های مقدونیه ای می توانند به تولیداتی با کیفیت بالا و قیمت های رقابتی دست یافته و بسیاری از نیازهای بازار های داخلی خود را تامین کنند.
وی گفت: علاوه بر اینکه ایران تقریبا در تمامی زمینه ها از تولیدات داخلی با کیفیت بالایی برخوردار است، ولی بازار بزرگ مصرف کنندگان داخلی که به لحاظ ساختار جمعیتی روز به روز نیز در حال رشد می باشد همواره نیازمند تولیدات خوب و با کیفیت بالا است که ما این گونه نیازها را از دیگر کشورها تامین می کنیم.
سفیر ایران افزود: در این راستا شرکتهای مقدونیه می توانند خود را در بخش مواد غذایی، صادرات گوشت، محصولات کشاورزی و همچنین جهانگردی و صنعت ساخت و ساز و هتل سازی در بازار ایران بیابند. از طرف دیگر دولت ایران تسهیلات خوبی را برای سرمایه گذاران خارجی بوجود آورده و امکان ورود برای شرکتهای مقدونیه ای نیز آماده است.
وی در باره جایگاه محصولات ایران در بازار مقدونیه گفت: بدلیل اعمال تحریم های اقتصادی ایران توانست با اتکا به نیروهای جوان و متخصص خود و اعتماد به آنان در بسیاری از زمینه ها به دست آوردهای بزرگی دست یابد و با کار و تلاش خستگی ناپذیر در این مدت، ایران توانست در زمینه محصولات دانش بنیان، نانو تکنولوژی، فناوری اطلاعات، صنایع گوناگون بویژه صنایع نظامی دستاوردهای بسیار بزرگی را بدست آورد که امروزه امکان صادرات اینگونه محصولات نیز وجود دارد.
انتهای پیام /
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *